• First Top Stories

    Λάθος-αβλεψία ή ανικανότητα, η ευθύνη για την ασέβεια προς την Κορακάκη έχει όνομα!

    • NewsRoom


    Μπορεί να έτυχε απόλυτης κάλυψης για το unfair προς την Άννα Κορακάκη, όμως ο Προκόπης Παυλόπουλος ίσως να έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη μη κλήση της 20χρονης Δραμινής στην εκδήλωση για τους Ολυμπιονίκες μας στο Προεδρικό Μέγαρο.

    «Όχι, ο Πρόεδρος δεν φταίει», έσπευσαν να πουν μερικοί, ακόμα και ο ίδιος ο πατέρας της Άννας και προπονητής της έσπευσε να δικαιολογήσει τον Προκόπη Παυλόπουλο, λέγοντας ότι «ο Πρόεδρος δεν εμπλέκεται στο λάθος». «Στις 12 το βράδυ με πήρε ο Πρόεδρος. Κατάλαβε ότι αυτό που έγινε ήταν λάθος. Ένα λάθος που δεν εμπλέκεται ο ίδιος. Μας είπε ότι όταν επιστρέψει η Άννα θα μας υποδεχτεί στο Προεδρικό Μέγαρο», δήλωσε ο Τάσος Κορακάκης.

    anna korakaki

    Ας πάρουμε λοιπόν ως βάση ότι όντως πρόκειται για λάθος και ας μη γίνουμε κακεντρεχείς λαμβάνοντας υπόψη την υπόθεση ότι η μπορεί να ήταν και εσκεμμένη ενέργεια.

    Το …«λάθος» με την αθλήτριά μας που κατάφερε να κατακτήσει ΔΥΟ μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και με παντελή απουσία οιασδήποτε υποστήριξης από την πλευρά της Πολιτείας, τι ακριβώς μας δείχνει; Πόσες υπηρεσίες του περίφημου Ελληνικού Δημοσίου απέτυχαν παταγωδώς στο πιο απλό πράγμα : την αποστολή μίας πρόσκλησης στη Χρυσή αθλήτρια της ελληνικής σκοποβολής για την εκδήλωση προς τιμή των Ολυμπιονικών μας στο Προεδρικό Μέγαρο.

    pavlopoulos olympionikess

    Απέτυχε η αρμόδια διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού; Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής; Ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στο Ρίο Ισίδωρος Κούβελος ή οι επιτελείς του; Ας βγουν να το πουν.

    «Πριν φύγουμε από τη Βραζιλία, είχαμε μιλήσει με το αρχηγείο της Ολυμπιακής Επιτροπής. Τους εξηγήσαμε ότι η Άννα θα πάει διακοπές. Αν η επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γινόταν πριν τις 30 του μηνός θα θέλαμε να μας ενημερώσουν 1-2 μέρες πριν, για να αλλάξει η Άννα τα εισιτήρια. Δεν με πήρε τηλέφωνο ούτε ο κ. Κούβελος ούτε ο (υπαρχηγός της ελληνικής αποστολής στη Βραζιλία) Μανώλης Κολυμπάδης, είπε  φανερά απογοητευμένος από τη συμπεριφορά απέναντι στην κόρη του ο Τάσος Κορακάκης.

    αννα κορακακη

    Εντάξει όλοι αυτοί έκαναν λάθος ή δήλωσαν (μα τι άλλο) αναρμόδιοι. Η Προεδρία της Δημοκρατίας, όμως, ως “οικοδέσποινα” της εκδήλωσης είναι άμοιρη ευθυνών; Και αν υποθέσουμε ότι απέτυχαν ακόμα και οι υπηρεσίες της Προεδρίας, ο ίδιος ο Πρόεδρος δεν είχε την ευθιξία ή τουλάχιστον το ενδιαφέρον να δει αν όλοι οι προσκεκλημένοι του έχουν ενημερωθεί για την εκδήλωση; Είναι τόσο βαρύ το πρόγραμμά του που δεν του επιτρέπει να μιλήσει λίγες μέρες πριν τη βράβευσή τους, στα νέα παιδιά που έκαναν περήφανη τη χώρα στα πέρατα του κόσμου;! Στο κάτω κάτω η Ελλάδα στα ολυμπιακά μετάλλια δεν είναι Βρετανία που μετρά 67 Ολυμπιονίκες, για να… ξεχαστεί κάποιος! Πόσω μάλλον όταν η Κορακάκη είναι η πρώτη και μοναδική Ελληνίδα αθλήτρια που κατάφερε να κατακτήσει ΔΥΟ ολυμπιακά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση! Ένα τηλεφώνημα την προηγούμενη μέρα ίσως να ήταν αρκετό, αλλά στην Ελλάδα όλα είναι αυτονόητα. Ακόμα και η δικαιολόγηση μίας τέτοιας αβλεψίας που φθάνει στα όρια της ασέβειας. Ή μήπως για τον Πρόεδρο η βράβευση των Ολυμπιονικών ήταν ένα ακόμα τυπικό θεσμικό καθήκον;

    pavlopoulos olympionikes

    Αλλά ακόμα και η διευκρινιστική δήλωση του κ. Παυλόπουλου για την απουσία της Κορακάκη περιείχε αιχμή, λες και έφταιγε η ίδια που δεν έδωσε το παρών στην εκδήλωση!  «Όσοι δεν είναι σήμερα εδώ γιατί λείπουν εκτός Ελλάδας, όπως συμβαίνει με την Άννα Κορακάκη, θα συναντηθούμε όταν το επιτρέψουν οι δικές τους υποχρεώσεις (!!)», είπε προς τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, «και το κάνω για να αποδώσω αυτό που πρέπει να αποδώσω στον καθένα από εσάς» – μία δήλωση που πέρασε στο … “ντούκου” από τα μέσα ενημέρωσης.

    Νωρίτερα στην ομιλία του προς τους Ολυμπιονίκες ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε αναφέρει ότι «το μετάλλιό σας ανήκει σε εσάς γιατί η προσπάθεια σας είναι μοναχική». Μοναχικός απ’ ό,τι φαίνεται ήταν, είναι και θα είναι ο δρόμος της Άννας, αλλά όπως είπε και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «μην ξεχνάτε ότι η ζωή για έναν αθλητή δεν είναι αγώνας δρόμου αλλά αγώνας αντοχής»!

    Καλή αντοχή Αννα…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/mathimata-anoterotitas-apo-tin-20chroni-chrisi-olimpioniki-anna-korakaki/69447

     



    ΣΧΟΛΙΑ