• First Top Stories

    Θράσος! Εστιάτορας στη Σαντορίνη πιάστηκε να μην κόβει αποδείξεις, ενώ ο Πιτσιλής πραγματοποιούσε επίσκεψη

    Σαντορίνη


    Τα περιστατικά φοροδιαφυγής έχουν επιδεινωθεί -ελέω και της αύξησης των φόρων- με το φαινόμενο να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι τα νησιά των Κυκλαδων.

    Για τον λόγο αυτό άλλωστε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στα δύο δημοφιλέστερα νησιά των Κυκλάδων, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, με στόχο να συναντήσει  τις Αρχές αλλά και τους εκπροσώπους των επαγγελματιών του τουρισμού και της εστίασης στις δύο περιοχές και να συζητήσει μαζί τους για θέματα που αφορούν τη φορολογική διοίκηση. Και φυσικά ανάμεσα σε αυτά ήταν και το θέμα των ελέγχων, που πραγματοποιούνται από την ΑΑΔΕ.

    Αυτό που δεν γνώριζαν όμως οι επιχειρηματίες ήταν πως τα όσα συζήτησαν το πρωί με τον κ. Πιτσιλή, θα γίνονταν πράξη μέσα σε λίγες ώρες!

    Σε πολυτελές εστιατόριο του Ακρωτηρίου, την ίδια ημέρα που ο επικεφαλής της Αρχής Δημοσίων Εσόδων επισκεπτόταν το νησί, περίπου 100 καλοντυμένοι συγγενείς και φίλοι εύχονταν «βίο ανθόσπαρτο» σε ένα νιόπαντρο ζευγάρι, το οποίο πραγματοποιούσε τη γαμήλια τελετή του εκεί. Μαζί με τους εκλεκτούς καλεσμένους, όμως, εμφανίστηκαν και οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, οι οποίοι πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο μαγαζί.

    Από τον έλεγχο προέκυψε πως ο επιχειρηματίας δεν είχε κόψει ούτε μια απόδειξη για τις υπηρεσίες του. Μόνο που ο έλεγχος δεν σταμάτησε εκεί. Οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ ανακάλυψαν κρυμμένα σε ένα συρτάρι τα κρυφά βιβλία της επιχείρησης, ο οποίος μέσα σε ένα χρόνο είχε διοργανώσει 20 παρόμοιους γάμους, πλούσιων ξένων επισκεπτών του νησιού. Και φυσικά χωρίς σε καμία περίπτωση να κόψει την παραμικρή απόδειξη, με τα χαμένα έσοδα για το κράτος να υπολογίζονται σε τουλάχιστον 400.000 ευρώ.

    Το περιστατικό δεν είναι σίγουρα πρωτοφανές. Ωστόσο, αυτό που εντυπωσιάζει είναι το θράσος (ή ίσως και η αφέλεια) των επιχειρηματιών που ακόμα και όταν ο ίδιος ο επικεφαλής της Αρχής για την πάταξη της φοροδιαφυγής βρίσκεται επισκέπτεται τον τόπο, συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φοροδιαφυγή-μαμούθ! Εταιρεία απέκρυψε 2 εκατ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκάνδαλο 1 εκ. ευρώ έβγαλαν έλεγχοι σε 3 πρώην μονάδες ΙΚΑ: Έγραφαν μέχρι και επίδομα τοκετού σε άνδρες!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πληθώρα λουκέτων μοιράζει η ΑΑΔΕ σε Μύκονο, Σπέτσες και Χαλκιδική



    ΣΧΟΛΙΑ