• First Top Stories

    Πολιτική τρικυμία για την «παραίτηση» Κουρουμπλή


    Νέα πολιτική κόντρα ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή, ότι η παραίτησή του είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού, τις οποίες στη συνέχεια έσπευσε να διευκρινίσει ότι «επρόκειτο για ένα λογοπαίγνιο».

    «‘Ηταν ένα λογοπαίγνιο που παρερμηνεύτηκε, δεν ξέρω για ποιο λόγο. Είπα ότι κάθε μέρα είναι η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού, διότι έχω όλα μου τα χρόνια αγωνιστεί γι αυτό το δικαίωμα του πρωθυπουργού» διευκρίνισε ο Π. Κουρουμπλής σε συνέχεια των δηλώσεών του ότι θέτει τον εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού.

    Δηλαδή να έχει κάθε μέρα τις παραιτήσεις όλων των υπουργών στα χέρια του» τόνισε, σε δήλωσή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχετικά με πληροφορίες ότι έχει θέσει στη διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του.

    Την ίδια ώρα σε ερώτηση για τη δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι η παραίτησή του είναι πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι ο υπουργός «είπε το αυτονόητο». Τόνισε επίσης πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη στο θέμα αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης.

    Από την πλευρά του πάντως ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του υπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως «το λιγότερο που έχει να κάνει ο κ. Τσίπρας είναι να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή. Εμείς θα καταθέσουμε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή καθώς πρέπει να μάθουμε όλη την αλήθεια».

    Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη επίσης τους δημάρχους των περιοχών που έχουν πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα, σημειώνοντας «θέλω να συγχαρώ τους δημάρχους, που με δικά τους μέσα κινήθηκαν».

    Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «πρέπει επιτέλους για μία φορά να αποδοθούν ευθύνες» και υπογράμμισε πως για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση εμφανίστηκε «απροετοίμαστη και ανέτοιμη να αντιμετωπίσει μία καταστροφή».

    Και ενώ κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Π. Κουρουμπλή, ο Β. Κικίλιας έσπευσε να επιτεθεί: «Ο κ. Κουρουμπλής πρώτα υπέβαλε την παραίτησή του, μετά την ανακάλεσε! Αυτό δεν είναι κυβέρνηση. Είναι τσίρκο», έγραψε στο Twitter ο Β. Κικίλιας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φώφη Γεννηματά: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την οικολογική καταστροφή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επικοινωνιακό σόου Κουρουμπλή: Μετά από… πέντε ημέρες πήγε να κάνει αυτοψία στον Σαρωνικό (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κικίλιας: «Ανίκανη η κυβέρνηση να δώσει λύση στην οικολογική καταστροφή»

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ