• First Top Stories

    Πυρ ομαδόν από αντιπολίτευση για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Τι είπε ο πρωθυπουργός

    Αλέξης Τσίπρας


    Για ψέμματα και θράσος κατηγορεί η αντιπολίτευση τον πρωθυπουργό, με αφορμή την ομιλία που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Κατά την ομιλία του στους βουλευτές του κόμματος, μια ημέρα μετά την παρουσία του στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως  η συμφωνία που κατάφερε η κυβέρνηση «δεν ήταν εύκολη επιλογή» όμως  έχει τα επιχειρήματα ότι το κόστος της προς τους πολίτες είναι το μικρότερο δυνατόν, διαψεύδοντας «τις Κασσάνδρες». Κατά τον κ. Τσίπρα η συμφωνία δίνει προοπτική εξόδου από την κρίση, επανέλαβε πως το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν αποτέλεσμα της μάχης κατά της διαπλοκής και αφού τόνισε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να επιτυγχάνει στα πρωτογενή πλεονάσματα, τόνισε πως πλέον οι δανειστές είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε μέτρα απομείωση του χρέους, παρά τις διαψεύσεις για άμεσα σχέδια ελάφρυνσης του χρέους που έστειλε η Γερμανία.

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ισορροπημένη τη συμφωνία, χάρη στα αντίμετρα και την επιστροφή στην εργασιακή κανονικότητα σύντομα, ενώ επιτέθηκε ξανά στον Κ. Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τον «κουβαρντά». «Για να το πω λαϊκά, ωραίος μάγκας, εύκολη η πλειοδοσία αλλά όπως είπε ένας πιστός στρατιώτης της παράταξής του “τζάμπα μάγκας”» δήλωσε ο κ. Τσίπρας  ενώ πρόσθεσε πως «αυτό που κάνει (ο κ. Μητσοτάκης) είναι να πουλάει φύκια και μεταξωτές κορδέλες».

    Η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της κατηγορεί τον κ. Τσίπρα πως κοροϊδεύει την κοινωνία, ενώ ασκεί κριτική για την μη αποδοχή από την κυβέρνηση της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για διανομή ενός 0,5% του πλεονάσματος που κατάφερε η κυβέρνηση το 2016, καταλήγοντας με την φράση «Τσίπρας είναι και τσίπα δεν έχει πάνω του…»

    Από την πλευρά της η Δημοκρατική Συμπαράταξη χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «Πινόκιο στην χώρα των θαυμάτων»

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

    «Ο Πρωθυπουργός  αλυσοδένει τη χώρα με το 4ο μνημόνιο και την εγκλωβίζει στο δίλλημα «Grexit ή διαρκής λιτότητα», έχει το θράσος να μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια.

    Ο ‘’Πινόκιο’’ στην … χώρα των θαυμάτων …

    Δεν τον πιστεύει πια  κανείς.»

    Το ΚΚΕ κάνει λόγο για προσπάθεια του κ. Τσίπρα να κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική, υπέρ του κεφαλαίου, που ακολουθεί. Αναλυτικά το σχόλιο του κόμματος έχει ως εξής:

    «Ούτε τα «αντίμετρα» της εξαθλίωσης και της στήριξης του κεφαλαίου, ούτε οι κορώνες περί «εξόδου απ’ τα μνημόνια» μπορούν να συγκαλύψουν αυτό που ζει ο ελληνικός λαός, τη νέα σφοδρή επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματά του, καθώς και την εργασιακή ζούγκλα, που φτάνει μέχρι την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

    Από κει και πέρα ο πρωθυπουργός προσπαθεί απεγνωσμένα και με κάθε ευκαιρία να εμφανίζεται ως πολιτικός αντίπαλος των «δανειστών» και του παλιού δικομματισμού των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να κρύψει ότι συνεχίζει επάξια και υλοποιεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, υπέρ του κεφαλαίου.»

    Και Το Ποτάμι, μέσω ανακοίνωσης που υπογράφει ο εκπρόσωπος  Τύπου του κόμματος Δημήτρης Τσιόδρας, κατηγορεί για «ακόμα μια θεαματική τούμπα» τον πρωθυπουργό.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Τσιόδρα:

    «Ο κ. Τσίπρας χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο: Ισχύει στο ακέραιο, ότι χωρίς λύση για το χρέος δεν υφίστανται μέτρα. Μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Μαΐου θα πρέπει να έχουν σαφώς περιγραφεί τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

    Ο κ. Τσίπρας σήμερα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Οι δανειστές βρίσκονται μπροστά στην υποχρέωση να προχωρήσουν άμεσα σε ουσιαστικά μέτρα ρύθμισης του χρέους.

    Μέσα σε λίγες ώρες πέταξε το αυστηρό ύφος. Ούτε προθεσμίες, ούτε απειλές, ουτε veto. Άλλη μια θεαματική τούμπα, από αυτές στις οποίες ειδικεύεται. Τι μεσολάβησε; Οι δηλώσεις Σόιμπλε και ευρωπαίων, ότι πρώτα θα ψηφιστούν τα μέτρα και μετά θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος και οι όποιες αποφάσεις θα εφαρμοστούν μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018. Κι έσπευσε να μαζέψει αυτά που με στόμφο μόλις χθες είχε εξαγγείλει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

    Υπάρχουν ακόμη κάποιοι που παίρνουν στα σοβαρά όσα λέει;

    Δημήτρης Τσιόδρας
    εκπρόσωπος Τύπου»

    Δηλώσεις για την ομιλία του κ. Τσίπρα έκανε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. «Τσάμπα μάγκες είναι όλοι οι μνημονιακοί πρωθυπουργοί και του Σύριζα και της Νέας Δημοκρατίας που παρίσταναν τους επαναστάτες και τελικά έγιναν τα πιο πειθήνια όργανα των δανειστών», απάντησε ο κ. Κασιδιάρης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα Δημοκρατία: Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα – «Δεν έχει τσίπα πάνω του»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελλάδα όπως Ισπανία; Έρχονται χιλιάδες πλειστηριασμοί και θα τους κάνει όλους ο Αλέξης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου: Έμπειρο στέλεχος της αγοράς η νέα πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ



    ΣΧΟΛΙΑ