• First Top Stories

    Παρέμβαση εισαγγελέως Αρείου Πάγου: Έρευνα για την υπογραφή της σύμβασης πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία

    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας


    Τη διερεύνηση της νομιμότητας της συμφωνίας του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας με τον φερόμενο ως εκπρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας για την πώληση βλημάτων συνολικού ύψους 66 εκατομμυρίων ευρώ παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

    Με αφορμή τα δημοσιεύματα στον Τύπο που αφήνουν «οσμή σκανδάλου» στο παρασκήνιο της συμφωνίας, η κα Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων. Εάν και όταν η εισαγγελέας «πέσει» πάνω σε όνομα υπουργού, θα διαβιβάσει αμελητί, όπως ορίζει ο νόμος, τη δικογραφία στη Βουλή.

    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, αν και η ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ ενημέρωσε τον περασμένο Ιούνιο τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι οι Σαουδάραβες δεν επιβεβαιώνουν ότι εκπρόσωπος τους είναι ο επιχειρηματίας Βασίλης Παπαδόπουλος, εντούτοις δόθηκε εντολή στο γ.δ. Εξοπλισμών να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και να υπογράψει διακρατική συμφωνία με την εταιρεία του επιχειρηματία, για την πώληση στη Σαουδική Αραβία, 300.000 βλημάτων από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού.

    Παρακάμφθηκε δηλαδή, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο νόμος που ορίζει ότι αγοραπωλησία αμυντικού υλικού γίνεται πάντα με απευθείας συμφωνία μεταξύ των κρατών κι όχι μέσω μεσαζόντων για να εκλείψουν φαινόμενα προηγούμενων ετών με μίζες εκατομμυρίων ευρώ. Και μόνο όταν υπάρχει επίσημος πληρεξούσιος της τρίτης χώρας, μπορεί να επέλθει συμφωνία.

    Στην παραγγελία της η κα Δημητρίου ζητά να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα και σε καταφατική περίπτωση να δρομολογηθούν τα δέοντα.

    Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην κυρία Τουλουπάκη τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΝΔ: Η υπόθεση Καμμένου …θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκληραίνει η κόντρα: Μηνυτήρια αναφορά κατά Καμμένου καταθέτει η ΝΔ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σφίγγει ο κλοιός για Καμμένο και Κοτζιά: Μπαράζ ερωτήσεων από αντιπολίτευση



    ΣΧΟΛΙΑ