• First Top Stories

    Μεγαλεία για τον Kαρανίκα: Ανέλαβε επικεφαλής για την οργάνωση του νομοσχεδίου για την κάνναβη

    • NewsRoom
    Καρανίκας


    Νέα δουλειά φαίνεται πως βρήκε στο Μαξίμου ο στρατηγικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας, που συστήνεται ως ο project leader για τον συντονισμό των ενεργειών σχετικά με το νομοσχέδιο για την καθιέρωση της φαρμακευτικής κάνναβης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο ίδιος που κάνει επαφές και συντονισμούς σχετικά με την προώθηση της πρότασης και μάλιστα ο ίδιος είχε συνάντηση στο γραφείο του στη βουλή με κυβερνητικό στέλεχος των ΑΝΕΛ για λεπτομέρειες του νομοσχεδίου.

    Την Τετάρτη, ο κ. Ξανθός σε ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της αντιπολίτευσης σχετικά με τη χρήση της ινδικής κάνναβης σε θεραπευτικούς σκοπούς, υποστήριξε πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προέβη στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσει την ευχερή πρόσβαση των πολιτών σε σκευάσματα που περιέχουν κάνναβη και τα οποία έχουν τεκμηριωμένα θεραπευτική ένδειξη για συγκεκριμένες ασθένειες.

    Η κυβέρνηση θεωρεί πως αυτή η νέα νομοθετική πρωτοβουλία θα ενισχύσει το «προοδευτικό της πρόσημο», καθώς βάζει μπροστά την αριστερή ατζέντα ενώ θα ενισχύσει το προφίλ του Πρωθυπουργού, δείχνοντας πως έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και κερδίζει τις κοινοβουλευτικές μάχες. Ωστόσο, αναμένεται να προκαλέσει νέες αντιδράσεις στο εσωτερικό της και κυρίως στη σχέση της με τους ΑΝΕΛ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Πετάει, πετάει ο Τσίπρας;» – Με F-16 πέταξε ο Πρωθυπυργός

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρανίκας εξυμνεί Τσίπρα για την αλλαγή φύλου: Τίμησε τη χώρα δίχως υποκρισία και δημαγωγίες (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έξαλλος ο Καρανίκας με τον Χρυσόγονο: «Ας κατέβει στις εκλογές να γελάσουμε…»



    ΣΧΟΛΙΑ