ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 14,6 μονάδων της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ – 49% δηλώνει αρνητικό με τις φοροελαφρύνσεις του Μητσοτάκη
Ξεκάθαρο προβάδισμα σχεδόν δέκα μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία η νέα δημοσκόπηση του της Metron Analysis που δημοσιεύει η εφημερίδα Τα ΝΕΑ.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 26% έναντι 16,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,2% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,2%, ΚΚΕ με 5%, Ένωση Κεντρώων με 2,4%, το Ποτάμι με 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,2% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10%.
Μάλιστα, το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας αυξάνεται στην εκτίμηση ψήφου καθώς εκεί η ΝΔ συγκεντρώνει 36,7% έναντι 22,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν 8,8% για τη ΔΗΣΥ, 7,3% για τη Χρυσή Αυγή, 7,1% για το ΚΚΕ, 3,4% για την Ένωση Κεντρώων, 2,9% για τους ΑΝΕΛ, 2,8% για το Ποτάμι.
Προβάδισμα έχει η ΝΔ και στην παράσταση νίκης με το 68% να προβλέπει νίκη της σε περίπτωση εκλογών με μόλις το 17% να βλέπει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 25% έναντι 13% του Αλέξη Τσίπρα αν και την πλειονότητα των απαντήσεων κερδίζει με 43% ο «κανένας».
Όσον αφορά την αξιολόγηση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού το 71% απαντά αρνητικά για τον Αλέξη Τσίπρα και το 75% για την κυβέρνησή του.
Την ίδια ώρα 8 στους 10 αξιολογούν αρνητικά την οικονομική κατάσταση της χώρας με το 53% να πιστεύει ότι τους επόμενους μήνες τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα καθώς ένα 32% προβλέπει ότι θα μείνουν στάσιμα και ένα 13% ότι θα καλυτερέψουν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Eldorado Gold: Η μεγάλη ήττα Λαφαζάνη και Σκουρλέτη στις Σκουριές
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στρατηγική κίνηση, η προσφυγή της ΝΔ στο ΕΣΡ για αμφισβητήσιμη δημοσκόπηση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΑΒΑΞ, Alpha Bank, Πειραιώς, LAMDA, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Apple, Amazon, Tesla
- Παναγιώτα Διαμαντή: Πώς το όραμα μιας δασκάλας δίνει «Νέα Ζωή στο Χωριό» και σώζει σχολεία
- Ο πρίγκιπας Άντριου, ο Ρουβίκωνας και οι πέφτουλες
- Ευρωπαϊκό Δικαστήριο & κράτος δικαίου: Γιατί η Ελλάδα καταδικάζεται συνεχώς για τις ίδιες παραβιάσεις – Σε ποια θέση βρίσκεται
