• First Top Stories

    ΤΑΙΠΕΔ: Ποιοι πήραν τις νέες δουλειές για ΟΤΕ και Αεροδρόμιο

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ήλθε η ώρα των Συμβούλων: 

    Οι αναταραχές στα διοικητικά του ΤΑΙΠΕΔ, που έληξαν την προηγούμενη εβδομάδα με την τοποθέτηση νέου προέδρου, του Αρη Ξενόφου, έχουν στοιχίσει στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Δουλίτσες, όμως, γίνονται με την επιλογή συμβούλων.

    Προ ημερών το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου επέλεξε την Credit Suisse και την Τράπεζα Πειραιώς ως συμβούλους για την πώληση του 5% του ΟΤΕ.

    Συνεπώς πλησιάζει η ώρα που πρέπει να αποφασίσουν οι Γερμανοί της Deutsche Telekom τι θα κάνουν. Θα ασκήσουν το δικαίωμα πρώτης άρνησης ή θα αφήσουν να αποκτήσει ένας τρίτος μέτοχος το 5%;

    Βέβαια, πρώτα οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ καλούνται να το προτείνουν και τη διαδικασία που ακολουθηθεί.

    Θα γίνει διαγωνισμός ή άλλου τύπου διαδικασία.

    Κάποιοι άλλοι Γερμανοί, η Deutsche Bank επελέγη χθες, μαζί με την Eurobank, ως σύμβουλοί για την πώληση του 30% της Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

    Η βιασύνη συνδέεται με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης αφού πρέπει να έχουν επιλεγεί σύμβουλοι για σειρά συμμετοχών του ΤΑΙΠΕΔ μέχρι τέλος του έτους.

    Ιβάν Σαββίδης και Γ. Περιστέρης για το εμπορευματικό Θεσσαλονίκης

    Δύο ενδιαφερόμενοι εμφανίστηκαν χθες, που έληγε και η προθεσμία εκδήλωσης μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος στο διαγωνισμό της ΓΑΙΑΟΣΕ για την κατασκευή και εκμετάλλευση του εμπορευματικού κέντρου Θεσσαλονίκης στο χώρο του πρώην Στρατοπέδου Γκόνου. Πρόκειται για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τον όμιλο του Ιβάν Σαββίδη.

    Το περιορισμένο ενδιαφέρον, αφού μιλάμε για μη δεσμευτική διαδικασία, αποδίδεται στη γνωστή κακοδαιμονία των διαγωνισμών της ΓΑΙΑΟΣΕ η οποία έχει στοιχίσει ενάμισι χρόνο καθυστέρησης στην υπογραφή της σύμβασης για το εμπορευματικό κέντρο του Θριασίου Πεδίου με τον προσωρινό ανάδοχο, την κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ – Goldair.

    Αγνοείται, επίσης, και η τύχη του δεύτερου διαγωνισμού που προωθεί ο ΟΣΕ για την ολοκλήρωση των εργασιών στο Θριάσιο ώστε να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει η απαραίτητη τεχνολογική / υποστηρικτική υποδομή για το εμπορευματικό κέντρο. Μιλάμε για διαγωνισμούς που έχουν σχεδιαστεί κυριολεκτικά στο γόνατο!

    Η αστεία κατάταξη του Doing Business

    Μεταξύ μας, η χθεσινή ετήσια κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ευκολία ίδρυσης εταιρείας ή πραγματοποίησης μιας επένδυση ανά τον κόσμο αδικεί την Ελλάδα. Χάνει έξι θέσεις στη φετινή κατάταξη και κατατάσσεται 67η μεταξύ 190 κρατών πίσω από χώρες όπως η Αλβανία, το Περού, το Αζερμπαϊτζάν και το Κόσοβο!

    Η στήλη δεν επιθυμεί να στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά έχουν ακούσει οι συντάκτες της κατάταξης τι ακριβώς γίνεται στο Κόσοβο;

    Διάβασαν τις πρόσφατες δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στα Τίρανα για τις εγκληματικές συμμορίες στη γειτονική χώρα;

    Σίγουρα δεν είμαστε ο παράδεισος των επενδύσεων, σίγουρα η κυβέρνηση (παρά τον φιλοεπενδυτικό μανδύα) κάνει ό,τι μπορεί για να μην αλλάξει τίποτα, αλλά Κόσοβο δε γίναμε! Ακόμα!

    Η Alpha Bank και το διώροφο Κουρή στο Ψυχικό

    Στις 17 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός, με επισπεύδοντα την Alpha Bank, διώροφης κατοικίας στο Παλαιό Ψυχικό που ανήκει στους κ.κ. Γιώργο και Ανδρέα Κουρή καθώς και σε εταιρεία συμφερόντων τους ονόματι Drakeland Limited η οποία εδρεύει στην Κύπρο.

    Τα βάρη του συγκεκριμένου ακινήτου είναι, πάντως, τόσο πολλά που η τράπεζα πρέπει να περιμένει στην ουρά!

    Ο Mr. Lacoste στο υπουργείο Υποδομών

    Όσοι πήγαν στη χθεσινή συνέντευξη τύπου του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη προσπαθούσαν να θυμηθούν ποιος είναι ο συμπαθής κύριος με τη Lacoste που εμφανίστηκε νωρίς – νωρίς στην αίθουσα.

    Επειδή έχει περιορίσει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις ξεχνούν πως πρόκειται για τον πρώην συνδικαλιστή των τραπεζών Δημήτρη Τσουκαλά ο οποίος είχε τοποθετηθεί αρχικά στη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

    Ο άνθρωπος είχε παραδεχθεί πως δεν έχει ιδέα από τεχνολογία οπότε μεταφέρθηκε στο υπουργείο Υποδομών!

    Ποια ακριβώς θέση κατέχει θα σας γελάσουμε. Εκτός αν δήλωσε και στο Υποδομών πως δεν κατέχει από έργα και απλώς περνάει την ώρα του!



    ΣΧΟΛΙΑ