• First Top Stories

    Απελπισμένοι οι κάτοικοι της Μάνδρας: Ψάχνουν 6 αγνοούμενους


    Απελπισμένοι είναι οι κάτοικοι της Μάνδρας, της Μαγούλας και της Νέας Περάμου, που είδαν τις περιουσίες και τις ζωές τους να καταστρέφονται μέσα σε λίγες ώρες. Οι φονικές πλημμύρες στοίχισαν τη ζωή σε 16 ανθρώπους, ενώ ακόμη και σήμερα, δύο 24ωρα μετά τη θεομηνία, συνεχίζουν να αγνοούνται 6 συμπολίτες τους.

    Η Πυροσβεστική και οι ομάδες διάσωσης καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό των ανθρώπων αυτών. Την Πέμπτη, εντοπίστηκε και το 16ο θύμα της αδιανόητης αυτής τραγωδίας. Πρόκειται για τον 50χρονο Γιώργο Πολυμερόπουλο, που παγιδεύτηκε στο  σπίτι του στην Νέα Πέραμο.

    «Αν ο μπαμπάς μου είχε πεθάνει από ασθένεια θα το δεχόμουν, θα ήταν θέλημα Θεού. Τώρα όμως τον έχασα άδικα και το μόνο που ζητάω είναι να αποδοθούν ευθύνες. Ό,τι έγινε, έγινε, δεν θα μου τον φέρουν πίσω, όμως πρέπει να μιλήσουν και να πουν ποιος φταίει. Έκλεισαν 16 σπίτια», λέει η 17χρονη Άρτεμις που έχασε τον μπαμπά της Γιώργο Πολυμερόπουλο, μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο».

    Επί ποδός οι Αστυνομικοί στην Δυτική Αττική

    Ο φόβος των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, μετά την απίστευτη καταστροφή που προκάλεσε η καταιγίδα, έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα, καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες για απόπειρες για πλιάτσικο στα σπίτια και καταστήματα της περιοχής.

    Ήδη στα χέρια των Αρχών έπεσαν 4 Ρομά, οι οποίοι βρέθηκαν μέσα σε πλημμυρισμένο εργοστάσιο στην περιοχή της Μάνδρας για να κάνουν πλιάτσικο. Οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν το πρωί της Πέμπτης, την ώρα που επιχειρούσαν να φορτώσουν ένα ψυγείο στο όχημά τους.

    Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν απροστάτευτοι, καθώς οι δυνάμεις της Αστυνομίας στην περιοχή δεν φαίνεται πως επαρκούν για να προστατέψουν το σύνολο των ερειπωμένων κτηρίων. Παρά το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ που έχει τεθεί από την Τετάρτη σε εφαρμογή, οι κάτοικοι δεν νιώθουν ασφαλείς περιμένοντας μέσα στις περιουσίες τους, παρά τις καταστροφές, προσπαθώντας να αποτρέψουν το πλιάτσικο.

    Η ολιγόλεπτη επίσκεψη Τσίπρα στον τόπο της Τραγωδίας

    Ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στη Μάνδρα και ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη δυτικής Αττικής Ι. Βασιλείου για την πορεία αντιμετώπισης των συνεπειών από τις φονικές πλημμύρες.

    Μαζί με τον πρωθυπουργό ήταν -μεταξύ άλλων- η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στελέχη της Αυτοδιοίκησης, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλης Καπέλιος και άλλοι κρατικοί παράγοντες.

    Αγωνία για τους 6 αγνοούμενους

    Η Πυροσβεστική συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειες για την απάντληση των υδάτων από τα πλημμυρισμένα υπόγεια. Ωστόσο, το έργο τους δυσχεραίνουν οι έντονες καταιγίδες, που συνεχίζονται στη Δυτική Αττική.

    Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των νεκρών από τη θεομηνία

    Το υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωση που εξέδωσε αποφάσισε οι κηδείες των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες να γίνουν δημοσία δαπάνη.

    «Με την από 16-11-2017 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, οι κηδείες των θυμάτων της τραγικής θεομηνίας, που έπληξε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης τις περιοχές της Μάνδρας, της Μαγούλας και της Νέας Περάμου, θα τελεσθούν με δημόσια δαπάνη.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τάσος Αρνιακός: O κυκλώνας «Ζήνων» θα «χτυπήσει» τη χώρα σε λίγες ώρες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περιοδεία πολιτικών στη Μάνδρα, με το ελάφι στον ώμο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέο Σοκ! Ένας ακόμα νεκρός εντοπίστηκε στη Νέα Πέραμο – Στους 16 τα θύματα



    ΣΧΟΛΙΑ