• First Top Stories

    Αλέξης Τσίπρας: Η Ελλάδα έγινε μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα (Φωτογραφία: Eurokinissi)

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα (Φωτογραφία: Eurokinissi)


    Στην ανακοίνωση ότι η Ελλάδα έγινε μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών (AIIB) προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μέσω ανάρτησης στο Twitter, στο πλαίσιο των σημαντικών επαφών που είχε στην Κίνα με οικονομικούς παράγοντες, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στο Πεκίνο.

    Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η χώρα, ως μέλος της ΑΙΙΒ, είναι κομμάτι ενός σημαντικού διεθνούς οργανισμού οικονομικής ανάπτυξης που αριθμεί 77 μέλη από όλο τον κόσμο (μέλη είναι και η Κύπρος, το Μπαχρέιν αλλά και το Ισραήλ μεταξύ άλλων).

    Δείτε την ανάρτησή του:

    Ακόμη, ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε σε άλλη του ανάρτηση ότι, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης στην κινεζική πρωτεύουσα, είχε σειρά επαφών με οικονομικούς παράγοντες της ασιατικής χώρας, όπως την Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας (ICBC):

    Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε σχετική ανάρτηση στο Twitter και στην υπογραφή Συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών ZTE-Forthnet για τη δημιουργία δικτύου υψηλών ταχυτήτων στον ελληνικό χώρο:

    Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κετσιάνγκ, τόνισε παράλληλα ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη», ενώ η συνεργασία των δύο χωρών είναι πολύ σημαντική καθώς η Ελλάδα προχωράει προς την έξοδο από την κρίση.

    Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι μέσα στον τελευταίο χρόνο έγιναν σημαντικά βήματα στην περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας και συμπλήρωσε πως οι σχέσεις αυτές έχουν γερά θεμέλια, που είναι οι πολιτισμοί των δύο χωρών.

    Επισήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα διαδραματίζει στρατηγικό ρόλο στο “Belt and Road Forum for International Cooperation” και είναι στρατηγικός εταίρος της Κίνας.

    Ακόμη, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «η αναβάθμισή της αφορά τόσο σε αύξηση των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα όσο και σε αύξηση των εξαγωγών Ελληνικών προϊόντων στην Κίνα».

    Στη συνάντηση με τον Κινέζο πρωθυπουργό συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών για τις διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Γιώργος Τσίπρας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αιχμηρός Άδωνις Γεωργιάδης: Το επόμενο Survivor να γίνει στο Ελληνικό!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τετ α τετ Τσίπρα – Ερντογάν: Επιθυμία για πλήρη υλοποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση τιμωρεί με συστηματική εμμονή τους ελεύθερους επαγγελματίες



    ΣΧΟΛΙΑ