• First Top Stories

    Ο Λάτσιος τα κατάφερε: Ηγετικός ο ΑΝΤ1 στην αρχή της σεζόν

    Γιάννης Λάτσιος

    Γιάννης Λάτσιος


    Τα λεφτά είναι πολλά! Τα αφεντικά απαιτητικά! Οι ρυθμοί εξοντωτικοί! Οι διάδρομοι πάντα βουεροί και δαιδαλώδεις! Οι ισορροπίες τόσο δύσκολες που ούτε ακροβάτες σε τεντωμένο σχοινί, κρεμασμένοι σε δυσθεώρητα ύψη δε θα αντέχανε τον ίλιγγο! Οι δουλειές και τα μεροκάματα ανθρώπων κρέμονται από κλωστούλες, ραμμένες σε σακάκια στελεχών, που ελάχιστοι δεν τους αντιμετωπίζουνε ως ξέφτια! Ένας απ αυτούς, είναι και ο Γιάννης Λάτσιος.

    Με μια διαδρομή προσωπική, παιδιού από οικογένεια που δεν ήταν «τζάκι» αλλά σκληρά εργαζόμενοι, όπως ο ίδιος ως φοιτητής, μεταπτυχιακός εμιγκρές στο Παρίσι και μετά εργάτης σε κινηματογραφικά πλατό, είναι και survivor αλλά και νομάς, στις κοσμογονικές μαύρες τρύπες των καναλιών, που σε καταπίνουν με λήθη στην οποία ανυπαρξία, ανάλογα τις ορέξεις τους!

    Αλεξάνδρα Τσόλκα. Δημοσιογράφος mononews.gr

    Mega – Ant1 για πολύ και θριαμβικά– Alpha – Ant1 είναι η πορεία του, με επιτυχίες τεράστιες σε τηλεθεάσεις, καθιέρωση προσώπων, ρίσκα και ανάληψη ευθυνών, σε ένα εργασιακό πεδίο που όλοι πετούν μπαλάκια στον επόμενο, περισσότερο σα να παίζουν «κορόιδο», παρά παιδικά «μήλα» ή έστω, βόλεϊ σε γυμνασιακή ομάδα.

    Η ανάληψη του προγράμματος του ΑΝΤ1, φέτος, από τον Γιάννη Λάτσιο, ήταν, ίσως, από τις κρίσιμες στιγμές σε εποχή παράξενη, αλλόκοτη, στριφνή τηλεοπτικά.

    Το παγιωμένο τηλεοπτικό τοπίο έχει ταρακουνηθεί συθέμελα με σεισμό πολλών ρίχτερ, λόγω των μεγάλων αλλαγών και κάποιων τους, εντελώς απρόβλεπτων.

    Το κλειστό Mega, η ύπαρξη του ολοένα και πιο ισχυρού «Ε», αλλά -κυρίως- η αιφνίδια και σαρωτική επιτυχία του ΣΚΑΪ, με το Survivor και όλα τα τηλεοπτικά προϊόντα που το συνοδεύαν, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του κοινού σε βαθμό αν όχι αξιοθαύμαστο, σίγουρα άξιου για ανάλυση και εμβάθυνση.

    Έτσι ο Γιάννης Λάτσιος, αναλαμβάνει την μεγάλη γαλέρα, σε θάλασσες, ήδη, τρικυμιώδεις και απ την αρχή, ήδη, της σεζόν, δείχνει πως ακόμα και σε νερά θολά και χαοτικά βαθύτατα, το δικό του πλοίο πάντα επιπλέει…

    Μεγάλο το στοίχημα του και τα ρίσκα του Λάτσιου, εκεί στον ΑΝΤ1. Του βγαίνουν, σύμφωνα με τα νούμερα τηλεθέασης, τα Ρουκ Ζουκ, Still Standing και τα πρόσωπα της επιλογής του Ζέτα Μακρυπούλια, Μαρία Μπεκατώρου και φυσικά το δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, που άλλαξε ώρα και δεν είναι σε αυτοκαστροφική, για το παραδοσιακό κοινό των ειδήσεων, μετακίνηση.

    Εντυπωσιακή ήταν η έναρξη του μεταμεσονύχτιου θεάματος με τον Γιώργο Λιάγκα, χάρη, κυρίως στην συνέντευξη του στον Λάκη Λαζόπουλο. Ο τελευταίος είναι «σιγουρακι» στα ποσοστά τηλεθέασης και ο οικοδεσπότης – παρουσιαστής είναι καλός στις συνεντεύξεις.

    Ο Γιώργος Παπαδάκης 

    Ο Παπαδάκης φυσικά κυριαρχεί θριαμβικά στην ενημέρωση, το ίδιο και η συμπαθέστατη Φαίη Σκορδά. Οι σειρές, η μυθοπλασία του καναλιού, παρά το ότι σημειώνουν καλά νούμερα τηλεθέασης, δεν βρίθουν εμπνεύσεως, με τη γνωστή συνταγή «ένας αγάπησε μια, που είχε παιδί και με έναν άλλον» ή τα ζευγάρια στην αποθέωση του μικροαστισμού, κερατώνουν το ένα το άλλο.

    Παρ όλα αυτά και με ζητούμενο, όχι την ποιότητα, ή πρωτοτυπία ή την αξιακή οπτική, το κανάλι χάρη στον Γιάννη Λάτσιο, καταφέρνει να είναι πρώτο στην αρχή της σεζόν, με μεγάλη διαφορά απ τους υπολοίπους και με κάποια προγράμματα του να είναι ικανοποιητικά σε τηλεθέαση, χωρίς να έχουν κάνει κοσμογονία.

    Και επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ο Λάτσιος πήρε κεφάλι, στην κούρσα του σύγχρονου, τηλεοπτικού μας βυζαντινού ιπποδρόμου, με πράσινους, βένετους και λοιπούς δήμους να κοιτάζουν τα αλόγα στα δόντια για το αν αντέχουν κι άλλον έναν γύρο…



    ΣΧΟΛΙΑ