• First Top Stories

    Οι νέες business του Ροδόλφου Οντόνι και το ταξίδι αστραπή του Γιώργου Λογοθέτη

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    “Chicken Stories” από τον Ροδόλφο Οντόνι:

    Ακριβώς δέκα χρόνια μετά τη συμφωνία με τη βρετανική Sportingbet, που σήμερα ανήκει στον κολοσσό του διαδικτυακού στοιχήματος GVC Holdings, ο Ροδόλφος Οντόνι αποφάσισε, για δεύτερη φορά, να αλλάξει αντικείμενο στην Centric. Ο επιχειρηματίας, που είχε πρόσφατα εκδηλώσει ενδιαφέρον και για τον ΔΟΛ, ανακοίνωσε πως μεταβιβάζει στην GVC Holdings τις δραστηριότητες της Centric στο Διαδικτυακό Στοιχηματισμό, έναντι 34,4 εκατ. ευρώ!

    Μάλιστα τα 14,4 εκατ. θα πληρωθούν 15 ημέρες μετά την έγκριση της συμφωνίας από τη γενική συνέλευση της εισηγμένης και τα υπόλοιπα 20 εκατ. μέχρι το 2020.

    Ο Ρ. Οντόνι έλεγε εδώ και μήνες σε γνωστούς και φίλους πως θέλει να αποχωρήσει από το ιντερνετικό στοίχημα, εξαιτίας του χάους που επικρατεί στην ελληνική αγορά.

    Με τι θα ασχοληθεί η Centric; Οπως ανακοίνωσε στο χρηματιστήριο θα δραστηριοποιηθεί στην αγορά της εστίασης και των τουριστικών ακινήτων.

    Η στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει πως στόχος της οικογένειας Οντόνι είναι να αναπτύξει την αλυσίδα fast food “Chicken Stories”, το πρώτο από τα οποία λειτουργεί ήδη στην Αγία Παρασκευή.

    Ταυτόχρονα θα πετάγεται και μέχρι το νησί των Ανέμων καθώς έχει αποκτήσει ξενοδοχειακή μονάδα, που αναμένεται να μεταβιβαστεί στην Centric.

    Το ερώτημα είναι τι θα πουν οι μέτοχοι της εταιρείας. Βέβαια όταν ακούσουν για τα 34,4 εκατ. ευρώ σε μια αγορά (Διαδικτυακό Στοίχημα) που δυσκολεύει λόγω μπάχαλου μπορεί να μη στενοχωρηθούν.

    Εσχάτως, εκτός από τη διεκδίκηση του ΔΟΛ, ο Ρ. Οντόνι ακούγεται και ως υποψήφιος για τον ΣΠΟΡ FM και άλλες συμμετοχές του Γ. Αλαφούζου.

    Ο Γιώργος Λογοθέτης στην Αθήνα 

    Ταξίδι ολίγων ημερών πραγματοποίησε ο γνωστός εφοπλιστής Γιώργος Λογοθέτης (Libra Group) το όνομα του οποίου τις τελευταίες ημέρες έχει ακουστεί αρκετά. Ο ίδιος εθεαθεί στην Μεγάλη Βρετανία να συνομιλεί με επιχειρηματίες …

    Η “Δανία του Νότου” και η “Νορβηγία του Αιγαίου”

    Εκτός από την γνωστή ρήση του Γ. Παπανδρέου για την Ελλάδα ως “Δανία του Νότου” από το περυσινό βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου μάθαμε και για το σχέδιο μετατροπής της χώρας σε “Νορβηγία του Αιγαίου”! Πως;

    Μα με το πρόγραμμα “Ηλιος” δηλαδή την παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά και τη μεταφορά της στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη. Ενα σχέδιο, που όπως και πολλά άλλα εκείνη την εποχή είχε γραφτεί στο γόνατο με τη συναίνεση των δανειστών.

    Εδώ υπήρχε Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. που είχε συμπεριλάβει στα συμπεράσματα πως το χρέος της Ελλάδας θα μειωθεί κατά 15 δισ. ευρώ από τα έσοδα του προγράμματος “Ηλιος”!

    Ουδείς βέβαια είχε ασχοληθεί με τα δισ. που χρειάζονταν για την αναβάθμιση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων ώστε να φτάνει το ηλεκτρικό ρεύμα στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης.

    Τις τελευταίες ημέρες οι συγκεκριμένες σελίδες του βιβλίου Γ. Παπακωνσταντίνου βγήκαν από τα συρτάρια ορισμένων. Το είχαν αποδεχθεί η Κομισιόν και η Γερμανία γράφει.

    Μα οι ίδιοι άνθρωποι είχαν αποδεχθεί πως η Ελλάδα θα βγάλει 50 δισ. από ιδιωτικοποιήσεις και επτά χρόνια μετά δεν έχει βγάλει ούτε πέντε!

    Ξεψαχνίζει τους αγοραστές του ΟΛΘ το Ελεγκτικό Συνέδριο

    Εξαιρετικά αναλυτικά στοιχεία για τους μετόχους της κοινοπραξίας, υπό την γερμανική DIEP, που αγοράζει το 67% του ΟΛΘ είχε ζητήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο προς μεγάλη δυσαρέσκεια των επενδυτών.

    Στο Ελεγκτικό επέμειναν με αποτέλεσμα να χρειαστούν εβδομάδες για τη συλλογή των στοιχείων, αφού πρώτα έπρεπε να πειστούν οι Γερμανοί πως πρέπει να τα καταθέσουν. Τελικά χθες το βράδυ υπήρξε διαρροή στο ΑΠΕ πως όλοι οι φάκελοι συγκεντρώθηκαν και οι κούτες θα πάνε στο Ελεγκτικό Συνέδριο εντός των ημερών. Αν δεν ζητηθούν πρόσθετα στοιχεία, η συμφωνία θα κλείσει εντός του έτους.

    Εκτός της DIEP, στο σχήμα συμμετέχει η Terminal Link (θυγατρική της γαλλικής CMA CGM) και ο όμιλος του Ιβάν Σαββίδη με 20%. Ενδιαφέρον θα έχει, μαθαίνουμε, και το χρηματοδοτικό σχήμα.

    Οι φήμες για την εκκλησιαστική περιουσία

    Ισχύουν άραγε οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση και η Αρχιεπισκοπή έχουν συγκρουστεί για το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας;

    Στην εκκλησία ζητούν να αξιοποιηθεί κατά προτεραιότητα η έκταση των 83 στρεμμάτων στη Βουλιαγμένη και μετά να εισφέρουν άλλα ακίνητα στην κοινή εταιρεία με το δημόσιο. Το δημόσιο, δια των εκπροσώπων του στην εταιρεία, ζητεί να εισφερθούν πρώτα και άλλα ακίνητα. Στη συνέχεια να επιδιωχθεί κοινή αξιοποίηση.

    Εδώ και δύο χρόνια φαίνεται πως η συζήτηση έχει κολλήσει και δεν προχωρά με τίποτα.



    ΣΧΟΛΙΑ