• First Top Stories

    Ελένη Διδασκάλου: Η ψυχή του Μεγάρου Μουσικής

    Ελένη Διδασκάλου, Διευθύντρια Προβολής και Επικοινωνίας του Μεγάρου Μουσικής


    Τα καλοκαίρια στην Αθήνα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το Μέγαρο Μουσικής και ιδίως με τις πρωτότυπες και μοναδικές παραστάσεις και συναυλίες του Κήπου. O Κήπος του Μεγάρου Μουσικής είναι μια όαση μέσα στο αστικό τοπίο της Αθήνας και κάθε επίσκεψη εκεί αποτελεί μια ιδιαίτερη εμπειρία.

    Την Πέμπτη έγιναν στον καταπράσινο χώρο τα εγκαίνια της Έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο “Ο Κήπος βλέπει” που ξεκινά αυτή την περίοδο. Η έκθεση αυτή στηρίζεται σε μια πρωτοποριακή ιδέα που έχει ως γνώμονα την παρουσίαση σύγχρονων καλλιτεχνημάτων και των δημιουργών τους, καθώς και την ανάδειξη μοντέρνων διαδικασιών για την παραγωγή τέχνης.

    Έργο της MAARIA WIRKKALA,The Seventh Room, 1987, nstallation, Courtesy of the Artist

    Στα εγκαίνια το «παρών» έδωσε πληθώρα κόσμου που έσπευσε να παρακολουθήσει από κοντά τα εξαιρετικά και πρωτότυπα έργα, τα οποία ζωντάνεψαν μέσα από εγκαταστάσεις, γλυπτά, κείμενα-γλυπτά, βιντεοεγκαταστάσεις και ηχητικά έργα που ήταν τοποθετημένα σε περίπου 85 διαφορετικά σημεία της κλειστής επικράτειας των 22 στρεμμάτων του Κήπου. Εκθέματα που φωτίζουν μια νέα πραγματικότητα και αποδεικνύουν το αέναο της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

    Έργο της Δανάης Στράτου,Icesongs 2, 2012,Βιντεο-ηχητική εγκατάσταση
    Ευγενική παραχώρηση της καλλιτέχνιδας,Video still Image

    Την παράσταση έκλεψε η κ. Ελένη Διδασκάλου, που αποτελεί την ψυχή του Μεγάρου Μουσικής, ούσα η Διευθύντρια Προβολής και Επικοινωνίας του χώρου. Κομψή, προσεγμένη και με αριστοκρατικό αέρα, η κ. Διδασκάλου υπήρξε καταλυτική παρουσία στα εγκαίνια. Ευγενική, χαμογελαστή και ευδιάθετη περπατούσε στα μονοπάτια του Κήπου με το απολύτως σικ και αέρινο φόρεμά της, δίνοντας μια καλοκαιρινή πνοή στο καλλιτεχνικό γεγονός.

    Ελένη Διδασκάλου, Διευθύντρια Προβολής και Επικοινωνίας του Μεγάρου Μουσικής

    Η κ. Ελένη Διδασκάλου έχει αποδείξει πολλές φορές το πόσο καλή δουλειά γίνεται στα καλλιτεχνικά δρώμενα του Μεγάρου Μουσικής, ενώ, παράλληλα, είναι εμφανής η προσοχή που δίνει τόσο η ίδια όσο και όλη η ομάδα, στην τέχνη και τον πολιτισμό. Πάντα στο πλευρό των νέων ανθρώπων το Μέγαρο Μουσικής στηρίζει κάθε προσπάθεια για δημιουργία.

    Μέσα σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, το Μέγαρο Μουσικής αποτέλεσε και αποτελεί έναν «φάρο» πολιτισμού, ο οποίος με τις δράσεις, τις συναυλίες και τις παραστάσεις, που προσφέρει απλόχερα στο κοινό, φωτίζει τη «γκρίζα» και κουραστική καθημερινότητα.

     

     

     

     

    Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2017 και το κοινό μπορεί να την επισκεφτεί καθημερινά από τις 12:00 έως τις 24:00 με ελεύθερη είσοδο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Κήπος του Μεγάρου μας υποδέχεται και αυτό το καλοκαίρι!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  26 καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους στον Κήπο του Μεγάρου

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ