• First Top Stories

    Αποκάλυψη στη διαμάχη Γιάννη Κούστα- Σοφίας Γιαννικοπούλου: Η πρώην έβαζε «καπέλο» ακόμα και στα δίδακτρα των καθηγητών!

    Γιάννης Κούστας και Σοφία Γιαννικοπούλολυ

    Γιάννης Κούστας και Σοφία Γιαννικοπούλου σε παλαιότερες στιγμές τους


    Σε κανονικό μαραθώνιο διάρκειας δυόμιση ωρών εξελίχτηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η κα Σοφία Γιαννικοπούλου εναντίον του πρώην συζύγου της εφοπλιστή της Danaos Corporation κ. Γιάννη Κούστα, η οποία και είχε ως αντικείμενο το υπέρογκο ποσό της διατροφής που η ίδια απαιτεί να λαμβάνει από εκείνον μηνιαίως, προσθέτοντας ακόμη ένα σκοτεινό κεφάλαιο στο πλέον πολύκροτο διαζύγιο των τελευταίων ετών.

    Στην αίθουσα του δικαστηρίου την προηγούμενη Δευτέρα η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα τεταμένη ενώ, όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρχε πολύ μεγάλη ένταση και οι δύο εναγόμενοι -μετά των εκπροσώπων τους- έδωσαν σκληρή μάχη προκειμένου να πετύχουν τη λύση που εξυπηρετεί καλύτερα τον καθένα.

    Ο πυρήνας της διένεξης των δύο πρώην συζύγων δεν ήταν άλλος από το ποσό που η κα Γιαννικοπούλου απαιτεί να λαμβάνει από τον κ. Κούστα κάθε μήνα ως διατροφή, για την ίδια αλλά και για τις δύο κόρες τους, ένα ποσό που επιθυμεί να ανέλθει στα 60.0000 ευρώ/μήνα καθαρά, σύμφωνα με την αγωγή που έχει κατατεθεί από τον Ιούνιο του 2015 -η οποία αρχικά είχε χρονικό εύρος έως το 2019. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 20.000 ευρώ μόνο για την ίδια και από 20.000 ευρώ για κάθε παιδί ξεχωριστά.

    Ωστόσο, το χρονικό εύρος της παρούσας αγωγής άλλαξε με αίτημα της πλευρά της κ. Γιαννικοπούλου με συνέπεια αυτή να εκπνέει τον Ιούνιο του 2017. Έτσι, εκτιμάται ότι η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή πρόκειται να επανέλθει με νέα αγωγή ώστε να εξασφαλίσει ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει το ποσό αυτό έως το έτος 2019 αδιάκοπα.

    Γιάννης Κούστας Σοφία Γιαννικοπούλου
    Ο Γιάννης Κούστας με την πρώην σύζυγό του, Σοφία, σε παλιότερες ευτυχισμένες στιγμές

    200.000 ευρώ τον χρόνο σε ταξίδια!!! 

    Η Κα Γιαννικοπούλου εμφανίζεται να δικαιολογεί το -δυσθεώρητο κατά γενική ομολογία- ύψος της διατροφής που απαιτεί με το γεγονός ότι μόνο τα ταξίδια που κάνει με τις κόρες της κάθε χρόνο κοστίζουν το ποσό των 200.000 ευρώ, συνεπώς τα 60.000 ευρώ το μήνα δεν είναι κάτι το υπερβολικό για την ίδια, ειδικά όταν ο πρώην σύζυγός της είναι ένας εκ των ισχυρότερων παραγόντων της ελληνόκτητης ναυτιλίας και -πάντοτε κατά την ίδια- μπορεί να καλύπτει το ποσό αυτό και με το παραπάνω χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

    Βέβαια, η πλευρά του εφοπλιστή έχει την ακριβώς αντίθετη άποψη και κατηγορεί την κα Γιαννικοπούλου ότι διάγει έκλυτο βίο και επιδίδεται εν γνώσει της και μετά περισσής ευκολίας σε κάθε λογής σπατάλη που δύναται να παρουσιαστεί μπροστά της και ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να δικαιολογήσει μια τόσο υψηλή διατροφή.

    Φουσκώνει ακόμα και τις δαπάνες των καθηγητών των παιδιών της 

    Μάλιστα, ο κ. Κούστας ισχυρίζεται ότι η πρώην σύζυγός του βάζει «καπέλο» ακόμα και στα δίδακτρα των καθηγητών (ιδιαίτερα μαθήματα)  των δύο παιδιών τους ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει το ποσό των 20.000 ευρώ/μήνα ανά παιδί, από τη στιγμή που στη σχετική έκθεση που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο εμφανίζεται να έχει διπλασιάσει ψευδώς τις ώρες των ιδιαίτερων μαθημάτων αλλά και τις αμοιβές των καθηγητών τους κατά 10 ευρώ. Γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι, ενώ στην πραγματικότητα κάθε καθηγητής στοιχίζει 30 ευρώ/ώρα, η κα Γιαννικοπούλου ισχυρίζεται ότι στοιχίζει 40 ευρώ/ώρα, για να μπορέσει να «φουσκώσει» έτσι τον λογαριασμό για τον εφοπλιστή με πολλά περισσότερα από το αναγκαίο χρήματα.

    Η πλευρά του επικεφαλής της Danaos Corporation έφερε ως παράδειγμα για τα παραπάνω και το γεγονός ότι για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα Νοεμβρίου του 2016, οι πραγματικές ώρες που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους οι καθηγητές ανήλθαν στις 22 και όχι στις 43, τις οποίες επέμεινε να υποστηρίζει η εναγόμενη. Για όλα αυτά υπάρχουν οι υπογεγραμμένες αποδείξεις που έστειλαν οι ίδιοι οι καθηγητές των παιδιών στο νομικό επιτελείο του κ. Κούστα. 

    Γιάννης Κούστας Σοφία Κούστα
    Ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας και η πρώην σύζυγός του Σοφία

    Ζητάει 60.000 ευρώ τον μήνα αλλά εμείς δίνουμε 8.500 ευρώ 

    Οι εκπρόσωποι του κ. Κούστα πρότειναν ότι το ποσό της διατροφής για κάθε μια από τις δύο κόρες τους θα πρέπει να ανέρχεται στα 4.000 ευρώ/μήνα και το αντίστοιχο ποσό για την ίδια να ανέρχεται στα 500 ευρώ το μήνα. Και στήριξαν την πρότασή τους στο γεγονός ότι η κα Γιαννικοπούλου δεν έχει κανένα λόγο να λαμβάνει 20.000 ευρώ/μήνα για την ίδια γιατί πολύ απλά μπορεί να τα εξασφαλίσει -και με το παραπάνω- από διαφορετικές πηγές που έχει ήδη στη διάθεσή της.

    Οι πηγές αυτές δεν είναι άλλες από την μεγάλη ακίνητη περιουσία της (που της έχει παραχωρήσει ο εφοπλιστής) η αξία της οποίας πιστοποιείται από  σχετική έκθεση του γνωστού μεσιτικού γραφείου Danos Real Estate.

    Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της Danos Real Estate , η Κα Γιαννικοπούλου έχει στην κατοχή της συνολικά πέντε σπίτια τεράστιας χρηματικής αξίας.

    1. Σε αυτά περιλαμβάνεται μια κατοικία εμβαδού 1.000 τ.μ. στο προάστιο της Γλυφάδας αξίας 6 εκατ. ευρώ, η οποία -αν νοικιαστεί- θα μπορέσει να της αποφέρει 8.000 ευρώ μηνιαίως.

    2. Επιπλέον, διαθέτει μια παραθαλάσσια εξοχική βίλα στο Λαγονήσι (που παλιότερα ανήκε στην ερμηνεύτρια Χαρούλα Αλεξίου) συνολικής αξίας 17 εκατ. ευρώ, την οποία -αν επιλέξει να τη μισθώσει- θα έχει έσοδα 10.000 ευρώ μηνιαίως.

    Σοφία Γιαννικοπούλου
    Σοφία Γιαννικοπούλου

    Ακόμη, η πρώην σύζυγος του κ. Κούστα διαθέτει δύο μεζονέτες στην Γλυφάδα -στις οποίες έμενε στη μία η μητέρα της (μέχρι το θάνατό της πρόσφατα) και στην άλλη μένει δωρεάν ακόμη η αδελφή της- και ακόμη μια διπλή μεζονέτα στην περιοχή πλησίον του Αστέρα Βουλιαγμένης στη συμβολή των οδών Θάλειας και Ορφέως, ένα από τα καλύτερα και ακριβότερα σημεία της πρωτεύουσας.

    Εύλογα καταλαβαίνει κανείς ότι, σε περίπτωση που αποφασίσει να νοικιάσει όλα τα παραπάνω σπίτια, το ποσό που θα απολαμβάνει μηνιαίως θα ξεπερνάει κατά πολύ αυτό το οποίο διεκδικεί στην αγωγή της.

    Οι δύο πλευρές δεν κατόρθωσαν να έρθουν σε συμβιβασμό, από τη στιγμή που κανείς τους δεν αποδέχθηκε αυτά που είχε ο άλλος να προτείνει. Έτσι, τα δικηγορικά γραφεία «Απόστολος Γεωργιάδης και Συνεργάτες» και «Μάχας και Συνεργάτες» -που εκπροσωπούν νομικά τον κ. Γιάννη Κούστα και την Κα Σοφία Γιαννικοπούλου – ετοιμάζουν γραπτώς τις προτάσεις τους για να αποφασίσει το δικαστήριο το ύψος της διατροφής.



    ΣΧΟΛΙΑ