• First Top Stories

    Έκπληξη στα media: Τι σηματοδοτεί η αποχώρηση του Χρήστου Μπάρλα από την Real 

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Αποχώρησε ο Χρηστος Μπάρλας: Ο Χρήστος Μπάρλας είναι ένας ικανός δημοσιογράφος. Ιδιαίτερα ευφυής άνθρωπος και γνώστης της τηλεόρασης . Είναι επίσης φίλος και στενός συνεργάτης του εκδότη της Real Νίκου Χατζηνικολάου. Ο Χρήστος Μπάρλας όπως λένε όσοι ξέρουν θα ήταν ο τελευταίος που θα άφηνε την Real News (εργαζόταν έως προχθές) καθώς είναι ο εξ απορρήτων του επικεφαλής της εφημερίδας. Όμως αποχώρησε (εάν έλαβε και την αποζημίωση του ακόμα καλύτερα).  Προφανώς για να έφυγε κάτι θα ξέρει για τα οικονομικά της εταιρίας (cash flow κλπ).  Προχθές το βράδυ πηγές έλεγαν στην στήλη ότι βρήκε καταφύγιο σε άλλο εκδοτικό όμιλο αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει. Επιπρόσθετα αποχώρησε και ο εμπορικός διευθυντής κ. Σπάρταλης. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι θα εργαστεί για media που δραστηριοποιείται κυρίως στο Digital.

    Η Τράπεζα Πειραιώς και ο κ. Γεωργιου

    Προ ημερών πραγματοποιήθηκε αποχαιρετιστήριο πάρτι προς τιμή του τέως Γενικού Διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γεωργίου. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για 200-300 υπαλλήλους της Τράπεζας που έδωσαν το παρών.

    Ενδιαφέρον υπάρχει, τα deals καθυστερούν

    Έχει δίκιο ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΕΧΑΕ Σωκράτης Λαζαρίδης. Υπάρχει ενδιαφέρον για ελληνικά ακίνητα αλλά σε “σκοτωμένες τιμές” όπως λένε στην κτηματαγορά. Επιπλέον, για να γίνει πράξη το ενδιαφέρον πρέπει να βάλουν πλάτη και οι τράπεζες με την προώθηση σχεδίων εξυγίανσης δύο – τριών ομίλων που έχουν ακόμα μεγάλο χαρτοφυλάκιο ποιοτικών ακινήτων.  Δύο τέτοια παραδείγματα είναι ο όμιλος Χαραγκιώνη και η Ektasis Development, δύο υποθέσεις που σέρνονται περίπου δέκα χρόνια!

    Ένα άλλο παράδειγμα που συζητούσαν στο Λονδίνο ήταν το εμπορικό κέντρο Smart Park το οποίο έχει αποτελέσει αρκετές φορές αντικείμενο διαπραγμάτευσης με ξένους ομίλους.

    Ο Σάκης Καλλιτσάντσης του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει συζητήσει με πολλούς μεταξύ των οποίων και η αμερικανική Hines. Όμως η ιστορία κολλάει για μια λεπτομέρεια που λίγοι γνωρίζουν: Στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ θέλουν να πωλήσουν το Smart Park για να αντλήσουν κεφάλαια ώστε να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη νέου εμπορικού / ψυχαγωγικού / πολιτιστικού κέντρου στο ακίνητο της Κάντζας!

    “Θα επενδύσω στο Smart Park για να έχω σύντομα ένα ανταγωνιστικό εμπορικό κέντρο δίπλα μου;” έλεγε προ ημερών ο εκπρόσωπος ξένου ομίλου.

    Σε τέτοιες …λεπτομέρειες όπως η διάθεση των τραπεζών και ο λαθεμένος σχεδιασμών ισχυρών ομίλων, έχουν μπλέξει αρκετές από τις συμφωνίες που θα αιμοδοτούσαν την αγορά real estate.

    Με την ευκαιρία, που χάθηκε ο ομογενής από τη Βενεζουέλα που σάρωνε μέχρι πρόσφατα τα ακίνητα; Μάλλον έχει μαζέψει ικανό χαρτοφυλάκιο και τώρα καλείται να επενδύσει στην αναβάθμιση και αξιοποίησή του.

    Τέσσερις αγορές μεγάλων ακινήτων σε μια ημέρα

    Το ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτών για την αγορά real estate επιβεβαιώθηκε από τη χθεσινή δημοπρασία τριών κτιρίων γραφείων και ενός κτιρίου μικτής χρήσης από την PQH.

    Τα τέσσερα ακίνητα πωλήθηκαν με συνολικό τίμημα 28,1 εκατ. ευρώ.

    Το κτίριο της Λεωφ. Συγγρού 340, που στέγαζε παλαιότερα τη Νέα Δημοκρατία, το πήρε η Grivalia η οποία είχε αποκτήσει ήδη ένα άλλο τμήμα του.

    Μέσα στο Νοέμβριο η PQH προγραμματίζει νέο ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την πώληση ξενοδοχείων και κτιρίων γραφείων σε Αττική, Χαλκίδα, Πάτρα, Λουτράκι και Κέρκυρα.

    Η εταιρεία διαχειρίζεται συνολικά περίπου 300 ακίνητα για λογαριασμό 16 πιστωτικών ιδρυμάτων υπό ειδική εκκαθάριση.

    H κωλοτούμπα των Καναδών

    Πρωτοφανή χαρακτήριζαν χθες νομικοί κύκλοι τη διαρροή του κειμένου προσφυγής του ελληνικού δημοσίου στη διαιτησία κατά της Eldorado Gold. Τέτοιες διαρροές δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε τόσο σοβαρές υποθέσεις όπως εξηγούσαν.

    Πάντως η διοίκηση της Eldorado επικεφαλής της οποίας είναι ο σκληροτράχηλος Τζορτζ Μπερνς , αποφάσισε να μην βάλει στον πάγο τα Μεταλλεία Κασσάνδρας και να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.

    Το κείμενο της διαιτησίας επιβεβαιώνει όσα έγραφε προ ημερών η στήλη για τις ενστάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας όσον αφορά την τεχνική λύση στο εργοστάσιο επεξεργασίας.

    Από το ίδιο κείμενο προκύπτει πως και οι Καναδοί έχουν στριμωχτεί αφού αν τηρηθεί το γράμμα της σύμβασης μεταβίβασης θα χάσουν τη διαιτησία!

    Πως μπορεί να λυθεί το πρόβλημα; Με πολιτική βούληση και καλή διάθεση από τις δύο πλευρές.

    Το ερώτημα είναι απλό: Αν η κυβέρνηση θέλει την επένδυση να βρεί τρόπο ώστε να ικανοποιηθούν οι περιβαλλοντικές απαιτήσεις και να εφαρμοστεί μια άλλη τεχνική λύση.



    ΣΧΟΛΙΑ