• First Top Stories

    Bαγγέλης Μαρινάκης: Πάει τον Ολυμπιακό στο… Harvard!

    • NewsRoom
    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής Capital Ship Management


    Ξεχάστε τα ποσά που κατασπαταλώνται για την εξαγορά ποδοσφαιριστών και την μεταγραφή τους από ομάδα σε ομάδα.

    Την επόμενη εβδομάδα ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει ένα συνέδριο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Harvard, προμοτάροντας την κοινωνική ευθύνη που πηγάζει από το άθλημα του ποδοσφαίρου, ειδικά σε ό,τι αφορά το προσφυγικό ζήτημα και άλλες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

    Το συνέδριο, που τιτλοφορείται «Ενίσχυση, διέλευση και Υπέρβαση Συνόρων: Το ποδόσφαιρο σε έναν Παγκοσμιοποιημένο Κόσμο» θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 4-6 Σεπτεμβρίου και θα επικεντρωθεί στη δύναμη και την ευθύνη που έχει το ποδόσφαιρο να ενώσει τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο, το θρήσκευμα, την κουλτούρα ή την εθνικότητά τους.

    Ο γερουσιαστής George John Mitchell Jr., πρώην ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Β. Ιρλανδία και τη Μέση Ανατολή και ο Ευάγγελος Μαρινάκης, εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού θα είναι ομιλητές στο συνέδριο το οποίο αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας «Weatherhead Initiative on Global History» του Harvard και υποστηρίζεται από το Κολλέγιο Simmons της Βοστόνης.

    Στις θεματικές θα περιλαμβάνονται ο ρόλος του ποδοσφαίρου στην ανοικοδόμηση της ειρήνης και στην εξομάλυνση των διαφορών, αλλά και στο ρόλο του σπορ στην Αφρική.

    Οι μεγαλύτεροι όμιλοι θα κληθούν να συνδράμουν ακόμη περισσότερο έτσι ώστε να επηρεάσουν τον κοινωνικό διάλογο στην κατεύθυνση αυτή και να αναλάβουν μεγαλύτερη κοινωνική ευθύνη.

    Αυτό που θα τεθεί επί τάπητος είναι το γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι λόγω των τεράστιων απολαβών τους έχουν αποκτήσει μεγάλη δύναμη, έχουν παράλληλα και τεράστια κοινωνική ευθύνη – το ζητούμενο δεν είναι μόνο να παίρνουν τα χρήματα αυτά.

    Η κοινωνική ευθύνη των ομίλων, αναφέρουν οι διοργανωτές του συνεδρίου «εκτείνεται στο να διασφαλίσουν την όσο μεγαλύτερη συμμετοχή ανθρώπων σε αγώνες του αθλήματος που αγαπούν, χωρίς διακρίσεις ή προκαταλήψεις».

    Το συνέδριο θα ζητήσει να γίνει θεσμός μια «Διεθνής Ημέρα υπέρ του Δικαιώματος στο Παιχνίδι» με την οποία θα επιβεβαιώνεται το δικαίωμα συμμετοχής όλων στο σπορ, ένα παγκόσμιο και θεμελιώδες δικαίωμα.

    Ο Ολυμπιακός έχει ήδη υποστηρίξει πολλάκις τους πρόσφυγες με την παροχή τροφίμων, ρουχισμού κ.ά. όταν φθάνουν στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά. Ο όμιλος έχει ωθήσει ακόμη και τους παίκτες στο να συνεισφέρουν. Υπάρχου όμως και άλλα κενά που πρέπει να καλυφθούν.

    Σε δηλώσεις του ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέφερε: «Οι μεγαλύτεροι παγκόσμιοι όμιλοι αποτελούν πια από τους πιο ισχυρούς και με μεγαλύτερη επιρροή θεσμούς στην κοινωνία. Είναι ζωτικό να αγκαλιάσουν το βάρος της ευθύνης που φέρουν προε τις κοινότητές του, και στην παγκόσμια κοινότητα με την προώθηση συγκεκριμένων δράσεων και πρωτοβουλιών που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τις ζωές των καθημερινών ανθρώπων».

    «Σε τοπικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός είναι ενεργός στην ανάπτυξη και υιοθέτηση προγραμμάτων παροχής υλικής βοήθειας στους εκτοπισμένους. Ήρθε η ώρα για το σπορ του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη και σε όλα τα πέρατα του κόσμου να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του για να βοηθήσει εκείνους που είναι οι πιο ευάλωτοι ανάμεσά μας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Νέα κερδοφόρα deals για τον εφοπλιστή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών για την πρόσληψη 2.000 ανέργων-Ποιους αφορά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στην Κίνα ταξιδεύει η ηγεσία της ελληνικής κεφαλαιαγοράς



    ΣΧΟΛΙΑ