• First Top Stories

    Ν. Παππάς: Η ΝΔ θα ηρεμήσει αν πάρει τηλεοπτική άδεια η Siemens

    • NewsRoom
    Παππάς

    Νίκος Παππάς


    Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς κατηγορώντας τη ΝΔ ότι πόνταρε στην αποτυχία της οικονομίας. Η απάντηση της κυβέρνησης δια στόματος Νίκου Παππά ήρθε αμέσως μετά τη συνέντευξη του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, με αφορμή τις μηνυτήριες αναφορές που έκανε η αξιωματική αντιπολίτευση για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε χαρακτηριστικά “καθήκον και υποχρέωση της Δημοκρατίας είναι να μην επιτρέψουμε τη χειραγώγηση της ενημέρωσης”, υπογραμμίζοντας ότι “εδώ που φτάσαμε πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος όλων”.

    Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης. Ο υπουργός Επικρατείας, κ. Νίκος Παππάς απάντησε με δήλωσή του στο Έθνος της Κυριακής ότι “η Νέα Δημοκρατία, πόνταρε στην αποτυχία της οικονομίας. Θα ηρεμήσει αν ενεργοποιηθεί ο κόφτης. Πόνταρε στην αποτυχία του διαγωνισμού για τα κανάλια. Θα ηρεμήσει αν πάρει τηλεοπτική άδεια η Siemens. Δίνει μάχες οπισθοφυλακών και θα τις χάσει. Η κυβέρνηση προχωράει, εφαρμόζει το πρόγραμμά της, με την κοινωνία όρθια. Η Νέα Δημοκρατία ας μας κάνει μήνυση”.

    Γιώργος Κουμουτσάκος
    Γιώργος Κουμουτσάκος

    Ωστόσο, ο κ. Κουμουτσάκος στην εν λόγω συνέντευξη εξέθεσε και τους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία προχώρησε την Παρασκευή σε μηνυτήριες αναφορές κατά της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού και τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης, κ. Λ. Κρέτσο, “φωτογραφίζοντας” τους ποινικά υπεύθυνους.

    “Εδώ που φτάσαμε είναι προφανές ότι πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος όλων των εμπλεκομένων” είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε “ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά: Πρώτον για ποινικές και -όχι μόνον- πολιτικές ευθύνες είχε μιλήσει εδώ και αρκετές ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών. Δεύτερον, υπάρχει, ήδη, εμπλοκή της Δικαιοσύνης, μετά από σχετικά αιτήματα των ενδιαφερομένων, που δεν περιορίζονται στην αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά. Τρίτον υπάρχουν στοιχεία που είναι ανάγκη να διερευνηθούν από την αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Και σ’ αυτό θα επιμείνουμε αταλάντευτα. Θέλουν δεν θέλουν θα έρθουν στη Βουλή. Δεν μπορεί να κρύβουν και να κρύβονται. Δεν μπορεί να μιλούν για διαφάνεια και να επιβάλλουν συσκότιση. Και τέταρτον. Μετά από όλα αυτά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον ‘Αρειο Πάγο κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση αυτή. Για εμάς είναι καθήκον και υποχρέωση δημοκρατίας, να μην επιτρέψουμε τη χειραγώγηση της ενημέρωσης από μια γκρίζα αυταρχική διακυβέρνηση”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/kalogritsas-gate-dilone-300-evro-ton-mina-isodima-alla-iche-katathesis-ekatommirion/76962

     



    ΣΧΟΛΙΑ