• First Top Stories

    Μητσοτάκης (Politico): Σε 18 μήνες στην υψηλή βαθμίδα αξιολόγησης- ανάπτυξη 3-4%

    • NewsRoom
    mitsotakis μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


     Σε διάστημα 18 μηνών από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι   Ελλάδα  θα επανέλθει στην υψηλή βαθμίδα πιστοληπτικής αξιολόγησης αναφερόμενος με δηλώσεις του στο Politico  το οικονομικό πρόγραμμα της οδού Πειραιώς.

    “Οι εθνικές εκλογές δε θα είναι αυτή τη φορά πηγή ανησυχίας για τις διεθνείς αγορές”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος προαναγγέλλει φορολογική μεταρρύθμιση που θα βάζει τέλος “στη μαζική υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης” από τον ΣΥΡΙΖΑ, με παρεμβάσεις όπως:

    -Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

    -Η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις και

    -Η βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού

    “Τα νομοσχέδια είναι έτοιμα όπως και η ομάδα που θα τα εφαρμόσει”, σχολιάζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που κάνει λόγο για “ανάπτυξη αναιμική της τάξης του 2% του ΑΕΠ”, η οποία, μέσα από τη “γαλάζια” στρατηγική μπορεί να φτάσει το 3% ως 4% για σειρά ετών” από μία κυβέρνηση που θα στηρίζει τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, με στόχο να ανακτήσει η Ελλάδα τις απώλειες αυτής της δεκαετίας.

    O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ένα μήνα πριν το κρίσιμο σταυροδρόμι των ευρωεκλογών, τόνισε το σχέδιό του να προχωρήσει στη σύσταση μίας “πραγματικά ανεξάρτητης υπηρεσίας κατά της διαφθοράς”. Μία υπηρεσία που, όπως τονίζει, θα λειτουργεί στα πρότυπα του ΟΟΣΑ, ώστε αυτή η κίνηση, σε συνδυασμό με τη ριζική απλοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, να συμβάλλει στην προσέλκυση επενδύσεων.

    “Ο Π. Πολάκης είναι το πρόσωπο και η φωνή του Αλ. Τσίπρα”

    Ευρεία αναφορά και στην αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τον  αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Πάυλο Πολάκη κάνει η Politico. Το κ. Π. Πολάκη  ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζει “το πρόσωπο και τη φωνή του Αλέξη Τσίπρα”.

    Στις δηλώσεις του στο Politico, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για “σπάνια χυδαιότητα” από την πλευρά του Παύλου Πολάκη, θέτοντας, παράλληλα, στο στόχαστρό του τον πρωθυπουργό. Το Politico, από την πλευρά του, με αναφορές, όπως “ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένα μέλος αριστερής κυβέρνησης επιτίθεται με τόσο ωμό τρόπο σε ένα άτομο με αναπηρία”, σχολιάζει την αήθη επίθεση Πολάκη στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, περιγράφοντας τις αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ με εξαίρεση, όπως σημειώνει, τον Αλέξη Τσίπρα.

    Στο δημοσίευμα του Politico επισημαίνεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υποβάλει πρόταση μομφής εναντίον του αναπληρωτή υπουργού στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία κίνηση “που έρχεται ως απάντηση στα υποτιμητικά σχόλια που έκανε ο Πολάκης” για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επικρίνει τον πρωθυπουργό για την κάλυψη που παρείχε στον Παύλο Πολάκη, μέσω της προαναγγελίας για μετατροπή της πρότασης μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.



    ΣΧΟΛΙΑ