• First Top Stories

    Στοχεύοντας στη θετική ψήφο ο Μητσοτάκης ανεβαίνει στη ΔΕΘ

    • Νένα Σώκου
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της ΝΔ


    Στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι στραμμένα τα φώτα της ΔΕΘ αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο αρχηγός της ΝΔ, με στοίχημα να κερδίσει τη θετική ψήφο των πολιτών και όχι την τιμωρητική στον ΣΥΡΙΖΑ, θα παρουσιάσει το όραμά του για την Ελλάδα του μέλλοντος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν από την οδό Πειραιώς, με επίκεντρο το σχέδιό του για ανάπτυξη μέσω σειράς μεταρρυθμίσεων, που όμως θα εγγυηθούν την επιστροφή στην κανονικότητα.

    Το παρών στην ομιλία Μητσοτάκη θα δώσει -όπως και πέρυσι- ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ταξιδεύει σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρουν πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με κεντρικό σύνθημα «Μπορούμε» θα επιμείνει σε ένα θετικό αφήγημα για την επόμενη ημέρα που θα περιλαμβάνει όλους τους Έλληνες, με μια ομιλία που δεν θα χαρακτηρίζεται από «εύκολες παροχές και υποσχέσεις».

    Το σχέδιο Μητσοτάκη θα έχει στο επίκεντρο τη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Βασική θέση του θα είναι ότι η οικονομική ασφάλεια της χώρας θα φέρει ασφάλεια και σε όλους του πολίτες.

    Η ομιλία του Σαββάτου θα έχει, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, έξι κεντρικούς άξονες: Οικονομία, Θεσμοί, Ασφάλεια, Παιδεία, Διεθνής Παρουσία της Χώρας, Ενεργοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών.

    Υπό το πρίσμα των εξελίξεων στο θέμα των συντάξεων, η ΝΔ εξετάζει πώς θα κινηθεί το επόμενο διάστημα εγκαλώντας τον πρωθυπουργό ότι χρησιμοποιεί  μισόλογα: «Τα πράγματα είναι απλά: Αν δεν είχε βάλει τη χώρα σε τέταρτο άτυπο μνημόνιο, δεν θα χρειαζόταν καμία διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για το αν θα κοπούν οι συντάξεις. Μέχρι να πάρει το πράσινο φως -όπως του ευχόμαστε- ας ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους για την ‘ευχή’ που τους έδωσε προ εβδομάδος να μην μακροημερεύσουν για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό».

    Πάντως, η ομιλία Μητσοτάκη δεν αναμένεται να κινηθεί σε οξείς και επιθετικούς τόνους έναντι του κ. Τσίπρα, αλλά θα εστιάζει στην πρόταση της ΝΔ για την επόμενη ημέρα. Ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να περιγράψει ένα περιβάλλον ασφαλές και ήρεμο, δίνοντας έμμεση απάντηση σε όσα του καταλογίζει η κυβέρνηση περί εναγκαλισμού με τις αγορές και ακραίου νεοφιλελευθερισμού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης για έκθεση Συνολάκη: Με σοβαρότητα να εξασφαλίσουμε την ανθρώπινη ζωή και περιουσία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Μητσοτάκης: Η νεολαία θα γίνει πυξίδα της κυβέρνησής μας



    ΣΧΟΛΙΑ