• First Top Stories

    Το Λονδίνο σε καλεί: Αν ονειρευόσουν ένα σπίτι σε Knightsbridge ή Chelsea, τώρα είναι η ευκαιρία σου!

    • NewsRoom


    Αν το όνειρό σας είναι ένα πολυτελές σπίτι στο Λονδίνο, να πίνετε τον πρωινό καφέ σας με θέα τον Τάμεση ή το Hyde Park και να “κλέβετε” λίγο από τη γοητεία και την άνεση της ζωής των γαλαζοαίματων, τώρα ίσως να είστε πιο κοντά στην πραγματοποίησή του!

    Μετά την επικράτηση του Brexit, οι πωλητές πολυτελών κατοικιών στη βρετανική πρωτεύουσα ρίχνουν τις τιμές των ακινήτων, καθώς η πολιτική αβεβαιότητα και η υψηλή φορολογία αποθαρρύνουν τους υποψήφιους αγοραστές.

    london 4

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που συνέλεξε η εταιρεία Lonres, οι μειώσεις στις τιμές των πολυτελών κατοικιών στη βρετανική πρωτεύουσα έφτασαν το 75% στις 10 εβδομάδες που ακολούθησαν το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, συγκριτικά με την ίδια περίοδο της περυσινής χρονιάς. Αντίστοιχα στις 10 εβδομάδες πριν το δημοψήφισμα καταγραφόταν αύξηση κατά 33%, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

    Knightsbridge
    Knightsbridge

    Οι πωλητές είχαν ήδη υποστεί αύξηση φορολογίας έως και 15% για τα πιο ακριβά σπίτια όταν η απόφαση για έξοδο από την Ε.Ε. προκάλεσε τριγμούς στην αγορά ακινήτων του Λονδίνου. Οι αξίες για τα ακίνητα σε περιοχές όπως το Knightsbridge ή το Chelsea μειώθηκαν κατά 8,9% και κατά 6,8% αντίστοιχα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο, σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, επισημαίνουν οι μεσίτες της Knight Frank LLP.

    «Η πραγματική ζημιά είχε ήδη γίνει τον περασμένο χρόνο με τις αυξήσεις στα τέλη χαρτοσήμου και τις 10 εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα ήταν το διάστημα που οι πωλητές έπρεπε να εξορθολογήσουν πλέον την τιμολόγηση των ακινήτων», αναφέρει ο Roarie Scarisbrick, συνεργάτης της Property Vision, που συμβουλεύει υποψήφιους αγοραστές.

    Chelsea
    Chelsea

    Οι πολυτελείς κατοικίες που πωλήθηκαν στο κεντρικό Λονδίνο μέχρι το δημοψήφισμα τιμολογήθηκαν κατά μέσο όρο στις 1.784 στερλίνες ανά τετραγωνικό, δηλαδή κατά 3,8% χαμηλότερα από έναν χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις έπεσαν κατά 42% στις 10 εβδομάδες μετά την ψήφο, ενώ οι νέες κατασκευές υπέστησαν πτώση κατά 25%, σύμφωνα με την εταιρεία Lonres.

    Η πτώση στις τιμές πλήττει φυσικά τους κατασκευαστές, με τις πωλήσεις των υπό κατασκευή ακινήτων στο Λονδίνο με μειώνονται κατά 34% στο β’ τρίμηνο του 2016. Ο αριθμός των κατοικιών που πωλήθηκαν πριν ολοκληρωθούν υποχώρησε στις 4.600 από τις 6.975 κατοικίες έναν χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Molior London.

    Chelsea
    Chelsea

    Παράλληλα, υπήρξε μια αύξηση 3% στον φόρο χαρτοσήμου για τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους ιδιοκτήτες β’ κατοικίας τον Απρίλιο, που ακολούθησε μια αύξηση στα τέλη για όλους τους αγοραστές πολυτελών κατοικιών το 2014. Για τους ιδιοκατοικούντες, η αύξηση αυτή σημαίνει ότι ένας φορολογικός συντελεστής 12% καταβάλλεται σε δόσεις για ποσά άνω του 1,5 εκατ. στερλινών.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/kate-upton-mas-dichni-ton-tropo-pumping-humping-gia-telio-kormi-video/74050



    ΣΧΟΛΙΑ