• First Top Stories

    Mε ισχυρή δόση εξωκοινοβουλευτικών ο ανασχηματισμός από τον Τσίπρα

    • NewsRoom


    Δομικός ανασχηματισμός! Σε μία δοκιμασμένη λύση προκειμένου να αποφύγει τους σκόπελους στη διακυβέρνησή του καταφεύγει ο Αλέξης Τσίπρας, προχωρώντας σε ριζική ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος με νέα πρόσωπα και υπουργεία. Ο ευρύς ανασχηματισμός βρίσκεται ήδη στη φάση των τελικών αποφάσεων και όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, θα γίνει πράξη αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εσωτερικών διεργασιών στο ΣΥΡΙΖΑ.

    Συγκεκριμένα η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε για δομικό ανασχηματισμό «με τη συμμετοχή και εξωκοινοβουλευτικών» ενώ επιβεβαίωσε την είσοδο νέων προσώπων στο σχήμα. «Πρόσωπα καινούρια πάντα υπάρχουν… εκτιμώ ότι θα υπάρχουν και άλλα πρόσωπα», αρκέστηκε να πει, χωρίς να προσδιορίσει πότε ακριβώς θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

    «Εκείνο που ξέρω είναι η δήλωση του Πρωθυπουργού ότι θα ασχοληθεί με το θέμα, ότι θα αναδομηθεί η κυβέρνηση, μετά τις διαδικασίες που θα ολοκληρωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ… Θεωρητικά θα μπορούσε να γίνει ανά πάσα στιγμή», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη. «Ας μείνουμε σε αυτά που δήλωσε ο πρωθυπουργός», σε κάθε περίπτωση, διεμήνυσε, «η κυβέρνηση θα αναδομηθεί».

    Όσο για το ποιοι θα κληθούν να στελεχώσουν το κυβερνητικό επιτελείο, η κυβερνητική εκπρόσωπος εκτίμησε πως θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ. «Και στο πρώτο κυβερνητικό σχήμα υπάρχουν πρόσωπα έξω από το στενό κομματικό περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Ανοικτό είναι όλο αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ανοικτός στις κοινωνικές δυνάμεις που τον στήριξαν και τον στηρίζουν και πρέπει αυτές να εκφράζονται».

    «Στόχος μας», είπε η κ. Γεροβασίλη, «είναι μια ευέλικτη, γρήγορη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι θέμα προσώπων. Έχουμε μπροστά μας ένα πιο σοβαρό θέμα, το Προσφυγικό, ως προτεραιότητα της ατζέντας μιας κυβέρνησης» και τόνισε πως κατά συνέπεια ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στο υπουργείο Μετανάστευσης.

    Διαβάστε ακόμη: Οριστικό: Ο Τσίπρας αποφάσισε τον ανασχηματισμό. Δείτε τα νέα πρόσωπα

    Δείτε επίσης: Και ξαφνικά ανασχηματισμός; Στο τραπέζι αλλαγές με πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ