• First Top Stories

    Υπουργείο Εργασίας: Η ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ταμεία θα υλοποιηθεί

    αχτσιογλου

    Έφη Αχτσιόγλου, υπουργός Εργασίας


    Η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών για τους  μη μισθωτούς (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες) προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα τεθεί σε εφαρμογή εντός Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την ρύθμιση, που παρουσίασε το «Mononews», εξετάζονται οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε το σχέδιο νόμου να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

    Αυτό διευκρινίζουν υψηλόβαθμα στελέχη του με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν που αναφέρει ότι  «η κυβέρνηση ενημέρωσε τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ότι δεν προτίθενται να προχωρήσουν στο εγγύς μέλλον σε αναθεωρήσεις των συστημάτων δόσεων για τις οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία καθώς θα πρέπει να γίνει περαιτέρω τεχνική ανάλυση».

    Οι αρμόδιοι στο υπουργείο Εργασίας διευκρινίζουν ότι ο επανυπολογισμός των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με το πραγματικό εισόδημα του οφειλέτη την εκάστοτε χρονιά, και η αποπληρωμή περίπου 20 δισ. ευρώ χρεών δεν θα επηρεάσει την κουλούρα πληρωμών και τα δημόσια έσοδα.

    Άγνωστο όμως παραμένει αν τελικά στη ρύθμιση αυτή θα ενταχθούν και οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων  από τις εταιρείες, χωρίς βέβαια να επανυπολογιστούν.  Σημειώνεται ότι σε συσκέψεις του υπουργείου Εργασίας έχει εξετασθεί το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να ρυθμίσουν, πέρα από τις προσωπικές τους εισφορές, και τις οφειλόμενες εισφορές των εργαζομένων των εταιρειών τους σε έως 120 δόσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προνοιακά αναπηρικά επιδόματα: Από τον Απρίλιο θα καταβάλλονται μηνιαίως

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα 400 ευρώ το επίδομα ανεργίας – Πώς διαμορφώνονται τα υπόλοιπα επιδόματα



    ΣΧΟΛΙΑ