• First Top Stories

    Απελπισία στην Ύδρα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί, οργή από επαγγελματίες και τουρίστες

    • NewsRoom
    ΔΕΗ


    Ενώ το μπλακ άουτ στο νησί διαρκεί ήδη περισσότερο από 24 ώρες, η Ύδρα κηρύχθηκε το πρωί της Δευτέρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μετά τη σχετική εισήγηση της Περιφέρειας Αττικής. Τα ξημερώματα έφτασε στο νησί υδροφόρα, αφού εκτός από ρεύμα δεν υπάρχει και νερό, λόγω μη λειτουργίας των αντλιοστασίων.

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, κήρυξε το Δήμο Ύδρας της Περιφέρειας Αττικής, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκτεταμένη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος που σημειώθηκε την Κυριακή, 26 Αυγούστου».

    Εν τω μεταξύ, σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας ο ΔΕΔΔΗΕ εξηγεί ότι καθυστέρησε η διαδικασία φόρτωσης των Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ) σε πλοίο λόγω «αντικειμενικών δυσκολιών στη διάρκεια της νύχτας».

    Το συνεχιζόμενο μπλακ άουτ έχει φέρει σε απόγνωση επαγγελματίες, κατοίκους και επισκέπτες στην Ύδρα, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ αναζητά ακόμη τα αίτια του προβλήματος. 

    Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Μαρία Κλαδάκη, μιλώντας στο Θέμα 104,6 ανέφερε ότι η καταστροφή είναι πάρα πολύ μεγάλη και ότι οι επαγγελματίες θα προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

    «Δεν είναι δυνατόν να μη λειτουργεί τίποτε. Οι πελάτες είναι εξαγριωμένοι και εμείς με τη σειρά μας θα κάνουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Δεν λειτουργούν ΑΤΜ να βγάλει ο κόσμος χρήματα, η δυσφήμηση είναι τεράστια. Προσπαθούμε να ηρεμήσουμε τον κόσμο, σήμερα το νησί με τέτοιες συνθήκες θα αδειάσει».

    Το μπλακ άουτ ξεκίνησε στις 5:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ξαφνικά η Ύδρα βυθίστηκε στο σκοτάδι. Παρά τις προσδοκίες για σύντομη αποκατάσταση του προβλήματος, η διακοπή ρεύματος συνεχίζεται και σήμερα. Ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κουκουδάκης δήλωσε στον Σκάι πως η βλάβη αναμένεται να αποκαθίσταται το απόγευμα.

    Εν τω μεταξύ, τα ξημερώματα έφθασε στο νησί η υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να αντιμετωπιστεί μερικώς το πρόβλημα υδροδότησης.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, τα ξημερώματα της Δευτέρας, ανέφερε ότι ελπίζει πως η βλάβη θα έχει αποκατασταθεί μέχρι το πρωί, κάτι το οποίο δεν συνέβη.

    «Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε χθες Κυριακή 26 Ιουλίου 2018, διευκρινίζει ότι έχει προχωρήσει στην αποστολή Ηλεκτροπαραγωγών  Ζευγών (Η/Ζ), προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η ηλεκτροδότηση του νησιού και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης τις πρωινές ώρες, με τη σύνδεση των Η/Ζ. Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία τους».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χωρίς ρεύμα η Ύδρα – Πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι λέει ο ΔΕΔΔΗΕ για το μπλακ άουτ στην Ύδρα – Πότε θα αποκατασταθεί η ζημιά



    ΣΧΟΛΙΑ