• First Top Stories

    Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη Δυτική Θεσσαλία – Ρωγμές σε σπίτια, κατολισθήσεις σε δρόμους (video)

    • NewsRoom
    Σεισμός στην Ζαχάρω

    Σεισμός στην Ζαχάρω


    Πανικό προκάλεσε στους κατοίκους και των δύο νομών της δυτικής Θεσσαλίας -Τρικάλων και Καρδίτσας- ο ισχυρός σεισμός 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στις 10:12 το πρωί 34 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά των Τρικάλων, με επίκεντρο δυτικά της Λίμνης Πλαστήρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

    Κάτοικοι της περιοχής του Δήμου Πλαστήρα ανέφεραν πως ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός. Πολλοί κάτοικοι των Τρικάλων και της Καρδίτσας βγήκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους.

    Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αργιθέας Λάμπρο Τσιβόλα, μέχρι στιγμής ανεπίσημα έχουν καταγραφεί ρωγμές σε κατοικίες, κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο οδόστρωμα.

    Ο επικεφαλής του Δήμου της Λίμνης Πλαστήρα, Δημήτρης Τσιαντής, επισημαίνει πως μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερες ζημιές σε κατοικίες, μετά από επικοινωνία που είχε ο ίδιος με το σύνολο των προέδρων του δήμου.

    Ο Γιώργος Κωτσός, δήμαρχος Μουζακίου, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως έχουν αναφερθεί ρωγμές σε ελάχιστες παλαιές κατοικίες, κυρίως στα ορεινά του δήμου, ενώ οι λίγες κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων αντιμετωπίζονται από τη δημοτική αρχή.

    Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους κατοίκους του δήμου ότι λειτουργούν τέσσερις τηλεφωνικές γραμμές για τους πολίτες (2431351100, 2431351200, 2431032330, 2431020000) προκειμένου να εξυπηρετηθούν σχετικά με προβλήματα που ενέσκηψαν από το σεισμό.

    Όλη τη διάρκεια της ημέρας οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για να αναφέρουν τυχόν βλάβες, ζημιές, προβλήματα και οτιδήποτε σχετίζεται με τον σεισμό της 31ης Αυγούστου 2018.

    Ο σεισμολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, δήλωσε πως ο ίδιος θεωρεί ότι είναι φυσιολογική η σεισμική δόνηση για την περιοχή της Πίνδου και δεν προκαλεί ανησυχία.



    ΣΧΟΛΙΑ