• First Top Stories

    Διαβρωμένα ταβάνια, κατσαρίδες και ποντίκια στη Σχολή Ευελπίδων


    Διαβρωμένα ταβάνια έτοιμα να καταρρεύσουν στα κεφάλια δικαστών και κατηγορουμένων, κατσαρίδες στα ντουλάπια που φυλάσσονται οι δικογραφίες, ποντίκια στον προαύλιο χώρο και σπασμένα κάγκελα σε ορόφους κτιρίων είναι μερικά από τα ευρήματα της επιθεώρησης στα μεγαλύτερα δικαστήρια της χώρας που στεγάζονται στην πρώην Σχολή Ευελπίδων.

    Με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, αντιπροσωπία δικηγόρων με επικεφαλής τον γιατρό του Συλλόγου επιθεώρησαν τις εγκαταστάσεις και τον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων, καταγράφοντας τριτοκοσμικές συνθήκες, εστίες υγειονομικών κινδύνων αλλά και προβλήματα στις κτιριακές υποδομές που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των χιλιάδων εργαζομένων και πολιτών που καθημερινά βρίσκονται σε γραφεία και δικαστικές αίθουσες.

    REGINA 2

    Ό,τι είδαν και ήδη έχουν μεταφέρει στον υπουργό Δικαιοσύνης και τους προϊσταμένους του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας, περιγράφεται στην έκθεση του γιατρού του ΔΣΑ.

    • Στα κτίρια 7 και 8 των δικαστηρίων έχει διαβρωθεί το ταβάνι, από το οποίο απουσιάζουν γυψοσανίδες και τα νερά της βροχής πλημμυρίζουν αίθουσες και γραφεία.
    • Στα κτίρια 7, 8 και 11 τα φρεάτια παραμένουν ακαθάριστα, γεμάτα από τα φύλλα των δέντρων και σκουπίδια, με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής να εισβάλουν μέσα στα κτίρια.
    • Τρωκτικά και κατσαρίδες περιφέρονται στο προαύλιο των δικαστηρίων. Φωλιές από κατσαρίδες βρέθηκαν μέσα σε ντουλάπες γεμάτες με δικογραφίες.
    • Σκουριασμένα και άχρηστα αντικείμενα γεμίζουν γραφεία.
    • Σπασμένα «πόδια» στις καρέκλες των δικηγόρων.
    • Στον πρώτο όροφο του κτιρίου 7 λείπει ένα μεγάλο τμήμα από τα κάγκελα του μπαλκονιού με κίνδυνο να συμβεί σοβαρό ατύχημα.
    • Στο κτίριο 9 λείπει κομμάτι από τη γυάλινη οροφή του αίθριου.
    • Σε όλα τα κτίρια του Πρωτοδικείου οι συνθήκες καθαριότητας και ειδικά στις τουαλέτες είναι άθλιες.

    REGINA1

    Ο υπογράφων την έκθεση γιατρός χαρακτηρίζει υγειονομική «βόμβα» την κατάσταση στις τουαλέτες και προειδοποιεί για κίνδυνο μετάδοσης λοιμωδών νόσων. Επιτακτική χαρακτηρίζει την ανάγκη για βελτίωση των απαράδεκτων συνθηκών.

    Σύμφωνα με τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, σε προ διημέρου συνάντηση με τον γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης, πήραν τη δέσμευση ότι το υπουργείο θα καλύψει τα αναγκαία κονδύλια για να επιλυθούν τα προβλήματα καθαριότητας και κτιριακών υποδομών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Intralot: Πούλησε το 80% των δραστηριοτήτων της στο Περού έναντι 69 εκατ. δολαρίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγρίεψε ο Β. Μαρινάκης: Ζητά να εκπέμψει τώρα το κανάλι του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτοί είναι οι 40 δικαστές – ιδρυτές της νέας Ένωσης



    ΣΧΟΛΙΑ