• First Top Stories

    Τέλος ο Αριστείδης Φωκάς από την Ένωση Κεντρώων – Ένα βήμα πριν από τη διάλυση η ΚΟ

    • NewsRoom

    Αριστείδης Φωκάς


    Την ανεξαρτητοποίησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων ανακοίνωσε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ο Αριστείδης Φωκάς. Στην επιστολή του προς τον κ. Βούτση δηλώνει και επίσημα ότι αποχωρεί από την Ένωση Κεντρώων, καθώς θέλει να συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να παλεύει για το καλό της πατρίδας του και του τόπου του και να υπηρετεί τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού.

    «Η αποχώρησή μου συνοδεύεται από τη βεβαιότητα ότι ανταποκρίθηκα πλήρως απέναντι στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα της Ένωσης Κεντρώων, αλλά και των εν γένει υποχρεώσεων μου απέναντι στο κόμμα. Η έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, η έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, με ανάγκασαν να πάρω τη δύσκολη αυτή απόφαση, να ανεξαρτητοποιηθώ σήμερα, από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων» αναφέρει.

    Τέλος, ο κ. Φωκάς δήλωσε πως τα συμφέροντα του ελληνικού λαού είναι γι αυτόν προτεραιότητα και δεν θα σταματήσει να τα υπηρετεί λεπτό.

    Το θέμα Φωκά προέκυψε αιφνιδιαστικά χθες, μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων, η οποία συνεκλήθη για να συζητηθεί το θέμα του άλλου βουλευτή του κόμματος, Γιάννη Σαρίδη, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε παραιτηθεί από τη θέση του γραμματέα της ΚΟ.

    Στη συνέχεια, ο Αριστείδης Φωκάς δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί από την ΚΟ. Άγνωστο παραμένει τι θα πράξει τελικά ο Γιάννης Σαρίδης.

    Λίγο πριν στείλει την επιστολή στον κ. Βούτση, ο κ. Φωκάς μίλησε στον ΑΝΤ1, όπου δεν αποκάλυψε τους λόγους για την αποχώρησή του, ωστόσο είπε ότι «δεν είναι ο κ. Καβαδέλλας λόγος για να φύγει κάποιος από ένα κόμμα μετά από τρία χρόνια». «Έχουν γίνει πολλά πράγματα» είπε με νόημα χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

    Ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα προσχώρησης του σε άλλο κόμμα και τόνισε ότι «είμαι ανεξάρτητος βουλευτής από χθες».

    Σε συνέντευξή του ΘΕΜΑ 104,6 ο άλλος βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Ιωάννης Σαρίδης δήλωσε δεν ήταν πρόθυμος να αποχωρήσει από την Ένωση Κεντρώων αλλά ενοχλήθηκε από τις κινήσεις του Δ. Καβαδέλλα και υπέβαλε παραίτηση από γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

    Πέον η Ένωση Κεντρώων μένει με πέντε βουλευτές, ακριβώς στο όριο για να συνεχίσει να είναι Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αν υπάρξει άλλη μία αποχώρηση, ο Βασίλης Λεβέντης χάνει τον τίτλο του αρχηγού ΚΟ και το δικαίωμα τοποθέτησης σε σχετικές συνεδριάσεις, το κόμμα χάνει τα γραφεία του στην Βουλή, τους μετακλητούς υπαλλήλους και πιθανότατα την μια θέση αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου, που καταλαμβάνει ο Μάριος Γεωργιάδης.

    Από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η Ένωση Κεντρώων έχει χάσει άλλους τρεις βουλευτές, τους Γεώργιο-Δημήτριο Καρρά (εντάχθηκε στη ΔΗΣΥ), Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ) και Γεώργιο Κατσιαντώνη (εντάχθηκε στη ΝΔ).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σχέδιο εξόντωσης της Ένωσης Κεντρώων βλέπει ο Λεβέντης – Τι θα συμβεί αν χάσει άλλους δύο βουλευτές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα βήμα πριν τη διάλυση η ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων – Ανεξαρτητοποιούνται 2 βουλευτές



    ΣΧΟΛΙΑ