• First Top Stories

    Ανεξάρτητο κρατίδιο Μυκόνου: To mall της luxury υπερβολής στην Ψαρρού και άλλες ιστορίες


    Η νεαρή κοπέλα που στεκόταν όρθια από το πρωί, δεν προλάβαινε να πάρει ανάσα στην παραλία της Ψαρρούς. Οι παραγγελίες και τα νοήματα να μεταβεί από την μια ξαπλώστρα στην άλλη έπεφταν σαν το χαλάζι, αλλά η ίδια δεν δυσανασχετούσε.

    Τα tips ήταν πάντα υψηλά στο Nammos και η ίδια δεν είχε κανένα παράπονο από τους γαλαντόμους πελάτες που δεν έχουν πρόβλημα να ξοδέψουν σε μια μέρα μερικές χιλιάδες ευρώ.

    Nammos

    Η Ράνα Ζέιν είχε μείνει τόσο ευχαριστημένη στο πάρτι που είχε δώσει πέρυσι στο καλύτερο -κατά το Condé Nast- beach club του κόσμου, ώστε άφησε tip δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ για το προσωπικό του Nammos!

    Εκείνη την Παρασκευή στις 30 Ιουνίου -το περίφημο τριήμερο του καύσωνα- στο νησί των ανέμων δεν φυσούσε ούτε κατά διάνοια, ακόμη και σε παραλίες όπως η Φτελιά και ο Πάνορμος, πόσο μάλλον στην Ψαρρού, τη πιο απάνεμη ακρογιαλιά της Μυκόνου.

    Από τις έντεκα και μισή το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα πάνω από σαράντα tender έδεσαν στη προβλήτα του Nammos, αποβιβάζοντας διάφορες παρέες που ήθελαν να δροσιστούν μέσα στον καύσωνα.

    Μια από αυτές όμως έτυχε ιδιαίτερης προσοχής κατά την άφιξή της γύρω στις τρεις το μεσημέρι, όταν όλη η παραλία ήταν γεμάτη, αφού το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα.

    Nammos

    Μέσα σε λίγα λεπτά, οχτώ ξαπλώστρες και δύο ομπρέλες -η μια καρφώθηκε επί τόπου από το προσωπικό- ήταν έτοιμες να υποδεχτούν τον κ. Γιάννη Παπαλέκα ιδιοκτήτη των ακινήτων του Nammos και του νέου luxury εμπορικού στην Ψαρρού, μαζί με την παρέα του.

    Η άφιξη του βασιλιά του real estate στην Ρουμανία σήμανε κάτι σαν συναγερμό στο διάσημο sea side restaurant, αφού ο 46χρονος επιχειρηματίας από το Ζευγολατιό Κορινθίας, είναι πλέον ο ιδιοκτήτης των ακινήτων που στεγάζεται το Nammos.

    Ακίνητα που ανήκαν στα τρία ξαδέρφια Αγγελετάκη, στους οποίους κατέβαλλε πριν από τρία χρόνια δέκα εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ για να έρθουν στην κυριότητά του, αφήνοντας φυσικά το management στην τριάδα Ζαννής Φραντζέσκος-Σάμι Ιμπραήμ-Κωνσταντής Κουσαθανάς.

    Η δεκαμελής συντροφιά στην οποία υπήρχαν και παιδάκια βολεύτηκε πρώτη ξαπλώστρα κύμα και δύο κοπέλες επιστρατεύθηκαν για τις πρώτες παραγγελίες.

    Την ίδια στιγμή μέλος της συντροφιάς του -οι πληροφορίες κάνουν λόγο για Έλληνα εφοπλιστή- μοίρασε μέσα σε δέκα λεπτά πάνω από χίλια ευρώ σε tips στο προσωπικό που τους εξυπηρετούσε, με τον κ. Παπαλέκα να απολαμβάνει εκείνη την ώρα χαμογελαστός, την κουβέντα με τους φίλους του.

    Nammos

    Είχε άλλωστε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος, έχοντας «σηκώσει» μέσω της εταιρίας του Globalworth Real Estate προ ημερών, πάνω από μισό δις ευρώ από την αγορά -με την έκδοση πενταετών ομολόγων- στην Ρουμανία, την χώρα που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά εδώ και χρόνια.

    Το καινούργιο εμπορικό που έστησε η τριάδα του Nammos δημιουργήθηκε στον χώρο που υπήρχε μέχρι πέρυσι το ξενοδοχείο Seaside Cottage, το οποίο είχε επίσης περάσει στην κυριότητα του Γιάννη Παπαλέκα.

    Ενός ανθρώπου που έμαθε πολύ καλά το παιχνίδι του real estate, μεγαλουργώντας στην νέα Ρουμανία, αυτή που ξεπήδησε από το καθεστώς Τσαουσέσκου, όταν οι ευκαιρίες ήταν πολλές και το κόστος ελάχιστο.

    Την προπερασμένη Παρασκευή αφού κάθισε γύρω στις δύο ώρες στην παραλία, ανέβηκε μαζί με την παρέα του στο εστιατόριο για να φάνε σε ένα από τα καλύτερα τραπέζια του Nammos, χωρίς όμως να προβεί σε κινήσεις υπερβολής, όπως είχε κάνει τον Αύγουστο του 2014, όταν άνοιξε δεκάδες φιάλες Moët & Chandon.

    H σύνθεση της παρέας άλλωστε  -με μικρά παιδιά παρόντα- δεν το επέτρεπε…

    Nammos

    Από το Ζευγολατιό βασιλιάς στο Βουκουρέστι

    Όσοι έχουν γνωρίσει τον Γιάννη Παπαλέκα, λένε ότι ποτέ δεν ήταν λάτρης της δημοσιότητας γύρω από το πρόσωπό του στην Ελλάδα, όπου μέχρι το 2014 ήταν ουσιαστικά άγνωστος στο ευρύ κοινό.

    Μόνο κάποιοι μυημένοι ήξεραν ότι ενίοτε έπαιρνε το ιδιωτικό του lear jet τα Σαββατοκύριακα και πεταγόταν στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη για να απολαύσει τον Αντώνη Ρέμο.

    Ο τελευταίος διατηρεί πολύ φιλικές σχέσεις με τον βασιλιά του real estate στην Ρουμανία, ο οποίος κάθε φορά που εμφανίζεται στους νυχτερινούς ναούς που άδει ο Ρέμος, τον «χτίζει» πετώντας λουλούδια δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

    Με καταγωγή από το Ζευγολατιό Κορινθίας ο Γιάννης Παπαλέκας σπούδασε οικονομικά στο Λονδίνο πριν ξεκινήσει μια διαδρομή που τον έχρισε κυρίαρχο της γης στην Ρουμανία.

    Πριν από ένα χρόνο το χαρτοφυλάκιο της Globalworth Real Estate μετρούσε στο χαρτοφυλάκιό της γραφειακούς χώρους και ακίνητα διακοσίων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και σύμφωνα με τα τότε στοιχεία η αξία τους άγγιζε το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

    Με τις μετοχές της εταιρίας του να διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο ΑΙΜ του Λονδίνου, έσκασε σαν κομήτης στην Ελλάδα της κρίσης, όταν αγόρασε τα ακίνητα του Nammos.

    Τρία χρόνια μετά το παλιό ξενοδοχείο μεταμορφώθηκε σε ένα εμπορικό κέντρο, στο οποίο η πολυτέλεια περισσεύει και η glam υπερβολή έχει την τιμητική της, στις μπουτίκ του, οι οποίες έχουν ήδη δεχθεί τους πρώτους πελάτες που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πληρώσουν είκοσι δύο χιλιάδες ευρώ για ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

    NammosΟ ελέφαντας των δυόμιση εκατομμυρίων και η luxury υπερβολή

    Η σκηνή διαδραματίστηκε μερικές εβδομάδες πριν στο Ling Ling, με πρωταγωνιστές μια παρέα έξι ατόμων και προεξάρχοντα τον Ζαννή Φραντζέσκο -εις εκ της τριάδας του πριγκιπάτου Nammos- ο οποίος ακούγοντας έναν φίλο του να μιλάει για έργα τέχνης, άνοιξε το κινητό του.

    Στο βίντεο που του πρόβαλε μια θηριώδης νταλίκα έβγαινε από το εσωτερικό ενός πλοίου στο νέο λιμάνι της Μυκόνου.

    «Έφτασαν τα γλυπτά του Dali για το εμπορικό φίλε» ήταν η ατάκα του χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες, για το περιεχόμενο της νταλίκας.

    Εδώ και λίγες ημέρες, κατεβαίνοντας κάποιος το φιδίσιο μονοπάτι που σε οδηγεί στην παραλία της Ψαρρούς, αυτή που εκφράζει απόλυτα την πολλές φορές απατηλή λάμψη της ανθρώπινης ματαιοδοξίας, το βλέμμα του θα «κολλήσει» αρχικά σε ένα εντυπωσιακό γλυπτό.

    Nammos

    Πρόκειται για τον «τροπαιούχο ελέφαντα» του Σαλβαδόρ Νταλί ύψους δύο μέτρων και εξήντα πέντε εκατοστών, έναν από τους οχτώ που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, η αγορά του οποίου σύμφωνα με πληροφορίες, άγγιξε τα δύο εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ.

    Η αντίθετη άποψη από art dealers λέει ότι το τίμημα δεν υπερβαίνει τα ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ, όμως αυτό λίγη σημασία έχει, για την πιο «χρυσοφόρα» παραλία του νησιού.

    Το συγκεκριμένο γλυπτό αποτελεί αναμφίβολα το πιο εντυπωσιακό ίσως διακοσμητικό στοιχείο του νέου εμπορικού που άνοιξε τις πύλες του προ ημερών, μαζί με άλλα τρία γλυπτά του Νταλί, τα οποία συνυπάρχουν με αυτά του Ορλίνσκι σε διάφορα σημεία του.

    Βρίσκεται μερικές δεκάδες μέτρα πριν το Nammos και αποτελεί την επιτομή της πολυτέλειας στο Μυκονιάτικο shopping therapy των Αράβων -στην πλειοψηφία τους- πελατών.

    Αυτών δηλαδή που δεν θα διστάσουν να βγάλουν μια μαύρη ή μια χρυσή American Express κάρτα με απεριόριστο όριο συναλλαγών για να ψωνίσουν το καλύτερο χαβιάρι στον κόσμο η ένα δερμάτινο μπουφάν Philipp Plein από δέρμα πύθωνα.

    Το Nammos Village με τις δεκαπέντε μπουτίκ του, απευθύνεται αποκλειστικά θα έλεγε κάποιος στις ορδές Αράβων, Ρώσων, Λιβανέζων και Αμερικανών Κροίσων.

    Αυτούς, που απολάμβαναν μέχρι τώρα την luxury πολυτέλεια του καλύτερου -σύμφωνα με την χρυσή λίστα του Condé Nast- beach club στον κόσμο, μαζί με κάποιους ελάχιστους Έλληνες που μπορούν να συχνάζουν εκεί χωρίς να σκέφτονται τι θα ξοδέψουν.

    NammosShopping therapy απολαμβάνοντας σαμπάνια

    Περπατάς και ακούς κελαηδήματα πουλιών τα οποία δεν υπάρχουν. Οι ήχοι διαχέονται από ηχεία-πέτρες τα οποία δύσκολα εντοπίζεις αν δεν σου τα δείξει κάποιος. Μπροστά σου βλέπεις ξαφνικά έναν μπλε wild Kong (σ.σ. ο άγριος Κονγκ στα ελληνικά) του Ρισάρ Ορλίνσκι να σε ατενίζει απειλητικά με το στόμα ανοικτό.

    Απέναντι συνυπάρχουν αρμονικά ένας μικρός λευκός κροκόδειλος και ένας μεγάλος κόκκινος, έργα του ίδιου καλλιτέχνη τα οποία βρήκαν τη θέση τους στο νέο εμπορικό μαζί με αυτά του Νταλί.

    Οι φήμες λένε ότι ο Ζαννής Φραντζέσκος «ερωτεύθηκε» τα γλυπτά του νεαρού Γάλλου εικαστικού όταν είδε κάποια από αυτά στην Κουρσεβέλ και αποφάσισε να τα εντάξει στο νέο δημιούργημα της τριάδας που έχρισε την Ψαρρού ως ανεξάρτητο πριγκιπάτο στους κύκλους του διεθνούς jet set.

    Nammos

    O μπλε Κονγκ εικάζεται ότι κόστισε περί τις τριακόσιες χιλιάδες ευρώ, όμως ο ελέφαντας του διάσημου Ισπανού ζωγράφου, κλέβει αναμφίβολα την παράσταση.

    Τον Ιανουάριο του 2014, ένα από τα οχτώ ίδια γλυπτά του Νταλί που υπάρχουν, το οποίο βγήκε προς πώληση σε δημοπρασία του οίκου Bonhams αγοράστηκε από ιδιώτη έναντι εξακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ.

    Ήταν το υψηλότερο τίμημα που είχε δοθεί ποτέ για γλυπτό του Νταλί.

    Τρία χρόνια μετά η τριάδα του Nammos πλήρωσε σχεδόν το τετραπλάσιο ποσό ή κάτι λιγότερο για να φέρει τον «τροπαιούχο ελέφαντα» στο καινούργιο της εμπορικό.

    Αυτό στο οποίο μπαίνοντας κάποιος συνειδητοποιεί αμέσως ότι είναι χτισμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να παραπέμπει σε μια μικρή κυκλαδίτικη γειτονιά με δρομάκια και μικρούς κήπους.

    Nammos

    Υπεύθυνος για τα αρχιτεκτονικά σχέδια είναι ο αδερφός του Ζαννή Νικόλας Φρατζέσκος, ο οποίος εμπνεύστηκε από το αγαπημένο του Μυκονιάτικο τοπίο, στήνοντας αριστοτεχνικά δεκαπέντε μαγαζιά.

    Το λευκό και η πέτρα κυριαρχούν στο project ενώ οι καμάρες δίνουν ανάσες δροσιάς και σκιάς στους επισκέπτες που έχουν ήδη ξεκινήσει να αγοράζουν luxury items, αδιαφορώντας για το κόστος.

    Για τους ανυποψίαστους το πρώτο σοκ έρχεται μπαίνοντας στην μπουτίκ οπτικών της Linda Farrow -την πρώτη στην Ελλάδα- όπου το φθηνότερο ζευγάρι ξεκινάει από τα εφτακόσια ευρώ.

    Σε ειδικό κλειδωμένο σταντ αναπαύονται δύο ζευγάρια γυαλιών, το ένα με σκελετό από λευκόχρυσο δεκαοχτώ καρατίων και διαμάντια και το άλλο με πλατίνα και διαμάντια.

    Nammos

    Είναι τα πιο ακριβά, αφού έκαστο τιμάται είκοσι δύο χιλιάδες ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό το καλοκαίρι και πριν ανοίξει το Nammos Village είχαν πουληθεί ήδη έξι ζευγάρια στην μπουτίκ της Luisa.

    Σε απόσταση αναπνοής από την μπουτίκ της Linda Farrow υπάρχει το Ralph’s, ένα κατάστημα οπτικών με συγκεκριμένα brands και μια συλλογή τριών μοντέλων γυαλιών αφιερωμένα στο Nammos, που προσφέρονται σε ειδική συσκευασία.

    Ο Διονύσης Καψάσκης ο οποίος άνοιξε τις δύο συγκεκριμένες μπουτίκ και αισιοδοξεί για μια καλή σεζόν δεν έμεινε εκεί, αφού το τρίτο μαγαζί που άνοιξε μέσα στο εμπορικό φέρνει στην Ελλάδα για πρώτη φορά τα διάσημα ιταλικά αρώματα Avery.

    NammosΤο δερμάτινο μπουφάν από πύθωνα του Philipp Plein που τιμάται δέκα χιλιάδες ευρώ, συνυπάρχει αρμονικά με τις δημιουργίες του Valentino που βρίσκονται λίγο πιο μακριά, στην μπουτίκ της Luisa, ενώ είναι θέμα ημερών να ανοίξει το La maison du Caviar, με κόνσεπτ που έρχεται κατευθείαν από το Μονακό.

    Στον πελάτη προσφέρεται σαμπάνια ή Prosecco αν το επιθυμεί μέχρι να περιηγηθεί τον χώρο και να διαλέξει ένα T-shirt των πεντακοσίων ευρώ ή μια τσάντα Céline των δύο χιλιάδων.

    Nammos

    Υπάρχουν φυσικά τα διάσημα Vilebrequin μαγιό, ο Kiton με τα κουστούμια των έξι χιλιάδων ευρώ και τα πουκάμισα των εννιακοσίων ευρώ, η γκαλερί House of Fine Art που προσγειώθηκε στην Μύκονο από το Λονδίνο, ο Zegna, η Callista και η Eres ανάμεσα στα ηχηρά ονόματα του νέου mall, στο οποίο η υπερβολή σε συνδυασμό με την πολυτέλεια περισσεύει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μύκονος: Χώρα vs Παραλίες



    ΣΧΟΛΙΑ