• bloomberg

    Financial Times

    Έρχεται στην Ελλάδα βρετανική αλυσίδα λιανικής με τζίρο 3,4 δισ. ευρώ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • NewsRoom


    Σε Ελλάδα και Ιταλία στρέφει το στόχαστρό της η ιδιοκτήτρια της βρετανικής χαμηλού κόστους αλυσίδας Poundland, στην προσπάθειά της να τριπλασιάσει τζίρο και κερδοφορία μέσα στην ερχόμενη δεκαετία.

    Η Pepco, η οποία ανήκει στον δοκιμαζόμενο οικονομικά νοτιοαφρικανικό όμιλο Steinhoff αλλά είναι πιθανό να πουληθεί ή να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ανοίγει ήδη 300 καταστήματα τον χρόνο στις βασικές αγορές της στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη.

    Σύμφωνα με τον Άντι Μποντ, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και πρώην επικεφαλής της αλυσίδας σουπερμάρκετ Asda, οι αγορές της νότιας Ευρώπης έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τις αγορές στις οποίες έχει ήδη παρουσία η αλυσίδα.

    «Είναι δίπλα [σε υφιστάμενες αγορές], έχουν πολλούς ελκυστικούς καταναλωτές που θα τους άρεσαν τα προϊόντα μας και είναι αγορές όπου το φθηνό λιανεμπόριο είναι λιγότερο ανεπτυγμένο», δήλωσε στους Financial Times.

    Σύμφωνα με τον κ. Μποντ, αν και ο όμιλος δεν έχει θέσει ακόμη συγκεκριμένους οικονομικούς στόχους, τα νέα καταστήματα, σε συνδυασμό με τις περικοπές δαπανών στην Poundland, μπορούν να φέρουν διπλασιασμό κερδών σε πέντε χρόνια.

    Πέρυσι, η Pepco είχε EBITDA 325 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 3,4 δισ. ευρώ.


    © The Financial Times Limited 2024. All Rights Reserved. Not to be redistributed, copied or modified in any way.
    mononews.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation.




    ΣΧΟΛΙΑ