• ESG Today

    Nomura Asset Management: Ανακοίνωσε KPI για το “Nomura Asset Management Materiality”

    • ESG Team

    Takumi Kitamura, CFO Nomura


    Η Nomura Asset Management Co., Ltd. (NAM), η βασική εταιρεία στο τμήμα Διαχείρισης Επενδύσεων του Ομίλου Nomura, ανακοίνωσε χθες βασικούς δείκτες απόδοσης (KPI) για το “Nomura Asset Management Materiality” για να βοηθήσει στη μέτρηση της απόδοσης και στην αύξηση της διαφάνειας της βιωσιμότητάς του πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με το ESG.

    Το Nomura Asset Management Materiality στοχεύει στην εμβάθυνση της κατανόησης των δραστηριοτήτων ESG της NAM από τα ενδιαφερόμενα μέρη και βασίζεται στη γνωστοποίηση ESG της NAM και στις Πρωτοβουλίες Προτεραιότητας του Ομίλου Nomura (Materiality).

    Η NAM αναγνωρίζει τη σημασία των πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην αντιμετώπιση θεμάτων ESG για την υποστήριξη της επενδυτικής αλυσίδας. Ως υπεύθυνος θεσμικός επενδυτής, η NAM ενθαρρύνει τη διοίκηση των εταιρειών στις οποίες επενδύει να εναρμονίζονται με τα κριτήρια ESG και ακολουθεί αντίστοιχη προσέγγιση στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της.

    Το NAM έχει ορίσει τους ακόλουθους δείκτες με βάση την ανάλυση ουσιαστικότητας:

    • Δείκτης που βασίζεται σε πολιτικές για την υλοποίηση επιχειρηματικών λειτουργιών προσανατολισμένων στον πελάτη
    • Σταθμισμένη αξιολόγηση υπολοίπου χρηματοοικονομικού δείκτη  πάνω από 3,0Καθαρές μηδενικές εκπομπές
    • Καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (GHG) για περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση έως το 2050 (Ενδιάμεσος στόχος 2030: 55% των περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση)
      Το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας της NAM από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030 για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών GHG
    • Αναλογία γυναικών προϊσταμένων τμημάτων: 40% ή περισσότερο έως το οικονομικό έτος 2030

    Με τη δημιουργία μιας βιώσιμης επενδυτικής αλυσίδας, με πελάτες και εταιρείες επενδύσεων, η NAM στοχεύει να συνεχίσει να εργάζεται για να υποστηρίζει τη δημιουργία βιώσιμων περιουσιακών στοιχείων για τους πελάτες της συμβάλλοντας ταυτόχρονα σε μια βιώσιμη και ευημερούσα κοινωνία.



    ΣΧΟΛΙΑ