• ESG News

    ΤΙΤΑΝ: Υπέγραψε τη Δέσμευση «Business Ambition for 1.5°C»

    • ESG Team
    Παπαλεξόπουλος

    Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (ΤΙΤΑΝ), πρόεδρος του ΣΕΒ


    Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ υπέγραψε τη Δέσμευση «Business Ambition for 1.5°C», της οποίας ηγείται η Πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi)* σε συνεργασία με το Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών (UNGC) και τη συμμαχία We Mean Business.

    Ο Τιτάνας δεσμεύεται να εργαστεί από κοινού με πολλές πρωτοπόρες εταιρίες παγκοσμίως για τη συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 1.5°C και την επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα (καθαρών) έως το 2050.

    Με την υπογραφή της Δέσμευσης «Business Ambition for 1.5°C», ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ συμμετέχει επίσης και στην παγκόσμια εκστρατεία «Race to Zero» της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCC), η οποία έχει σκοπό να ενθαρρύνει ολοένα και περισσότερες εταιρίες, κυβερνήσεις και χρηματοπιστωτικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα να συνεργαστούν και να αναλάβουν δράση για έναν υγιέστερο πλανήτη με μηδενικές εκπομπές άνθρακα, εν όψει της 26ης Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26).

    O Όμιλος TITAΝ είναι μία από τις πρώτες εταιρίες του κλάδου τσιμέντου διεθνώς της οποίας οι στόχοι μείωσης εκπομπών CO2 επικυρώθηκαν από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi), ως συμβατοί με τα επίπεδα μειώσεων που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού, όπως ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο των Στόχων του Ομίλου σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG) για το 2025 και μετά. Με τη συμμετοχή του στο «Business Ambition for 1.5°C» του SBTi, ο Όμιλος ευθυγραμμίζει τους στόχους του για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με τους πιο φιλόδοξους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού και με όσα ορίζει η επιστήμη ως απαραίτητα για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα (καθαρών) έως το 2050 και τη συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 1.5°C.

    Ο Όμιλος φιλοδοξεί να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα υποκαθιστώντας ορυκτά με εναλλακτικά καύσιμα, ενισχύοντας περαιτέρω τις προσπάθειές του για ενεργειακή απόδοση, αναπτύσσοντας προϊόντα χαμηλών εκπομπών και υιοθετώντας καινοτόμες τεχνολογίες και λύσεις. Μέσω της συμμετοχής σε ευρωπαϊκές και διεθνείς κοινοπραξίες, καθώς και σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης, ο Τιτάνας θα συνεχίσει να  αναπτύσσει νέα προϊόντα με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα και να εφαρμόζει πιλοτικά στα εργοστάσιά του νέες τεχνολογίες δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα, συμβάλλοντας ενεργά στη φιλοδοξία του κλάδου για ένα μέλλον με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050.

    *Η Πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi) κινητοποιεί τις εταιρίες να θέσουν στόχους με επιστημονική βάση και να ενισχύσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα κατά τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ του οργανισμού Carbon Disclosure Project (CDP), του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, του Ινστιτούτο Παγκόσμιων Πόρων (World Resources Institute – WRI) και του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF). Η πρόσκληση για δράση του SBTi αποτελεί μία από τις δεσμεύσεις του «We Mean Business Coalition». Η πρωτοβουλία Science Based Targets ορίζει και προωθεί βέλτιστες πρακτικές στον καθορισμό στόχων με επιστημονική βάση, προσφέρει πόρους και καθοδήγηση για τη μείωση των εμποδίων στην υιοθέτηση, και αξιολογεί και επικυρώνει ανεξάρτητα τους στόχους των εταιριών.

      Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ