• ESG News

    Ορέστης Τσακαλώτος (Qualco): Έχουμε υποστηρίξει 25 δράσεις μέσω του Qualco Foundation

    • ESG Team

    Ορέστης Τσακαλώτος. Επικεφαλής Qualco


    Με στόχο τη συνεισφορά στον πολιτισμό, την επιστήμη, το περιβάλλον, τον αθλητισμό και την κοινωνία ο όμιλος Qualco έχει ιδρύσει το Qualco Foundation, μέσω του οποίου υποστηρίζει  επιλεγμένες δράσεις και οργανισμούς.

    Όπως δήλωσε, κατά την παρουσίαση του έργου του Qualco  Foundation o κ. Ορέστης Τσακαλώτος, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Qualco και Πρόεδρος του Qualco Foundation, από την ίδρυση του ομίλου έχουν γίνει πολλές συνεισφορές, μόνο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν υποστηριχθεί περισσότερες από 25 δράσεις.

    Το έργο του Qualco Foundation

    Το έργο του Qualco Foundation ήδη είναι πολυσχιδές, με συνέργειες ενδεικτικά, τόσο με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, το Μουσείο Μπενάκη και Κυκλαδικής Τέχνης, όσο και με την Εταιρία Προστασίας Σπαστικών, Πόρτα Ανοιχτή, αλλά και το «Μαζί για το Παιδί».

    «Ανοίγοντας νέους ορίζοντες, εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ένα μέλλον αλληλεγγύης και ισότητας», δήλωσε ο κ. Ορέστης Τσακαλώτος, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Qualco και Πρόεδρος του Qualco Foundation.

    Η ενθάρρυνση πρωτοβουλιών που στρέφονται γύρω από την τεχνολογία, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα συνθέτει το εταιρικό μας DNA, αλλά και συνιστά τον ακρογωνιαίο λίθο του οράματός μας. Ωστόσο, στην καρδιά τόσο του Ομίλου όσο και του Qualco Foundation, τον πρώτο λόγο έχει η συνεισφορά για το κοινό όφελος.

    Σε έναν κόσμο που μετασχηματίζεται γρήγορα, δράσεις που στοχεύουν στην τεχνολογική καινοτομία, την κοινωνική συνοχή και το περιβάλλον, δημιουργούν το υπόβαθρό για το άλμα σε μία νέα εποχή αλληλεγγύης, δυναμισμού και προόδου.

    Ο Όμιλος Qualco, με εμπειρία άνω των 20 ετών, παρέχει λύσεις σε πραγματικά προβλήματα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κλάδου, μέσω ενός συνδυασμού τεχνολογίας, data analytics, και βέλτιστων επιχειρησιακών πρακτικών και υπηρεσιών. Με έδρα την Αθήνα και σημαντική παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην ηπειρωτική Ευρώπη, εξυπηρετεί περισσότερους από 140 οργανισμούς σε 35 χώρες, απασχολώντας πάνω από 800 εξειδικευμένους εργαζόμενους.

    Επίσης, η Qualco συνεργάζεται με το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος  για τον ψηφιακό μετασχηματισμό για την επίτευξη επιχειρηματικής ανταγωνιστικότητας σε διεθνές επίπεδο στον τομέα της χρηματοπιστωτικής τεχνολογίας (Fintech). Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να συμμετέχει και να χρηματοδοτεί start-ups που θα προκύψουν από το Δημόκριτο ενώ θα συμμετάσχει στα νέα επενδυτικά σχέδια που προετοιμάζονται.



    ΣΧΟΛΙΑ