array(0) {
}
        
    
Menu
0.66%
Τζίρος: 59.57 εκατ.

ΗΠΑ: Ο δράστης της επίθεσης στο δείπνο ανταποκριτών διένυσε 18 μέτρα πριν πέσει στο έδαφος από πυροβολισμούς

DELPHI 2026

Αριστόδημος Θωμόπουλος (BRIGHT GROUP): Κρίσιμη η συνεργασία δημοσίου – ιδιωτικού τομέα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Στην επόμενη μέρα του ψηφιακού μετασχηματισμού, ενόψει της ολοκλήρωσης του κύκλου του Ταμείου Ανάκαμψης, αναφέρθηκε ο Αριστόδημος Θωμόπουλος, partner της diadikasia, BRIGHT GROUP member, στο περιθώριο του Delphi Forum XI, καταλήγοντας πως τα τεχνολογικά έργα θα πρέπει πλέον να χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους.

Μιλώντας στο περιθώριο του 11ου Delphi Forum, ο κ. Θωμόπουλος εκτιμά ότι η τεχνογνωσία στην αγορά υπάρχει και είναι δεδομένη μετά τις συσσωρευμένη τεχνογνωσία των τελευταίων δεκαετιών, ωστόσο την επόμενη μέρα, αν θεσμοθετήσουμε με χρηματοδοτικά εργαλεία δικά μας τον ψηφιακό μετασχηματισμό, αυτό θα δημιουργήσει μια μόνιμη προσπάθεια ψηφιακού μετασχηματισμού του δημοσίου.

1

Ο Αριστόδημος Θωμόπουλος, partner της diadikasia, BRIGHT GROUPmember,
Ο Αριστόδημος Θωμόπουλος, partner της diadikasia, BRIGHT GROUP member

Ο ίδιος επισήμανε πως, εφόσον οι συντηρήσεις και οι επεκτάσεις των υφιστάμενων έργων προβλεφθούν στον εθνικό προϋπολογισμό, η χώρα θα έχει μόνιμα τη δυνατότητα να συνεχιστεί η συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Μετά την έμφαση στην αναβάθμιση των υποδομών, “το δημόσιο να γίνει πιο έξυπνος αγοραστής λύσεων”, κατά τον κύριο Θωμόπουλο.

Για τον ίδιο, η παλιά πρακτική των μεγάλων φαραωνικών έργων θα είναι σύντομα παρελθόν, καθώς υπάρχει ανάγκη για έντονη συνεργασία δημοσίου με καινοτόμες επιχειρήσεις στο χώρο της τεχνολογίας, στο λεγόμενο GovTech, στις κυβερνητικές τεχνολογίες, οι οποίες θα μπορέσουν σε συνεργασία σταδιακά με το δημόσιο να αναπτύξουν λύσεις που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν. “Η καινοτομία νομίζω είναι η επόμενη μέρα, όπως και η έντονη συνεργασία δημοσίου-ιδιωτικού τομέα”, κατέληξε ο κ. Θωμόπουλος.

Κατά την παρουσία του στο φετινό Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Θωμόπουλος, μίλησε για την επανεφεύρεση της δημόσιας διοίκησης μέσω των νέων τεχνολογιών και των υπηρεσιών εστιασμένων στον πολίτη.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Κοντίνος (BRIGHT GROUP): Ο αρχικός σχεδιασμός κρίνει την τελική εφαρμογή μιας τεχνολογικής λύσης
Ψάλτης (Alpha Bank): 300 δισ. ευρώ αποταμιεύσεων τον χρόνο εκτός Ευρώπης-Είναι η ώρα των αποφάσεων
Emanuele Serafini (Lockheed Martin): «Το F-35 είναι game changer»
Μ. Χρυσοχοΐδης: 100–120 καταγγελίες καθημερινά για ενδοοικογενειακή βία – 19.500 υποθέσεις οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη το 2025
Άννα Διαμαντοπούλου: Η συναίνεση είναι η κινητήρια δύναμη κάθε χώρας, αλλά την κύρια ευθύνη έχει η κυβέρνηση
Φορολογία στην Ελλάδα: 20% των εσόδων προέρχονται από τον τουρισμό – Τι σημαίνει για τον ΦΠΑ
Μαρινάκης: Δεν θα κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με το κόμμα του κ. Τσίπρα
Οι επενδύσεις και η θέση της Ελλάδας στη νέα ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας
Η Ελλάδα, κόμβος διεθνών επενδύσεων
Τι θα κάνει ο Μιχελάκης στην K Group του Κυριακού, Ζούλας, Δημητριάδης, Κρητικός… τριαρχία στον Σκάι, τι ετοιμάζει η Μανωλίδου και τα 100 εκατ. του ΕΚΚΟΜΕΔ