ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συμβαίνουν αυτά στους αγώνες, δεν μπορείς να τα βάλεις με τον καιρό και το Θεό.
Σ’ αυτό το πλαίσιο απρόοπτη εξέλιξη είχε το τρίτο ετάπ του ΔΕΗ Tour of Hellas 2025 από τους Δελφούς στη Χαλκίδα. Περίπου μία ώρα και 41 χιλιόμετρα πριν οι ποδηλάτες φτάσουν στον τερματισμό στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας, κι ενώ είχαν εισέλθει στη Θήβα, ο διευθυντής του αγώνα αποφάσισε την ακύρωση του ετάπ λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και για λόγους ασφαλείας. Η βροχή, που συνόδευε τους ποδηλάτες σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ήταν πια πολύ δυνατή και ο δρόμος, δηλαδή το τερέν του αγώνα, είχε γεμίσει με μικρές ή και μεγαλύτερες λίμνες.
Με τους τρεις ποδηλάτες του «ξεκολλήματος», τον Γερμανό Βίντσεντ Ντορν (BIKE AID), τον Βρετανό Τζορτζ Ράντκλιφ (XSpeed United) και τον Βραζιλιάνο Νίκολας Σέσλερ (Victoria Sports Pro Cycling) να εισέρχονται πρώτοι στην πόλη της Θήβας, δόθηκε η εντολή για ουδετεροποίηση του αγώνα. Περίπου δύο λεπτά αργότερα έφτασε και το πελοτόν και το αυτοκίνητο του διευθυντή του αγώνα τούς οδήγησε σε ένα ασφαλές υπόστεγο για να προστατευθούν από το βροχή, η οποία σε συνδυασμό με τη σχετικά χαμηλή θερμοκρασία (14 βαθμούς Κελσίου) κατέστησε δύσκολη την παραμονή σε υπαίθριο χώρο.

Παρά τις προσπάθειες της επιτροπής αγωνοδικών και των ομάδων για επανεκκίνηση του ετάπ, αυτό δεν κατέστη δυνατό, καθώς οι καιρικές συνθήκες στα χιλιόμετρα που ακολουθούσαν παρέμεναν δυσμενείς. Έτσι, με απόφαση της επιτροπής αγωνοδικών και τη σύμφωνη γνώμη των ομάδων, το ετάπ διακόπηκε οριστικά. «Προτεραιότητα έχει η ασφάλεια των αθλητών, γι’ αυτό και αποφασίσαμε τη διακοπή του ετάπ» δήλωσε ο διευθυντής του αγώνα, Βλαδίμηρος Πέτσας. Με την απόφαση τάχθηκαν υπέρ όλα τα μέλη της επιτροπής αγωνοδικών, δηλαδή οι κομισάριοι της Διεθνούς Ομοσπονδίας (UCI), αλλά και οι ομάδες. Αν και είχαν γίνει τα δύο σπριντ ανάβασης και ένα σπριντ ευθείας, το τρίτο ετάπ δεν θα ληφθεί υπόψιν, και ουσιαστικά το αυριανό (5 Απρίλιου) ετάπ από τη Χαλκίδα στο Ολυμπιακό χωριό στη 1 μ.μ. θα αποτελέσει τη συνέχεια του δεύτερου με την κατάταξη να παραμένει ως είχε μετά τον τερματισμό της Πέμπτης στην Αράχοβα.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Chanel: Ένα καλάθι σουπερμάρκετ με την υπογραφή του Karl Lagerfeld έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία
- Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατάσχεσε πάνω από 2,2 εκατ. μέτρα λαθραίου υφάσματος από την Κίνα στο πλαίσιο έρευνας για τελωνειακή απάτη
- Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τις αγορές το 2026
- Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, τι θα γίνει σε Metlen και Intralot, τι θα κάνει τώρα η Βρεττού, νέος πρόεδρος στην Εθνική Ασφαλιστική, νέο deal για Δελαπόρτα, τα dinners Χούρι και Χατζηιωάννου, και γιατί το matsuhisa θα γίνει…Προκοπούπολη