• DEI blue: Φορτίζει την ηλεκτρική επανάσταση

    Οι Φορτιστές της ΔΕΗ BLUE στο σπίτι και την εταιρεία

    • NewsRoom

    H ΔΕΗ blue αναπτύσσει το δίκτυό της σε τρεις κατευθύνσεις, σε δημοσίως προσβάσιμα σημεία, σε επιχειρήσεις και σε οικίες.

    Τα δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης εξυπηρετούν την ανάγκη των οδηγών Η/Ο να φορτίζουν τα οχήματά τους κατά τη διάρκεια ταξιδιών, για παράδειγμα σε εθνικές οδούς και αεροδρόμια, καθώς και κατά τις καθημερινές τους δραστηριότητες, όπως είναι η επίσκεψη σε ένα εμπορικό κατάστημα ή σε ένα κέντρο ψυχαγωγίας. Αυτή η ανάγκη καλύπτεται αφενός από την ανάπτυξη επαρκούς και εκτεταμένου δικτύου δημόσια προσβάσιμων φορτιστών και τις επενδύσεις σε διαφορετικού τύπου φορτιστές AC και DC & HPDC ανάλογα με το σημείο, και αφετέρου από την απρόσκοπτη λειτουργία των σημείων φόρτισης και την υποστήριξη υπηρεσιών Ηλεκτροκίνησης όλο το 24ωρο, όπως συμβαίνει με την ψηφιακή εφαρμογή ΔΕΗ blue, που βοηθά τους οδηγούς να βρίσκουν σημεία φόρτισης, και να φορτίζουν παντού χωρίς προβλήματα.

    Για όλους τους παραπάνω λόγους, στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, η φόρτιση σε ένα δημοσίως προσβάσιμο σημείο φόρτισης όπως είναι τα σημεία φόρτισης ΔΕΗ blue, αποτελεί μια ολοκληρωμένη Υπηρεσία, και δε συγκρίνεται με το τελικό κόστος του ρεύματος φόρτισης στο σπίτι ή στην εργασία που δεν περιλαμβάνει τις παραπάνω υπηρεσίες και γι αυτό είναι χαμηλότερου κόστους η φόρτιση στο σπίτι.

    Φόρτιση στο σπίτι με φορτιστή από τη ΔΕΗ Blue

    H ΔΕΗ Blue προσφέρει τη δυνατότητα να αποκτήσετε και να εγκαταστήσει φορτιστή στο σπίτι, ώστε να πληρώνετε για τη φόρτιση του αυτοκινήτου χαμηλότερο κόστος ενέργειας. Όμως οι οικιακοί ρευματοδότες υποστηρίζουν φόρτιση πολύ χαμηλής ισχύος και συνεπώς απαιτείται πολύ περισσότερος χρόνος για την πλήρη φόρτιση του ηλεκτρικού οχήματος, συγκριτικά με τους σταθμούς φόρτισης.

    Τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να φορτίζονται συνδέοντας καλώδιο στις συνηθισμένες οικιακές πρίζες (σούκο), αλλά αυτό δεν συνιστάται, καθώς οι οικιακές πρίζες δεν είναι σχεδιασμένες για εκτεταμένη χρήση σε υψηλά επίπεδα ισχύος.

    Η ΔΕΗ προσφέρει και τα σπίτια   ολοκληρωμένες λύσεις με το ‘κλειδί στο χέρι. Για τις ανάγκες οικιακής φόρτισης προσφέρει ποικιλία φορτιστών, συμπεριλαμβανόμενης της εγγυημένης εγκατάστασής τους αλλά και παράλληλων προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Οι οικιακοί φορτιστές είναι ταχύτεροι, πιο «έξυπνοι» και ασφαλέστεροι από μία τυπική πρίζα.

    Η ΔΕΗ  προσφέρει την πώληση ή/και την εγκατάσταση οικιακών φορτιστών συσσωρευτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων όμως οι υπηρεσίες εγκατάστασης προσφέρονται μόνο συνοδευτικά της αγοράς συσκευής φόρτισης από τη ΔΕΗ.  Η παραγγελία γίνεται μέσω συμπλήρωσης φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος  στην ιστοσελίδα www.deiblue.gr και ακολούθως θα επικοινωνήσει μαζί σας υπάλληλος/συνεργάτης της ΔΕΗ ΑΕ ο οποίος θα σας παρουσιάσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες εγκατάστασης, θα σας προτείνει τις κατάλληλες λύσεις για τις ανάγκες σας και θα σας αποστέλλει την οικονομική προσφορά της ΔΕΗ ΑΕ..

    Εάν επιθυμείτε μόνο την αγορά  φορτιστή θα πρέπει να καταβάλλετε το τίμημα εντός τριών ημερών με τραπεζική κατάθεση και παρέχεται με διετή εγγύηση του κατασκευαστή από την ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πώλησης.

    Εάν επιθυμείτε επιπλέον και την εγκατάσταση  προηγείται επίσκεψη επιθεώρησης εγκαταστάτη, προκειμένου να διαπιστωθούν οι απαιτούμενες εργασίες και να εκτιμηθεί το τελικό κόστος για την εγκατάσταση.    Η ΔΕΗ Α.Ε παρέχει εγγύηση εγκατάστασης για 24 μήνες από την ημερομηνία πραγματοποίησης της εγκατάστασης.

    Υπηρεσίες Εγκατάστασης

    Με την αγορά φορτιστή ΔΕΗ blue έχετε τη δυνατότητα να λάβετε και τις υπηρεσίες εγκατάστασης από τη ΔΕΗ.

    Τιμή Τυπικής Εγκατάστασης (με ΦΠΑ) με 10% έκπτωση: 440€- 490€

    Επίσκεψη Επιθεώρησης :(απαιτείται για την παροχή υπηρεσιών εγκατάστασης-  50  ευρ

    Περιγραφή υπηρεσίων : Προμήθεια και εγκατάσταση καλωδίου τροφοδοσίας

    Προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρολογικού πίνακα και ασφαλειών

    Σύνδεση οικιακού φορτιστή

    Δοκιμές, θέση σε λειτουργία και εκπαίδευση στη χρήση

    Έκδοση και υποβολή ΥΔΕ και λοιπών απαιτούμενων εγγράφων στο ΔΕΔΔΗΕ

    Εγγύηση εγκατάστασης

    Αν συνδυάσετε φορτιστή και εγκατάσταση επωφελείστε με 10% έκπτωση στις υπηρεσίες εγκατάστασης.

    Πως λειτουργεί στην Εφαρμογή η «Σύνδεση Ιδιωτικού Φορτιστή»;

    Για την βέλτιστη διαχείριση και παρακολούθηση του συνόλου των συνεδριών φόρτισης σας που πραγματοποιούνται είτε στο δημόσιο δίκτυο ΔΕΗ blue είτε ιδιωτικά, η ΔΕΗ blue εισάγει σε δοκιμαστική λειτουργία (έκδοση beta) και αποκλειστικά για τα Μέλη της, τη νέα υπηρεσία Σύνδεσης Ιδιωτικού Φορτιστή.

    Μπορείτε να συνδέσετε τη συσκευή φόρτισης της οικίας ή της Επιχείρησής σας λοιπόν στην Εφαρμογή ΔΕΗ blue (κατόπιν συναίνεσης και εισόδου στον λογαριασμό που έχετε δημιουργήσει στην πλατφόρμα της κατασκευάστριας εταιρείας του φορτιστή) προκειμένου να διαχειρίζεστε τις ιδιωτικές σας συνεδρίες φόρτισης.

    Θα λαμβάνετε συνεχή ενημέρωση για την κατάσταση και διαθεσιμότητά του ιδιωτικού σας φορτιστή, θα μπορείτε να εκκινείτε και να τερματίζετε τις φορτίσεις σας, να τις προγραμματίζετε σε μεταγενέστερη χρονική στιγμή ή ακόμη ενεργοποιώντας την λειτουργικότητα plug&charge να πραγματοποιείτε αυτόματη έναρξη συνεδριών φόρτισης απλώς με την σύνδεση του καλωδίου φόρτισης μεταξύ οχήματος και φορτιστή. Επιπλέον, καταχωρώντας μία ενδεικτική μέση μηνιαία τιμή κιλοβατώρας σε € βάσει του τρέχοντος συμβολαίου σας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, θα έχετε τη δυνατότητα να υπολογίζετε κατά προσέγγιση το κόστος των ιδιωτικών σας φορτίσεων.

    Στο Προφίλ/Ιστορικό-Αποδείξεις έχετε πρόσβαση στο αναλυτικό ιστορικό τόσο των ιδιωτικών σας φορτίσεων, όσο και αυτών που πραγματοποιείτε στο δημόσιο δίκτυο της ΔΕΗ blue.