• Videos & Blogs

    Σαπεκοένσε: Συνταράσσουν τα τελευταία λόγια του πιλότου της μοιραίας πτήσης (video)

    • NewsRoom


    Στη δημοσιότητα ήρθε ηχητικό ντοκουμέντο από την τραγική πτήση του αεροσκάφους που συνετρίβη στην Κολομβία. Οι λέξεις συνταράσσουν… 

    Η επικοινωνία με τον Πύργο Ελέγχου καθυστέρησε λόγω άλλου περιστατικού στο αεροδρόμιο και επήλθε το μοιραίο. Οι τελευταίες λέξεις του πιλότου Miguel Quiroga προκαλούν ανατριχίλα «9 χιλιάδες πόδια, κυρία. Κατεύθυνση… Κατεύθυνση…».

    Ο πιλότος του τραγικού αεροσκάφους, προσπάθησε να να επικοινωνήσει με τον Πύργο Ελέγχου στο αεροδρόμιο του Μεντεγίν λίγο πριν την συντριβή του αεροπλάνου για να αποφύγει το τραγικό γεγονός. Αφού γνωστοποίησε την έλλειψη καυσίμων στην υπέυθυνη, έκανε έκκληση βοήθειας για την ομαλή προσγείωσή του. Όμως, από την άλλη άκρη της γραμμής η απάντηση ήταν αρνητική  λόγω άλλου περιστατικού που βρισκόταν σε εξέλιξη.

    «Κυρία, πλήρης διακοπή λειτουργίας των οργάνων στην πτήση 2933 της Lamia! Υπάρχει πλήρης διακοπή των ηλεκτρονικών συστημάτων. Είμαστε χωρίς καύσιμα! Έκτακτη ανάγκη στα καύσιμα, κυρία.» Ο τόνος της φωνής του πιλότου συνταράσσει στον ηχητικό ντοκουμέντο που έδωσαν οι Αρχές στη δημοσιότητα:

    https://youtu.be/KpFs0eIYY9o

    Όταν πια η πίστα του αεροδρομίου ήταν άδεια και έτοιμη για την προσγείωση, ο Πύργος Ελέγχου ζήτησε την ακριβή τοποθεσία του αεροπλάνου. Δυστυχώς, όμως, η Μοίρα είχε διαφορετικά σχέδια: το αεροσκάφος συνετρίβη λόγω της πλήρους διακοπής των ηλεκτρονικών συστημάτων και της έλλειψης καυσίμων, οδηγώντας στο θάνατο 81 επιβαίνοντες, περιλαμβανομένης της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας Σαπεκοένσε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ESM: Αυτή είναι η επιστολή με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Συναγερμός» στην κυβέρνηση: Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ ελέω Ερντογάν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: O λογαριασμός στο Μαξίμου, παρακαλώ. Το ταξίδι στην Κούβα κόστισε 22.900 ευρώ και όχι 300.000 ευρώ!



    ΣΧΟΛΙΑ