• LIFE&STYLE

    To πρώτο επιβατικό drone έρχεται!

    • NewsRoom


    Τα drone τα έχουμε συνδέσει είτε με τη λήψη κάμερας είτε με παιχνίδι. Ωστόσο, μόλις χθες, ανακοινώθηκε από κινεζική εταιρία ότι κατασκεύασε το πρώτο drone, που έχει θέση για έναν επιβάτη. Οι Κινέζοι μάλιστα, παρουσίασαν το δημιούργημά τους στην Ετήσια Έκθεση Τεχνολογίας του Λας Βέγκας.

    Όπως φαίνεται και στην παρουσίασει μοιάζει με μικρό ελικόπτερο, όμως έχει τέσσερις προπέλες που γυρνούν παράλληλα με το έδαφος, όπως τα «γνωστά» μας drones.

    Μπορεί να φορτιστεί πλήρως μέσα σε δύο ώρες, να μεταφέρει μέχρι 100 κιλά και να πετάει για 23 λεπτά στο επίπεδο της θάλασσας. Η καμπίνα του χωρά έναν άνθρωπο και ένα μικρό σακίδιο και διαθέτει air condition και φως υπό το οποίο μπορεί κανείς να διαβάσει. Οι προπέλες του διπλώνουν και έχει σχεδιαστεί για να χωράει σε μια κανονική θέση πάρκινγκ.

    Αφού «σετάρει» το σχέδιο πτήσης, ο επιβάτης δεν έχει παρά να χρησιμοποιήσει δύο εντολές μέσω δύο «κλικς» σε ένα τάμπλετ: «Απογείωση» και «Προσγείωση». Έχει σχεδιαστεί να πετάει σε ύψος 300-500 μέτρων έως 3,5 χιλιομέτρων πάνω από το έδαφος με μέγιστη ταχύτητα 60 μίλια την ώρα.

    Ο υπεύθυνος της εταιρίας δήλωσε πως το drone θα πωλείται προς 200,000-300,000 δολάρια, αν και προς το παρόν δεν υπάρχει το νομικό υπόβαθρο για τέτοιου είδους «αντικείμενο».



    ΣΧΟΛΙΑ