Eκατοντάδες χιλιάδες Κουβανοί χόρεψαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στους ρυθμούς των Rolling Stones, στην πρώτη συναυλία που έδωσαν οι θρύλοι του ροκ στην Κούβα. O Guardian ανέφερε πως πάνω από 200.000 θεατές βρέθηκαν στην συναυλία και μάλιστα ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται 18 ώρες πριν από την ώρα που θα άρχιζε η συναυλία.
Το πρώτο τραγούδι που έπαιξαν ήταν το “Jumpin’ Jack Flash”, το οποίο είχε ηχογραφηθεί για πρώτη φορά το 1968 όταν οι Κουβανοί θαυμαστές της ροκ αντήλλασσαν υπό συνθήκες μυστικότητας πειρατικούς δίσκους βινυλίου με τον κίνδυνο να σταλούν σε μπριγάδες αγροτικής εργασίας για να γιατρευτούν από την “ιδεολογική παρέκκλιση”. Το συγκρότημα συνέχισε με το “It’s Only Rock ‘n Roll (But I Like It)”, με όποιο μήνυμα μπορεί να έχει αυτό για τους Κουβανούς φαν, οι οποίοι κάποτε αντιμετώπιζαν διακρίσεις για τις προτιμήσεις τους στη μουσική.
Αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση του Φιντέλ Κάστρο είχε απαγορεύσει την αναπαραγωγή της μουσικής των Rolling Stones και των Beatles καθώς τα συγκεκριμένα συγκροτήματα είχαν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνα ανατρεπτικά. Σε σχετική ερώτηση ο Μικ Τζάγκερ τόνισε: «Ο χρόνος αλλάζει τα πάντα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- To δείπνο στην «Σκορπίνα» στο Νέο Ψυχικό, ο… Σαμαράς που πήγε στο Πεντάγωνο, που έφαγε προβατίνα ο Καραμανλής και οι πρώτες ημέρες της Κίμπερλι
- Μάριος Φούρναρης: Η τέχνη μου είναι ένας διάλογος ανάμεσα στη φύση και τον άνθρωπο
- Jaeger-LeCoultre Master Control Calendar: Ο κλασικισμός σε νέα, τολμηρή όψη
- Louis Vuitton x Murakami: με χταπόδια και μανιτάρια οι ψυχεδελικές τσάντες πλημμύρισαν την Art Basel
 
                             
                         
                         
                         
                         
 
               












 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        