• Videos & Blogs

    Sex, τρομοκρατία και videotapes στο μεγαλύτερο Hedge Fund του κόσμου (video)


    Ο Ray Dalio, εκατομμυριούχος ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund παγκοσμίως, του Bridgewater Associates, έχει ως αρχή στην εταιρεία του τη “ριζοσπαστική διαφάνεια”, όταν πρόκειται για τα παράπονα και τις ανησυχίες των υπαλλήλων της. Πριν λίγο καιρό, όμως, εργαζόμενος κατήγγειλε πως το fund μοιάζει με “καζάνι φόβου και εκφοβισμού”.

    Η καταγγελία αυτή έγινε στην Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Κονέκτικατ και περιγράφει μια ατμόσφαιρα συνεχούς παρακολούθησης από βίντεο, ηχογράφησης όλων των συνεδριάσεων και παρουσίας φρουρών ασφαλείας.

    Τα hedge funds τείνουν να διέπονται από μια μυστικοπάθεια, αλλά το Bridgewater ξεπερνά όλα τα άλλα. Ισχυρισμοί, καθώς και συνεντεύξεις, επτά πρώην υπαλλήλων ή ανθρώπων που έχουν κάνει δουλειά για την εταιρεία και μια κατάθεση από το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων, άνοιξαν ένα παράθυρο στην διερεύνηση της εσωτερικής λειτουργίας της. Παρά το τεράστιο μέγεθός της και την αξία της ($154 δισεκατομμύρια), μυστήριο καλύπτει τις πραγματικές συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων εκεί.

    Όπως έγινε γνωστό, στο fund ισχύουν συγκεκριμένες “Αρχές” – πάνω από 200 – που είναι γραμμένες σε ένα μικρό λευκό βιβλίο, που περιέχει τους συλλογισμούς του Dalio για τη ζωή και τις επιχειρήσεις στη Wall Street. Η μυστικότητα στο Bridgewater είναι τόσο μεγάλη, που σε ορισμένες μονάδες, οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να κλειδώνουν τα προσωπικά τους κινητά τηλέφωνα κάθε πρωί όταν φθάνουν στη δουλειά τους.

    Στην καταγγελία του, λοιπόν, ο Christopher Tarui, ο 34χρονος σύμβουλος μεγάλων θεσμικών επενδυτών στο Bridgewater, ισχυρίζεται ότι οι άνδρες προϊστάμενοί του τον παρενόχλησαν σεξουαλικά για περίπου ένα χρόνο, προτείνοντάς του σεξ. Η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το Μάιο 2014, κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού στο Ντένβερ. Ο ανώτερος του τον πλησίασε και του χάιδεψε την πλάτη, ενώ άλλοι δύο άνδρες ήταν καθισμένοι στον καναπέ του δωματίου του ξενοδοχείου και παρακολουθούσαν. Ο κ Tarui δήλωσε το περιστατικό τον έκανε να αισθάνεται άβολα και έφυγε αμέσως από το δωμάτιο.

    Μετά την καταγγελία του, το περασμένο φθινόπωρο, αρκετές φορές κορυφαία στελέχη του Bridgewater τον βρήκαν και προσπάθησαν να τον πιέσουν να ανακαλέσει τους ισχυρισμούς του. Συγχρόνως, ο διευθυντής του τον κατηγόρησε ότι ψεύδεται και ότι εσκεμμένα έκανε αυτές τις καταγγελίες.

    Ο Tarui ανέφερε πως έμεινε σιωπηλός για πολλούς μήνες, φοβούμενος ότι τα περιστατικά των παρενοχλήσεων θα γινόντουσαν γνωστά και θα εμπόδιζαν την ανέλιξή του στην εταιρεία. To περίεργο, όμως, είναι ότι το Μάρτιο από κοινού, η εταιρεία Bridgewater και ο Christopher ζήτησαν να αποσυρθεί η καταγγελία από την Επιτροπή των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κονέκτικατ. Καμία από τις δύο πλευρές δεν έδωσε εξηγήσεις.

    Πρόσφατα, όμως, το ζήτημα αυτό επανέρχεται στην επιφάνεια, με μια νέα καταγγελία, που αναφέρει πως ο Tarui εξαναγκάστηκε να αποσύρει τις αρχικές του δηλώσεις. Και μαζί με όλα αυτά τα σκανδαλώδη νέα, στη δημοσιότητα ήρθε ένα βίντεο παλαιότερων ετών, στο οποίο ο Dalio φαίνεται πως επιτίθεται φραστικά στην τότε διευθύντρια του fund, κάνοντάς τη να κλάψει. Το βίντεο αυτό κοινοποιήθηκε από πρώην εργαζομένους, οι οποίοι μάλιστα προχώρησαν και σε περαιτέρω αποκαλύψεις. Το 2012, κορυφαία στελέχη και υπάλληλοι του Bridgewater μέθυσαν και πήγαν γυμνοί για κολύμπι. Οι ιστορίες αυτές έχουν ζημιώσει το hedge fund του Dalio κατά πολλά δισεκατομμύρια, αφού όλοι έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν με το ιδιόμορφο καθεστώς που υπάρχει εκεί.

    Πολλοί, λοιπόν, είναι οι εργαζόμενοι του Hedge Fund που έχουν παραπονεθεί για μη αποδεκτές συμπεριφορές στο χώρο εργασίας, για αλκοόλ, βιντεοσκοπήσεις και παρενοχλήσεις. Φυσικά οι περισσότεροι από αυτούς απολύθηκαν. Η εταιρεία, όμως, δήλωσε πως θα ερευνήσει τις καταγγελίες αυτές, αφού τις κοστίζουν πολλά εκατομμύρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/meta-tous-touristes-airbnb-kerdizi-meridio-ke-sta-business-trips/64032



    ΣΧΟΛΙΑ