• LIFE&STYLE

    Μπορεί να κάνει σκι μια στρουθοκάμηλος; (video)

    • NewsRoom


    Για δεκαετίες, η επιστημονική κοινότητα ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένη με ένα σοβαρό ζήτημα. Μπορεί μια στρουθοκάμηλος να διδαχθεί σκι; Κι όμως, χάρις σε μια ομάδα επιστημόνων, το ερώτημα επιτέλους απαντήθηκε και η απάντηση είναι ναι. Μπορούμε να διδάξουμε μια στρουθοκάμηλο και, μάλιστα, πολύ καλά!

    “Αρχικά, θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε μια προσομοίωση για να δούμε αν είναι δυνατό, οπότε αρχίσαμε να ψάχνουμε μια επιχορήγηση, ούτως ώστε να προσλάβουμε φυσικούς και μηχανικούς υπολογιστών να μας βοηθήσουν στο εγχείρημα αυτό. Η κυβέρνηση αγνόησε τα αιτήματά μας αλλά ευτυχώς η εταιρία Monsanto χρηματοδότησε τη μελέτη μας.” αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, Dr. Mantis Toboggan.

    “Ομολογώ πως στην αρχή ήμουν κι εγώ δύσπιστος για το αν θα μπορούσε να γίνει, αλλά ήμασταν αρκετά τυχεροί, ώστε να προσλάβουμε κάποιους εκπαιδευτές ζώων από το Sea World για να βοηθήσουν στην εκπαίδευση της στρουθοκαμήλου.” προσθέτει.

    Μένει να δούμε αν θα υπάρξουν περισσότερα εγχειρήματα αυτού του είδους της επιστήμης στο μέλλον, καθώς είναι πρωτόγνωρο να βλέπεις εξωτικά ζώα να επιχειρούν τέτοια… ιδιαίτερα κόλπα.



    ΣΧΟΛΙΑ