• Videos & Blogs

    Ο Παύλος Παπαδόπουλος αντιδρά στο άρθρο της Τίνας Μανδηλαρά για την Πάολα: Έμοιαζε με σκυλοτράγουδο (video)

    • Contributor
    Παύλος Παπαδόπουλος

    Παύλος Παπαδόπουλος. Δημοσιογράφος στο Βήμα της Κυριακής


    Επειδή έγραψε η Τίνα άρθρο υπέρ της Πάολας αποφάσισα τελικά να ακούσω αυτή την εκτέλεση για την οποία μιλούν αρκετοί. Αλλά τελικά διαφωνώ. Δεν ήταν “καλή”. Ήταν ένα καταθλιπτικό θέαμα. Η ερμηνεία της Πάολας είναι μια ερμηνεία ανάλογη, ίσως, με αυτή που θα έκανε στον καιρό της η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Ρίτα ή η Στανίση, τρεις τραγουδίστριες που μπορεί σαφώς να ήταν στην πίστα ισάξιες ή μάλλον μεγαλύτερες από την Πάολα.

    το κείμενο είναι του δημοσιογράφου και κορυφαίου στελέχους του ΔΟΛ

    Παύλου Παπαδόπουλου

    Σε καμία περίπτωση όμως η ερμηνεία, η φωνή και η ορχήστρα δεν απέδωσαν τον “Ευαίσθητο Ληστή”. Το έκαναν να μοιάζει με συμπαθητικό σκυλοτράγουδο, από αυτά μας αρέσουν όταν πάμε στα μαγαζιά, γιατί όχι, αλλά απλά ξεχνάμε ότι δεν είναι όλα τα τραγούδια για “μαγαζοποίηση”.

    Ουσιαστικά, και ίσως χωρίς να το θέλουν, το σκότωσαν το τραγούδι, το ποδοπάτησαν με τον Σπύρο Παπαδόπουλο να παρακολουθεί την Πάολα να ερμηνεύει τον “Ληστή” σε στυλ Πίτσας στο “Μη μιλάς δεν είναι απαραίτητο” και να παριστάνει τον εμβρόντητο στην κάμερα σαν να βλέπει την Κάλλας ή την Παναγία τη Φανερωμένη.

    Νομίζω ότι μέσα στη γενικότερη παράκρουση την οποία ζούμε αρκούσε απλώς να ξαναθυμηθούμε ένα μεγάλο τραγούδι του 1966, έστω και ερμηνευμένο με αυτό τον τρόπο μέσα στο εθνικό τηλε-γλέντι, για να ευαισθητοποιηθούμε και να εκπλαγούμε. Γιατί είχαμε εντελώς ξεχάσει ότι αυτό το τραγούδι υπήρχε. Και μας το θύμισε ο Σπύρος και η Πάολα. Μεγάλη τέχνη στο τσαντήρι; Ναι. Μας αρκεί; Ε, όχι.

    Παύλος Παπαδόπουλος
    Παύλος Παπαδόπουλος. Δημοσιογράφος στο Βήμα της Κυριακής

    Το mononews.gr σας παρουσιάζει το ίδιο τραγούδι (σε στίχους του Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι) από τους Αλκίνοο Ιωαννίδη, Βασίλη Παπακωνσταντινου, Δήμητρα Γαλάνη, Πασχάλη Τερζή & Γιάννη Χαρούλη  για να συγκρίνετε …

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Τίνα Μανδηλαρά υπογράφει ένα από τα πιο συγκλονιστικά κείμενα για την Πάολα, τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τον Χατζηδάκι (video)



    ΣΧΟΛΙΑ