• LIFE&STYLE

    Γ. Λάνθιμος: Ο “Αστακός” στην κορυφή του παγκόσμιου σινεμά (video)

    • NewsRoom
    Γιώργος Λάνθιμος

    Γιώργος Λάνθιμος


    Η ταινία “The Lobster” του δικού μας Γιώργου Λάνθιμου κατέκτησε την κορυφή με τις καλύτερες ταινίες για το 2016 στη λίστα του Esquire. Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Γιώργος Λάνθιμος, παλιός γνώριμος στις παγκόσμιες διακρίσεις, μαζί με τον συνεργάτη του στο σενάριο Ευθύμη Φιλίππου, δημιούργησαν μία ακόμη περίεργη ταινία.

    Μετά τον “Κυνόδοντα” (2009), που έφτασε μέχρι τα Oscar, η ταινία “The Lobster” δικεδικεί και αυτή μία θέση στο παγκόσμιο σινεμά. Προς το παρόν βρίσκεται στη λίστα με τις εν δυνάμει υποψήφιες για Oscar ταινίες αλλά και στην κορυφή με τις καλύτερες ταινίες για το 2016, έτσι όπως τις επέλεξε η συντακτική ομάδα του περιοδικού Esquire.

    “Πρόκειται για μία πό τις πιο περίεργες ταινίες και μία από τις πιο ξεκαρδιστικές επίσης. Σε αυτό το κατάμαυρο έπος μας μελλοντικής κοινωνίας, ένας άντρας, που τον υποδύεται ο Colin Farrell, φτάνει σε ένα ξενοδεοχείο, όπου σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να βρει ταίρι μέσα σε 45 μέρες. Σε αντίθετη περίπτωση θα μεταμορφωθεί σε ένα ζώο της αρεσκείας του. Μέσα σε αυτό το τρελό σκηνικό, η δυστοπική κωμωδία του Έλληνα δημιουργού αναγάγει τον έρωτα, την αγάπη, τις σχέσεις, το γάμο και τη γεννετήσια αίσθηση της ανθρώπινης ανάγκης για επαφή σε καίριο ζήτημα του σύγχρονου σινεμά. Πρόκειται γαι μία ανεπιφύλακτα πρωτότυπη ταινία” αναφέρει μεταξύ άλλων το περιοδικό.

    Collin Farrell και Rachel Waltz
    Collin Farrell και Rachel Waltz

    Με τον Γιώργο Λάνθιμο και το Lobster να κατακτά αυτή τη σπουδαία διάκριση, οι ελπίδες για ένα ακόμα βραβείο, μετά τις Κάννες, την υποψηφιότητα στα Bafta κ.λπ, εναποθέτονται στα Oscar.

    Στο μεταξύ τη λίστα του Esquire, συμπληρώνουν οι ταινίες: Green Room του Jeremy Saulnier στη δεύτερη θέση, το Louder Than Bombs του Joachim Trier στην τρίτη, The Fits της Anna Rose Holmer στην τέταρτη και το Hell or High Water του David Mackenzie,  που συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ά. Γεωργιάδης: Πρόεδρε @atsipras στο ταξίδι σου στην Kούβα μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου τον κ. Αρτεμίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σταύρος Μαυρίδης: Δείτε το σχόλιο του Γ. Παπαδάκη για τον ηθοποιό (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ingmar Bergman: Ανέκδοτο σενάριο σε συνεργασία με Federico Fellini και Akira Kurosawa



    ΣΧΟΛΙΑ