• LIFE&STYLE

    Δείτε τις 3 αγωνιώδεις προσπάθειες του πιλότου να προσγειώσει το αεροπλάνο, στην Αγία Ελένη (video)

    • NewsRoom


    Το νησί της Αγίας Ελένης είναι μόλις μια μικρή κουκίδα στο Νότιο Ατλαντικό ωκεανό. Πρόκειται για ένα μικρό νησί που ανακαλύφθηκε το 1502 από τον Ισπανό θαλασσοπόρο Ζοάο ντα Νόβα και αποτελεί βρετανική υπερπόντια κτήση μαζί με τα νησάκια Ασενσιόν και Τριστάν ντα Κούνια. Στο νησί ο γηραιότερος και πιο δημοφιλής κάτοικος είναι ο Τζόναθαν, μια χελώνα τυφλή, που λέγεται ότι ζει στην Αγία Ελένη από το 1882, ενώ μερικά χρόνια νωρίτερα, το 1815 το νησί ήταν ο τόπος εξορίας του Μέγα Ναπολέοντα, μετά την ήττα του στο Βατερλό.

    Επί χρόνια το νησί επικοινωνούσε με τον έξω κόσμο με το πλοίο Saint Helena, ένα από τα τελευταία και παλαιότερα πλοία στην υπηρεσία της βασιλικής βρετανικής ταχυδρομικής ναυσιπλοΐας, το οποίο μετέφερε επιβάτες και εμπορεύματα από το Κέιπ Τάουν κάθε 18 ημέρες ενώ αυτό το πλοίο χρησιμοποιούσαν όσοι είχαν σοβαρό πρόβλημα υγείας και έπρεπε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο του Γιοχάνεσμπουργκ.

    Μετά από την ιδέα να αποκτήσει το  νησί αεροδρόμιο, μια ιδέα που «κυοφορείται» εδώ και 70 χρόνια στους κόλπους της βρετανικής κυβέρνησης, οι κάτοικοι έδωσαν πριν 14 χρόνια την έγκρισή τους με δημοψήφισμα και τέλος το Λονδίνο είπε το τελικό «ναι» πριν έξι χρόνια.

    Μια βραχώδης περιοχή μετατράπηκε έξω από την πρωτεύουσα Jamestown σε διεθνές αεροδρόμιο. Τα δρομολόγια εκτελούνται μία φορά την εβδομάδα από το Γιοχάνεσμπουργκ και ευκαιριακά από την Βρετανία.

    Όμως, τα σχετικά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου εκφράζουν την ανησυχία τους κατά πόσον το μικρό νησί διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για να φιλοξενήσει έναν ανερχόμενο αριθμό τουριστών, καθώς το διεθνές αεροδρόμιο θα φέρει πιο κοντά την Αγία Ελένη με τον έξω κόσμο.

    Παρόλο που οι κάτοικοι του νησιού φημίζονται για την φιλοξενία και την τιμιότητά τους και το νησί έχει μηδενική εγκληματικότητα, τα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ακόμα και τα καταστήματα με είδη δώρων είναι σχεδόν ανύπαρκτα στην Αγία Ελένη.

     

     

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/sas-kani-kako-i-doulia-sas-dite-giati-na-trexete-makria-tora/50597

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/aneleito-trollarisma-se-fili-gia-tis-prigkipisses-ke-ta-vasilopoula/50581



    ΣΧΟΛΙΑ