• LIFE&STYLE

    Boban Janković: Ο μοιραίος τραυματισμός του 21 χρόνια πριν (video)

    • NewsRoom


    Απρίλης του 1993. «Ο Γιάνκοβιτς, επιθετικό φάουλ, πέμπτο. Ο Γιάνκοβιτς διαμαρτυρόμενος πήγε και χτύπησε το κεφάλι του στη μπασκέτα και έπεσε στον αγωνιστικό χώρο. Έχει γεμίσει με αίματα στο κεφάλι ο Σέρβος. Βλέπετε, έχει γεμίσει αίματα το παρκέ. Μια αντίδραση εκνευρισμού της στιγμής από τον Γιάνκοβιτς, χτύπησε το κεφάλι του στη βάση του καλαθιού…»! Με αυτές τις λέξεις περιέγραψε για λογαριασμό της ΕΡΤ ο Γιάννης Καραλής τη φάση, που «σημάδεψε» το ελληνικό μπάσκετ, σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια.

    Ο Πανιώνιος είχε «επιστρέψει» στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη από το -17 και με το σκορ στο 50-56 υπέρ των «πράσινων», ο Σταύρος Κουκουλεκίδης σφύριξε επιθετικό φάουλ στον Μπόμπαν Γιάνκοβιτς πάνω στον Φραγκίσκο Αλβέρτη. Τουλάχιστον τραβηγμένο χαρακτηρίστηκε το σφύριγμα, που οδήγησε τον Σέρβο σε αυτή την ενέργεια.

    Η αυθόρμητη αντίδραση του Σέρβου του προκάλεσε παράλυση. Ο Γιάνκοβιτς έμεινε για 13 χρόνια σε αναπηρικό καροτσάκι. Πέθανε στις 28 Ιουνίου του 2006 από ανακοπή καρδιάς ενώ ταξίδευε με το πλοίο προς τη Ρόδο.

    Δείτε το βίντεο:

    Δείτε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/giannis-antetokounmpo-i-kaliteres-fasis-tou-sto-nba-video/41023



    ΣΧΟΛΙΑ