• LIFE&STYLE

    Βίντεο : Η Boeing φτιάχνει σχέδιο για αεροπλάνα με εσωτερικές οθόνες που απεικονίζουν τον ουρανό


    Τι θα γινόταν εάν η θέα της υπερατλαντικής πτήσης σας, διάρκειας 20 ωρών, δεν ήταν το μόνιμο, βαρετό, λευκό εσωτερικό της καμπίνας ενός αεροπλάνου, αλλά αντί γι’ αυτό μία ψυχεδελική έκταση από σύννεφα και αστερισμούς;

    Πράγματι, οι πτήσεις θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν πολύ πιο ενδιαφέρουσες. Οι μηχανικοί στην ομάδα ανάπτυξης προϊόντων της εμπορικής αεροπορικής εταιρείας “ Boeing ” πειραματίζονται με νέες καμπίνες αεροπλάνων, που μπορούν να εξασφαλίσουν «στρατηγική χρήση του έντονου φωτισμού» και «προβολές από φως και απεικονίσεις στο ταβάνι και τους τοίχους», λέει η εταιρεία, προσθέτοντας, ότι ο απώτερος σκοπός της είναι να παράγει έναν «παράγοντα εντυπωσιασμού» για τους επιβάτες. Οι προβολές αυτές είναι ό,τι ακριβώς θέλουν να δείξουν οι αεροπορικές εταιρείες : πληροφορίες προορισμού, σκηνές της φύσης που σε χαλαρώνουν, ή ακόμα και έναν ψεύτικο «ουρανό» που αλλάζει σύμφωνα με τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες.

    screen-shot-2016-01-14-at-8-58-03-am

    Οι απεικονίσεις της “ Boeing ” για τα υποψήφια αεροπλάνα αποκαλύπτουν τεράστιες οθόνες ψυχαγωγίας «High Definition», ατμοσφαιρικό φωτισμό που διαχέεται από κυρτά πάνελ (πλάκες), και αυτοματοποιημένες πόρτες μεταξύ των καμπινών που ανεβαίνουν από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

    screen-shot-2016-01-14-at-8-57-28-am

    Για όσους έχουν περιέργεια για τον προσωπικό τους χώρο: Το βίντεο δείχνει επίσης, άνετα καθίσματα με μεγάλες οθόνες ενσωματωμένες στο πίσω μέρος των στηριγμάτων κεφαλής.

    screen-shot-2016-01-14-at-8-57-49-am

    Δεν υπάρχει ακόμα κουβέντα για το πότε – ή για το αν – αυτή η νέα ιδέα αεροπλάνων θα παρουσιαστεί στο κοινό. Και ο σχεδιασμός ίσως δεν είναι τόσο ριζική παρέκκλιση από τον τρέχοντα κανόνα, καθώς το «Centre for Process Innovation» (Κέντρο για τη Διαδικασία Καινοτομίας), μια Βρετανική εταιρεία έρευνας τεχνολογίας είχε οραματιστεί τα αεροπλάνα χωρίς παράθυρα από το 2014. Αλλά είναι σίγουρα ωραίο το ότι υπάρχουν κάποιοι πόροι, που επενδύονται στο να κάνουν την εμπειρία της πτήσης απλά λίγο πιο ευχάριστη.

    screen-shot-2016-01-14-at-8-58-09-am

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ