• Videos & Blogs

    Δείτε την κατεστραμμένη πόλη της Συρίας σε ένα συγκλονιστικό Video

    • NewsRoom


    Πέντε χρόνια εμφυλίου πολέμου ήταν αρκετά για να καταστήσουν την μέχρι πρότινος, τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας Homs, σε μία άμορφη μάζα από μπετά και ερείπια. Η πόλη που βρίσκεται 162 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού για πέντε συνεχόμενα χρόνια, από το 2011 έχει μετατραπεί στο απόλυτο σκηνικό πολέμου.

    Στην συριακή πόλη υπήρχε ένας σημαντικός αριθμός ιστορικών χριστιανικών ναών, εκκλησιών και μουσουλμανικών τεμενών, ενώ κοντά στην Homes βρισκόταν και το φρούριο του Κρακ, το ονομαστό φρούριο της εποχής των Σταυροφοριών, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, αλλά υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια του εμφυλίου.

    Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ζούσαν στην Homs, ωστόσο, πλέον είναι μια πόλη νεκρή, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο το οποίο τραβήχτηκε από drone της ομάδας «Russia Works».

    Χιλιάδες από τους κατοίκους της Homs σκοτώθηκαν στις μάχες και στους βομβαρδισμούς, ενώ άλλοι έφυγαν από την πόλη, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή σε άλλα μέρη.

    Παρά την εικόνα ερήμωσης που δείχνει η πόλη παραμένει ακόμη και σήμερα αντικείμενο του πόθου ανάμεσα στις αντιμαχόμενες δυνάμεις.

    Η τελευταία δολοφονική επίθεση από την πλευρά τον ISIS έγινε την προηγούμενη εβδομάδα σε περιοχή που ελέγχεται από τις δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος Άσαντ και στοίχισε την ζωή σε πάνω από 60 άτομα.



    ΣΧΟΛΙΑ