• City Stories

    Τρεις θερινές προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για το βράδυ της Πέμπτης


    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ανάμεσα στα θερινά σινεμά που ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν κόσμο κάθε ηλικίας, διοργανώνονται διάφορες προβολές ταινιών, είτε μεμονωμένα είτε στο πλαίσιο πολιτιστικών φεστιβάλ. Παρακάτω θα βρείτε τρεις θερινές προβολές με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες.

    1. “Ο Λαβύρινθος του Πάνα” στο στέκι του Π

    3η και τελευταία μας ταινία που ολοκληρώνει το κινηματογραφικό μας αφιέρωμα στην Ισπανική Επανάσταση του 36′(και τον εμφύλιο ως το 39′) με το αριστούργημα του χαρισματικού Μεξικανού δημιουργού που διαστρέφει την αθώα “Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων”, με φόντο την σπαραγμένη από τον εμφύλιο Ισπανία των 30’s. Ρεαλισμός που πατά γερά στη μαγεία ή μαγεία καλά ριζωμένη στον ρεαλισμό; Όταν το υπερφυσικό συναντά την πολιτική αλληγορία, τη φαντασμαγορία των ειδικών εφέ και την ομολογουμένως αχαλίνωτη φαντασία του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, το αποτέλεσμα προβλέπεται τουλάχιστον μεθυστικό!

    Θα ακολουθήσει κουβέντα μετά την ολοκλήρωση της προβολής.

    Υπόθεση: Ισπανία, 1944: το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου. Η Κάρμεν, που πρόσφατα ξαναπαντρεύτηκε, μετακομίζει με την κόρη της Οφηλία, στο σπίτι του καινούριου της συζύγου Βιντάλ, λοχαγό στον στρατό του δικτάτορα Φράνκο. Μην μπορώντας να αντέξει εύκολα την καινούρια της ζωή, το νεαρό κορίτσι ψάχνει να βρει καταφύγιο σε έναν μυστηριώδη λαβύρινθο, που ανακαλύπτει δίπλα στο νέο της σπίτι. Ο Πάνας, ο φρουρός του, ένα μαγικό πλάσμα, της αποκαλύπτει ότι είναι η χαμένη από καιρό πριγκίπισσα του μυθικού αυτού βασιλείου. Για να βρει την αλήθεια, η Οφηλία πρέπει να φέρει εις πέρας τρεις επικίνδυνες αποστολές, αποστολές που δεν μοιάζουν σε τίποτα με ό,τι έχει αντιμετωπίσει ως τώρα στη ζωή της.

    Πότε:
    Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
    21.00

    Πού:
    Π – χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης & πολιτισμού
    Καμπούρογλου και Σαμαρά, Κάτω Πατήσια

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.
    Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο “καλάθι αλληλεγγύης του π” σε τρόφιμα μακράς διαρκείας. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί το 1ο ανταλλακτικό παζάρι του χώρου για το 2018.

    2. “Λουλούδια”

    Στο πλαίσιο του “Open Air Festival Stroggylo 2018”.

    Εγκαινιάζει φέτος ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγ. Δημητρίου ένα νέο θεσμό, σε συνέχεια των θερινών κινηματογραφικών βραδιών των προηγούμενων καλοκαιριών, το Open Air Film Festival στο αίθριο του Στρογγυλού, του πρωτοποριακού σχολείου που σχεδίασε ο μοντερνιστής αρχιτέκτονας Τάκης Ζενέτος.

    Αυτή την Πέμπτη θα προβληθεί η ταινία “Λουλούδια / Loreak”.

    Δραματική 2014 | Έγχρ. | Διάρκεια: 99′
    Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Τζον Γαράνιο & Χοσέ Μαρί Γενάγα, με τους: Ναγκόρε Αρανμπούρου, Ιτσιάρ Ιτούνιο, Ιτσιάρ Αϊζπούρου, Χοσεάν Μπενγκοετσέα

    Η Άνε είναι μια χαμηλών τόνων μηχανικός, η οποία ζει σε μια αδιατάρκτη συζυγική και επαγγελματική ρουτίνα. Μέχρι τη στιγμή που αρχίζει να λαμβάνει κάθε εβδομάδα μια ανθοδέσμη από άγνωστο αποστολέα.

    Τρυφερή, μελαγχολική και κισλοφσκικών τόνων ταινία πάνω στην απώλεια και τον ανολοκλήρωτο έρωτα. Υποψήφια για Βραβείο Γκόγια Καλύτερης Ιβηροαμερικανικής ταινίας 2015.

    Πότε:
    Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
    21.00

    Πού:
    1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου
    Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 23, Δάφνη – Άγιος Δημήτριος

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    3. “Casque d’Οr” στη Γαλλική Σχολή Αθηνών

    Στο πλαίσιο του “Θερινού Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου”.

    Το Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου επιστρέφει στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών για τέσσερις προβολές κάτω από τα αστέρια! Θα προβληθούν ταινίες, δείγματα της γαλλικής κινηματογραφικής δημιουργίας.

    To Casque d’Or του Jacques Becker (1952) μας μεταφέρει στην περίοδο της Belle Époque, με τις ταραχώδεις αγάπες της όμορφης Casque d’Or, σε μια ανέφικτη ιστορία αγάπης, σημαδεμένη από τη μοίρα. Το έργο αυτό παρουσιάζει τη Simone Signoret σε έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς της ρόλους.

    Ελληνικοί υπότιτλοι.

    Πότε:
    Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
    21.30

    Πού:
    Γαλλική Σχολή Αθηνών
    Διδότου 6, Εξάρχεια

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SummERTime: 15 θεματικές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στο Ζάππειο και τον Κήπο της ΕΡΤ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τρεις συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για το βράδυ της Πέμπτης (19 Ιουλίου 2018)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    Vamos Ensemble & Ιωάννα Φόρτη: Μια δωρεάν συναυλία με μουσικές του κόσμου στο ΚΠΙΣΝ



    ΣΧΟΛΙΑ