• City Stories

    Τρεις μουσικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε το βράδυ του Σαββάτου!


    Αν θέλετε να περάσετε το Σαββατόβραδό σας απολαμβάνοντας μια όμορφη μουσική παράσταση, τότε ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω συναυλίες και δείτε τις τρεις διαφορετικές επιλογές που σας προτείνουμε. Από την κρητική λύρα μέχρι το σύγχρονο τραγούδι και από τις λαϊκές μελωδίες μέχρι τη θεατρική περφόρμανς.

    Αν αγαπάτε την κρητική μουσική και κουλτούρα…

    1. Ο Ψαραντώνης και η Νίκη Ξυλούρη στη μουσική σκηνή Κρεμλίνο

    Ο Ψαραντώνης θα βρεθεί στο Κρεμλίνο για να μας χαρίσει μία μοναδική βραδιά με τη λύρα του.

    Μία μουσική παράσταση, που θα περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια από ολόκληρη την δισκογραφία του Ψαραντώνη, καθώς και ανέκδοτα αποσπάσματα από το δίσκο που ηχογραφεί με τίτλο, «Ο Ερωτόκριτος».

    Νέος και πανάρχαιος μαζί, ο Ψαραντώνης με τη δύναμή του στον αυτοσχεδιασμό κατορθώνει να δημιουργεί την ατμόσφαιρα του δέους, της ταραχής και του ρίγους, όπως ακριβώς οι μεγάλοι μουσικοί της τζαζ.

    Βαθύς γνώστης και πραγματικός λάτρης της παράδοσης μα και από τη φύση του απείθαρχος, απρόοπτος και αποκαλυπτικός, ο Ψαραντώνης θεωρείται σήμερα ως ο τολμηρός αλλά συγχρόνως και στοχαστικός ανανεωτής της παράδοσης – ένα ζωντανό απόσταγμα αρχέγονων μαζί και σύγχρονων μουσικών ιστορήσεων.

    Πότε:
    Σάββατο 12 Μαΐου 2018
    22.30

    Πού:
    Kremlino stage
    Καραΐσκου 119, Πειραιάς

    Εισιτήρια:
    13€ στο μπαρ με μπύρα ή κρασί

    Πληροφορίες

    Αν σας αρέσει το καλό τραγούδι…

    2. Η Ρίτα Αντωνοπούλου με τον Θοδωρή Οικονόμου στη μουσική σκηνή “Σφίγγα”

    Η Ρίτα Αντωνοπούλου, στη σημαντικότερη στιγμή της πορείας της, συναντά τον σπουδαίο πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, έναν από τους πιο καταξιωμένους νέους έλληνες συνθέτες θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής για 3 Σάββατα (12, 19 και 26 Μαΐου) στη μουσική σκηνή Σφίγγα. Μια μουσική σύμπραξη για τη χαρά της δημιουργίας, για την ανακάλυψη μέσα από το παιχνίδι, για τη φλόγα που καίει, για τη στιγμή που περικλείει τα πάντα.

    Ένα πιάνο, μια φωνή, δυο άνθρωποι που καίγονται επί σκηνής, μας παίρνουν από το χέρι και πάμε!

    Ένα ρεσιτάλ ερμηνείας 2 μοναδικών καλλιτεχνών, που συνομιλούν στο σήμερα, κοιτώντας στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Τρυφερές εικόνες, όπου εύθραυστες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, δίνουν τη θέση τους σε ροκ μπαλάντες των Αγγελάκα και Παυλίδη, εντυπωσιακά ερμηνευμένες με ένα πιάνο και με μια εσωτερική δύναμη από τους δύο ερμηνευτές, που καθηλώνει.

    Ο κόσμος του Θάνου Μικρούτσικου, συνυπάρχει και μάλλον ενώνεται με τον Leonard Cohen, την μελωδία των τραγουδιών της Edith Piaf, την υγρασία των στίχων του Θανάση Παπακωνσταντίνου, το μέγεθος του Μίκη Θεοδωράκη, την οικειότητα και την ψυχή του Σταμάτη Κραουνάκη, καθώς και με τραγούδια νέων δημιουργών, όπως του Θοδωρή Οικονόμου και του Σταύρου Σιόλα. Και όλα αυτά ερμηνευμένα με μια αλήθεια που οδηγεί στην ουσιαστική συγκίνηση.

    Πότε:
    Σάββατο 12 Μαΐου 2018
    22.30

    Πού:
    Μουσική σκηνή Σφίγγα
    Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13), Κέντρο Αθήνας

    Εισιτήρια:
    12€ στο μπαρ με μπύρα ή κρασί

    Πληροφορίες

    Αν θέλετε κάτι ανεβαστικό, νοσταλγικό και funky!

    3. Οι XAXAKES στο Passport Kerameikos

    Οι Xaxakes επιστρέφουν για 1 ξεχωριστό Live Show!, στην Αθήνα, με διάθεση να επαναπροσδιορίσουν για ακόμα μια φόρα την έννοια του live act!

    Μέσα από τον τίτλο “TV DARLING” το πρωτοπόρο συγκρότημα αναβιώνει το κλίμα, την αισθητική και την ενέργεια των πρώτων εμφανίσεών του. Εκεί που η υποκουλτούρα συναντούσε το νόημα του στυλ και τα πάντα είχαν μια αυθεντικότητα με σημασία και λόγο.
    Μέσα από αυτό το show οι ακροατές θα βιώσουν μια μοναδική εμπειρία και θα χαθούν στον κόσμο των XAXAKES, σε έναν κόσμο λαμπερό, αλλά ταυτόχρονα και σκοτεινό, όπου τα σκηνικά, τα κοστούμια και η θεατρικότητα, αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία τους.

    Στο “TV DARLIN”, οι XAXAKES με πλήρης σύνθεση (3 κιθάρες, πλήκτρα, μπάσο, τύμπανα & 2 βιολιά) θα ντύσουν με εικόνες τα τραγούδια από την εποχή του σκληρού “HEY MISTER”, μέχρι και του αισθησιακού “ΜΗ ΜΑΖΙ”, καθώς και ακυκλοφόρητο υλικό από το επερχόμενο τους album.

    Γιατί My Sweet Darling η ζωή είναι πιο ωραία έξω από την TV!

    Πότε:
    Σάββατο 12 Μαΐου 2018
    22.30

    Πού:
    Passport Kerameikos Upstairs
    Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος,Κεραμεικός

    Εισιτήρια:
    Προπώληση 10€ , Ταμείο 12€

    Πληροφορίες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Athens Comedy Festival 2018: Μια τριήμερη γιορτή με 31 παραστάσεις και πολύ γέλιο



    ΣΧΟΛΙΑ