• City Stories

    Θεσσαλονίκη: Η εποχή απαιτεί ούζο με παρέα – Ιδού τα μέρη για να το απολαύσετε


    Ο ηλιόλουστος καιρός, οι πιο ζεστές μέρες και η διάθεση που ολοένα και φτιάχνει, προσφέρουν την ιδανική ευκαιρία για να δώσετε ραντεβού για ένα ουζάκι με καλούς φίλους, συνοδεία –φυσικά- των απαραίτητων μεζέδων και πιάτων! Ακολουθούν τέσσερα πολύ αγαπημένα στέκια στην πόλη, που πρέπει σίγουρα να μπουν στη λίστα με τα must visit.

    Meeting point

    ouza-thessaloniki-7.jpg

    Τοποθετημένο στην Παλαιών Πατρών Γερμανού 19, το Αψέντι διαθέτει λίγα τραπεζάκια για τις εκλεκτές και τυχερές παρέες που θα βρουν θέση σε αυτά! Με θέα την απολαυστική περατζάδα, το σημείο προσφέρει απλόχερα ένα σκιερό μέρος για τα μεσημεριανά ουζάκια με φίλους και το ιδανικό spot για βραδινές εξορμήσεις και συναντήσεις σας με την παρέα. Εκτός από το εξαιρετικής ποιότητας αποστάγματα, έχετε στη διάθεσή σας μια ευρεία γκάμα από θαλασσινούς μεζέδες, όπως μύδια αχνιστά και γαρίδες λαδολέμονο. Δεν αυτοαποκαλείται άδικα «εδεσματοπωλείον», άλλωστε!

    All year around

    ouza-thessaloniki-3.jpg

    Μπορεί να έχετε συνδυάσει το όνομά τους με τη νυχτερινή ζωή στην πόλη, οι «Τέσσερις Εποχές» ωστόσο αποτελούν και άριστη επιλογή για τα χαλαρά απογεύματα με φίλους, αν είστε σε διάθεση για urban περιβάλλον και νόστιμα πιάτα. Στην οδό Πάικου 1 -το μικρό στενάκι που συνδέει την Ίωνος Δραγούμη με τη Συγγρού- απευθύνεται στους ψαγμένους θαμώνες που λατρεύουν την περιοχή της Βαλαωρίτου -και δεν την προτιμούν μόνο για το nightlife της! Συνοδεύστε το ούζο μ’ ένα από τα πιάτα που προτείνει το μενού, τα οποία είναι φτιαγμένα με ντόπια υλικά και θα ενθουσιάσουν τον ουρανίσκο σας. Δοκιμάστε την τηγανιά και τα κεφτεδάκια με δυόσμο και κύμινο.

    Great flavors

    ouza-thessaloniki-1.jpg

    Για όσους εκτιμούν το φαγητό, «Το Βαρύ Πεπόνι» μιλά στην καρδιά τους. Αφού παραγγείλετε το ούζο και γεμίσετε το ποτήρι σας με μπόλικα παγάκια, μιας και το σηκώνει πλέον ο υδράργυρος, ρίξτε μια ματιά στα πιάτα ημέρας. Ολόφρεσκα κρεατικά και νόστιμες μακαρονάδες σας περιμένουν να τ’ ανακαλύψετε -το κότσι στη γάστρα με θυμάρι και το θράψαλο σωτέ με πέστο μυρωδικών σίγουρα δε θα σας απογοητεύσουν. Βρίσκεται στην Απελλού 4 και θα το βρείτε εύκολα, αφού είναι υπερυψωμένο, έτοιμο να σας καλωσορίσει σ’ ένα πανέμορφο περιβάλλον, ενώ η διακόσμηση και η νοσταλγική διάθεση που αποπνέει παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

    Traditional vibes

    ouza-thessaloniki-5.jpg

    Ίσως με την πρώτη ματιά, του Youkali να θυμίζει παραδοσιακό καφενείο, κοιτάζοντας το ξανά όμως παρατηρεί κανείς μια εξαιρετική νέα προσέγγιση, με διακοσμητικά στοιχεία που θυμίζουν κάτι από τη ρετρό αισθητική των 60’s αλλά και τα πιο πρόσφατα 90’s. Αφού έχετε πιει τον καφέ σας από νωρίς το πρωί –δοκιμάστε το καπουτσίνο με την προσθήκη μερέντας- παραγγείλτε ούζο ή  τσίπουρο και συνδυάστε τα με τα λαχταριστά συνοδευτικά, τα οποία σίγουρα δε θα σας απογοητεύσουν. Μοσχαράκι με κους-κους, καπνιστό σκουμπρί και λαχταριστή φάβα είναι μερικές μόνο από τις επιλογές σας. Θα το βρείτε Εθνικής Αμύνης 6 και θα αγαπήσετε το φυσικό φως που μπαίνει από την τζαμαρία του.

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πέντε ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη Δευτέρα



    ΣΧΟΛΙΑ