• City Stories

    Θερινό σινεμά για το βράδυ της Παρασκευής: 4 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο


    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ανάμεσα στα θερινά σινεμά που ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν κόσμο κάθε ηλικίας, διοργανώνονται διάφορες προβολές ταινιών, είτε μεμονωμένα είτε στο πλαίσιο πολιτιστικών φεστιβάλ και αφιερωμάτων. Παρακάτω θα βρείτε τέσσερις θερινές προβολές με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες.

    1. Park Your Cinema: “Μερικοί το προτιμούν καυτό” στο ΚΠΙΣΝ

    Ο Χένρι γίνεται… νύφη με στολή για να μείνει κοντά στην αγαπημένη του. Ο Τζο και ο Τζέρι γίνονται Τζόζεφιν και Ντάφνι για να σώσουν τις ζωές τους. Και ο Μάικλ γίνεται Ντόροθι για μια δουλειά που θα του εξασφαλίζει τα προς το ζην. Το Park Your Cinema του Ιουλίου παρουσιάζει τρεις κλασικές κωμωδίες με επίκεντρο τους ρόλους ανδρών-γυναικών. Οι ήρωές τους ζουν την εμπειρία του να μεταμορφωθείς… στο αντίθετο φύλο και αντιλαμβάνονται πολλά για τους ρόλους που ακολουθούμε στις κοινωνίες μας. Η κωμωδία δίνει τις καλύτερες απαντήσεις ακόμη και στα πιο αιχμηρά κοινωνικά θέματα και το αξεπέραστο punchline από το Μερικοί το Προτιμούν Καυτό θα συνεχίσει να αποστομώνει τους πάντες. Γιατί, όντως, «κανείς δεν είναι τέλειος»…

    Επιμέλεια προγράμματος: Ηλίας Φραγκούλης

    Μερικοί το προτιμούν καυτό / Some like it hot (1959):

    Δύο μουσικοί που γίνονται μάρτυρες σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών της Μαφίας, υποχρεώνονται να μεταμφιεστούν σε γυναίκες ώστε να μπουν σε περιοδεύουσα θηλυκή μπάντα της jazz. Η τραγουδίστρια και μεγάλη φίρμα της τελευταίας θα γίνει το μήλο της Έριδος που θα τους βάλει σε ανταγωνιστικούς μπελάδες, με κίνδυνο να αποκαλυφθούν οι ταυτότητές τους. Προτάθηκε για 6 Όσκαρ και το American Film Institute το τοποθετεί στην κορυφή των καλύτερων κωμωδιών όλων των εποχών.

    Σκηνοθεσία: Billy Wilder

    Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

    Πότε:
    Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
    21.00

    Πού:
    Ξέφωτο
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    2. Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας 2018: “Ένα αστείο κορίτσι” στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας

    Ένα καλοκαίρι συναυλιών, κινηματογραφικών προβολών και θεατρικών παραστάσεων στην ανακαινισμένη 3η Μαρίνα Γλυφάδας και σε υπαίθριους χώρους διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Γλυφάδας.

    Ένα αστείο κορίτσι / Funny Girl (1968):

    Μιούζικαλ του Γουίλιαμ Γουάιλερ, με τους: Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, Ομάρ Σαρίφ, Κέι Μέντφορντ. Βραβείο Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Μουσική ή Κωμική Ταινία, Βραβείο της Ένωσης Αμερικανών Σεναριογράφων

    Η ζωή της Φάνι Μπράις, μιας άσχημης Εβραιοπούλας που γίνεται σταρ του Χόλιγουντ, καθώς και η σχέση της με τον τζογαδόρο σύζυγό της ο οποίος καταλήγει στη φυλακή.

    Πότε:
    Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
    21.00

    Πού:
    3η Μαρίνα Γλυφάδας
    Γλυφάδα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    3. Σατιρικές κωμωδίες με…στολή παραλλαγής: “Τι έκανες στον πόλεμο μπαμπά;” στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

    Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο “Σατιρικές κωμωδίες με…στολή παραλλαγής”, κάθε Παρασκευή από τις 29 Ιουνίου έως και 27 Ιουλίου, με υπαίθριες προβολές στον εξώστη του Ιστορικού Αρχείου του, στον Ταύρο.

    Τι έκανες στον πόλεμο μπαμπά; / What Did You Do in the War Dad? (1966):

    Διάρκεια: 119’| ΗΠΑ, 1966
    Σκηνοθεσία: Μπλέικ Έντουαρντς
    Με τους: Τζέιμς Κόμπερν, Ντικ Σόουν, Σέρτζιο Φαντόνι

    Στη Σικελία του 1943, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ένας Αμερικανός λοχαγός παίρνει εντολή από το στρατηγό του να καταλάβει με το μικρό του λόχο ένα ιταλικό χωριό. Οι κάτοικοί του είναι έτοιμοι να παραδοθούν αρκεί να τους επιτραπεί πρώτα να οργανώσουν ένα μεγάλο γλέντι. Οι κατακτητές το αποδέχονται και στη γιορτή που τελικά στήνεται το κρασί ρέει άφθονο και η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο…
    Η σπαρταριστή ταινία του Έντουαρντς περιέχει αναπάντεχα ευτράπελα διακωμωδώντας τη σκληρή πραγματικότητα του πολέμου.

    Πότε:
    Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
    21.00

    Πού:
    Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
    Δωρίδος 2 & Λεωφ. Ειρήνης 14, Ταύρος

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    4. Προβολή: “Ξαφνικά, Πέρυσι το Καλοκαίρι” στο Χυτήριο

    Η ταινία Ξαφνικά, Πέρυσι το Καλοκαίρι ( Suddenly, Last Summer) είναι δράμα παραγωγής 1959, σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Λ. Μάνκιεβιτς. Πρωταγωνιστες της ταινίας είναι η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Μοντγκόμερι Κλιφτ, η Κάθριν Χέπμπορν κι η Μερσέντες ΜακΚέμπριτζ. Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου του Τένεσι Γουίλιαμς το οποίο διασκεύασε για τη μεγάλη οθόνη ο Γκορ Βιντάλ.

    Μετά τον θάνατο του νεαρού Σεμπάστιαν, η μητέρα του, Βάιολετ Βέναμπλ (Κάθριν Χέπμπορν) ζει ανάμεσα στα παράξενα φυτά του γιου της, αρνούμενη να δεχτεί την πραγματικότητα γύρω απ’ τις συνθήκες θανάτου του. Η κυρία Βέναμπλ λάτρευε παθολογικά τον γιο της, συντηρούσε σχεδόν όλα τα χρόνια που έζησαν μαζί το οιδιπόδειο σύμπλεγμα που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα τους. Κάθε καλοκαίρι οι δυο τους ταξίδευαν μαζί για να γνωρίσουν τον κόσμο και για να μπορέσει ο Σεμπάστιαν να γράψει το “Θερινό” του ποίημα. Το περυσινό όμως καλοκαίρι, για πρώτη φορά η κυρία Βέναμπλ δεν τον συνόδεψε εκείνη στις διακοπές του, αλλά η νεαρή ξαδέρφη του Κάθριν (Ελίζαμπεθ Τέιλορ) που επωμίστηκε ακούσια στην αρχή κι εκούσια στη συνέχεια ως μην έχουσα κι άλλη επιλογή, τον ρόλο που κατείχε μονοπωλιακά ως εκείνη τη στιγμή η κυρία Βέναμπλ. Εκείνο το καλοκαίρι ο Σεμπάστιαν πέθανε σε κάποια παραθαλάσσια τοποθεσία της Ισπανίας κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Όταν μια σοκαρισμένη Κάθριν αφηγείται την πραγματικότητα πάνω στο θάνατο του Σεμπάστιαν, η κυρία Βέναμπλ αρνείται να την πιστέψει κι η Κάθριν κινδυνεύει να χαρακτηριστεί φρενοβλαβής και να κλειστεί στο δημόσιο ψυχιατρείο, όπου ο διακεκριμένος νευροχειρούργος Τζον Κιούκροβιτς (Μοντγκόμερι Κλιφτ) προτίθεται να της κάνει λοβοτομή προκειμένου να την βγάλει από το παραλήρημά της.

    Πότε:
    Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
    23.20

    Πού:
    Χυτήριο Theatre – Σημείο Πολιτισμού
    Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SummERTime: 15 θεματικές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στο Ζάππειο και τον Κήπο της ΕΡΤ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τρεις συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για το βράδυ της Παρασκευής (20 Ιουλίου 2018)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    Το ΚΠΙΣΝ γιορτάζει την πανσέληνο με ένα τριήμερο φεστιβάλ ατελείωτου χορού!



    ΣΧΟΛΙΑ