• City Stories

    Τhe Meet Market – Kids Edition: Μια γιορτή για παιδιά και οικογένειες στο Κτήμα Αρίστη!

    • NewsRoom


    Τhe Meet Market – Κτήμα Αρίστη
    Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

    Πλουτάρχου & Κέας, Χαλάνδρι 15234

    11:00 – 19:00
    Είσοδος Ελεύθερη

    Ήταν τόοοοοσο ωραία την πρώτη φορά, οπότε σκεφτήκαμε, ΑΣ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ! Για αυτό ενώνουμε ξανά τις δυνάμεις μας με το Κτήμα Αρίστη για μια πολύ ξεχωριστή Κυριακή για παιδιά, αυτή τη φορά στη φθινοπωρινή εκδοχή της.

    Ελάτε, λοιπόν, να μας επισκεφθείτε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις όμορφες εγκαταστάσεις του Κτήματος Αρίστη, που δεν υπερβάλλουμε όταν το περιγράφουμε σαν μια μικρή όαση μέσα στο αστικό τοπίο η οποία βρίσκεται μόλις 5 λεπτά μακριά με τα πόδια από τη στάση του Μετρό Χαλάνδρι. Ή μπορείτε να έρθετε με το αμάξι σας γιατί έχουμε αρκετό χώρο για πάρκινγκ!

    Σχεδιάζουμε μια ημέρα διασκέδασης και ψυχαγωγίας, γεμάτη εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα φέρουν εσάς και παιδιά σας πιο κοντά στη φύση και στην αφθονία που μας προσφέρει απλόχερα το φθινόπωρο.

    Και προφανώς, θα μπορέσετε να ενδώσετε σε λίγο shopping therapy! Θα έχουμε 15 περίπτερα τοπικών και ανεξάρτητων ελληνικών επιχειρήσεων, με κατεύθυνση προς το παιδί και την οικογένεια, djsets, νόστιμα και υγιεινά σνακ και κάθε λογής δραστηριότητες που θα σας απασχολούν δημιουργικά!

    The Meet Market Sunday for Kids & Families: Μια γιορτή νομαδικής αγοράς για παιδιά και οικογένειες με τοπικά προϊόντα, διαδραστικά παιχνίδια, djsets και θετική ενέργεια.

    LINE UP:

    Kids Clothing & Accessories:
    Cow Makes MOO, Crafter Mama, House of Mint, κουμπί, Moonchild Kidswear, Papaki&maxum

    Toys, Home Deco, Art & Paper Goods:
    EviRenieri, Εργαστήριο 37, MamukaHandcrafts, Vintage Lovers, YAZ

    Mind, Body & Soul for the Family:
    beenaturalles, euzinshop.gr, Le Votre Piree, Gourmet Life Kids

    DJ LINE UP:

    11:00 – 14:00: DJ Booth
    14:00 – 16:00: Pipi Dee
    16:00 – 18:00: Black Athena

    Παιδικές Δραστηριότητες:

    12:00 – 13:30
    Τίτλος: Τρώγεται μια ιστορία;
    Απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 7 ετών
    Ομάδα 12 ατόμων

    Αντικείμενο: Τι γίνεται όταν τα παραμύθια συναντάνε το παιχνίδι και την μαγειρική; Οι lactus-pactus ετοιμάζουν ένα ξεχωριστό βιωματικό εργαστήριο μέσα στον οποίο τα παιδιά εκφράζονται, συνεργάζονται, επικοινωνούν, απελευθερώνουν τη φαντασία τους και…. μαγειρεύουν! Με εργαλείο το θεατρικό παιχνίδι και τη μαγειρική τα παιδιά καλλιεργούν μια σειρά δεξιοτήτων που ενισχύουν την πνευματική και καλλιτεχνική ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Μέσα από παραμύθια, αυτοσχεδιασμούς, αισθητηριακά παιχνίδια και συνταγές μαγειρικής τα παιδιά ενεργοποιούν τη φαντασία τους, αναπτύσσουν τη ψυχοκινητική τους έκφραση και οξύνουν την κρίση τους.

    14:00 – 15:30
    Τίτλος: Αχ και να ήμουν μια μέρα κηπουρός!
    Απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 10.
    Ομάδα 15 ατόμων

    Αντικείμενο: Ένα διαδραστικό εργαστήρι στο βιολογικό λαχανόκηπο του Κτήματος Αρίστη όπου οι μικροί μας επισκέπτες αναλαμβάνουν δράση και βοηθούν στις εποχιακές καλλιεργητικές εργασίες του κτήματος.

    Φροντίζουν τον λαχανόκηπο, φυτεύουν το δικό τους φυντάνι το οποίο και παίρνουν μαζί τους φεύγοντας οπότε επωμίζονται την ευθύνη για τη φροντίδα και το μεγάλωμά του, κάνοντας έτσι την αρχή για να αναπτύξουν μια σχέση αμοιβαιότητας με τη διατροφή τους.

    16:00 – 17:00 και 17:00 – 18:00
    Τίτλος: Ενδυνάμωση συνεργατικότητας και Παιχνίδια συντονισμού και επικοινωνίας
    Απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 8 ετών
    Ομάδα 20 ατόμων

    Αντικείμενο: Μια σύγχρονη και σίγουρα διασκεδαστική αναβίωση των κοινωνικών και κλασσικών παιχνιδιών που ενθουσιάζουν μέχρι και σήμερα τους μικρούς μας φίλους, όπως είναι η σκυταλοδρομία, η τσουβαλοδρομία και πολλά ακόμα δια δραστικά παιχνίδια, θα πραγματοποιηθεί στο Κτήμα Αρίστη. Τα παιδιά, θα δημιουργήσουν νέες μνήμες με φόντο το πράσινο, ενώ οι γονείς θα ανακαλέσουν τις δικές τους από την παιδική τους ηλικία.

    11:00 – 13:00, 13:30 – 15:00 και 16:00-18:00
    Τίτλος Face Painting από την Σταματία Μαυρίκου

    Αντικείμενο: Τα πρόσωπα των μικρών μας φίλων γίνονται καμβάς ζωγραφικής για πολύχρωμα σχέδια αγαπημένων θεμάτων με glitter κ πολλή φαντασία! Ζωγραφική προσώπου (facepainting) για μικρούς αλλά και για μεγάλους, με αγάπη για τα παιδιά και την τέχνη.

    Δράσεις για μικρούς και μεγάλους:

    The Art of Braids από την Όλγα Ιωαννάκου
    Τίτλος: Ελάτε να φτιάξουμε τα μαλλιά μας πλεξούδες με σχέδια
    Κόστος/πλεξούδα 5€
    11:00 – 18:00

    Κτήμα Αρίστη

    Πώς να έρθετε:

    Εάν έρχεστε από το Μετρό Αγίας Παρασκευής:
    Παίρνετε την οδό Μαρία Πολυδούρη με κατεύθυνση προς βόρεια και στρίβετε δεξιά στην οδό Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια στρίβετε αριστερά στην οδό Φρίξου και στο τέλος του δρόμου δεξιά βρίσκεται η οδός Κέας. Στα 50 μέτρα αριστερά θα συναντήσετε το κτήμα.

    Εάν έρχεστε από το μετρό του Χαλανδρίου:
    Προχωράτε κατά μήκος της οδού Δουκίσσης Πλακεντίας με κατεύθυνση προς Χαλάνδρι και στα 260 μέτρα δεξιά βρίσκετε την οδό Πλουτάρχου. Στα 200 μέτρα στη συμβολή με την οδό Κέας, βρίσκεται το κτήμα.

    Εάν έρχεστε με αμάξι:
    Προχωράτε στην οδό Παπανικολή κι αφού περάσετε την πλατεία Κένεντυ ακολουθώντας τη Δουκίσσης Πλακεντίας με κατεύθυνση προς Γέρακα, στον τρίτο δρόμο δεξιά βρίσκεται η οδός Κέας.

    Το Κτήμα Αρίστη βρίσκεται στη συμβολή της με την οδό Πλουτάρχου.

    Για να προλάβετε να κλείσετε θέση στις Παιδικές Δράσεις, επικοινωνήστε με το Κτήμα Αρίστη!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μουσικός Νοέμβριος στο café του Νομισματικού Μουσείου με ιδιαίτερους καλλιτέχνες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρχεται το «Φεστιβάλ Πιάνου» της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής



    ΣΧΟΛΙΑ